Ako zatreba špediter za UPS na aerodromu, ovaj moj preko kojeg uvozim softver za dalju prodaju je odličan. Ja mu kažem šta očekujem, dam mu onaj broj, on sve ocarini i plati u moje ime, meni ispostavi fakturu i usput mi njegov vozač donese paket na stan/firmu, a ja platim sutradan preko računa.
To je odlično. Još porez da mi skineš, pa da bidujem odmah na stolicu :laugh:
Ako zatreba špediter za UPS na aerodromu, ovaj moj preko kojeg uvozim softver za dalju prodaju je odličan. Ja mu kažem šta očekujem, dam mu onaj broj, on sve ocarini i plati u moje ime, meni ispostavi fakturu i usput mi njegov vozač donese paket na stan/firmu, a ja platim sutradan preko računa.
To je odlično. Još porez da mi skineš, pa da bidujem odmah na stolicu :laugh:
Eh, nisam u PDV-u. Bio sam dve godine, više nisam.
Kod nas je Leap od 950 pa na više, a u Austriji od 580 pa do 1700 (koža). Meni pade na pamet i da poručm to iz Austrije, pa da uraim povrat poreza kasnije.
Jedino još da vidim odakle tolika razlika u ceni. Ok, koža, ali šta još imaju skuplji modeli što osnovni nema?
Kod nas je Leap od 950 pa na više, a u Austriji od 580 pa do 1700 (koža). Meni pade na pamet i da poručm to iz Austrije, pa da uraim povrat poreza kasnije.
Jedino još da vidim odakle tolika razlika u ceni. Ok, koža, ali šta još imaju skuplji modeli što osnovni nema?
Koliko sam uspeo da vidim a dosta sam gledao najjeftini i najskuplji leap se funkcionalno razlikuju tako sto ovaj skuplji ima naslone za ruke i eventualno naslone za glavu. Koza hrom i ostalo poskupljuju al to ne spada u funkcionalnost. Nisam video leap bez recimo kontrole dve zone ledja, nagiba ili sedista.
Ah, kako ide sa carinom…najveći je problem što niko zasigurno ne može da ti kaže kako ide. Pošto je kabasta stvar i pošto bi se slala verovatno nekom kurisrskom, poput UPS-a ili DHL-a, pala bi i špdicija, a to je još skoro 50€, pa carina i PDV od skoro 30% (ako je PDV na ovakvu robu 18%). A možda bude i 500 din na troškove ležarine u pošti.