Nisam se toliko detaljno upustao u celu tu pricu. Ono sto znam je da sam aktivirao telefon koji ja koristim, a koji je takodje, kao i ovaj sto prodajem, kupljen online preko svajcarskog apple store-a i da mi je kada sam proverio kasnije preko linka na apple sajtu, pisao taj datum kao datum aktivacije i isti taj datum sa godinom vise kao datum isteka garancije. Zato sam zakljucio da od tada vazi garancija.
Ostale telefone sam prodao i ljudi su ih sami aktivirali, tako da nisam proveravao od kada i do kada vazi garancija.
Sto se ovog telefona koji je u oglasu tice, on je stigao pre nepunih nedelju dana na adresu u Svajcarskoj, tako da i ako je tacno da vazi od datuma kupovine, to znaci da garancija vazi 11 meseci i tri nedelje, pa je samim tim potencijalnom kupcu to pretpostavljam nebitno.
Sto se racuna tice, kao sto sam napisao, posto sam porucio oko 7-8 telefona do sada, sve online sa svajcarskog apple store-a, ni sa jednim ne dolazi racun. Dolazi neka uputnica, ili ne znam kako to da nazovem, gde pise adresa na koju se isporucuje, neki broj porudzbine i tako neki opsti podaci. Naravno na svom apple nalogu imam registrovane sve kupovine, na kojima se moze videti datum kupovine, isporuke, broj porduzbine i sve ostalo.
I interesuje me ovo sto si napisao za AASP. Mislio sam da u slucaju da treba da se ostvari garancija, mora da se telefon nosi u neki inostrani apple store. Jel ti mislis da moze kod nas negde da se ostvari garancija? Ako moze, reci mi gde, posto me to bas interesuje. Takodje, ne razumem, posto sam ti rekao kako su telefoni poruceni i da se ne dobija fiskalni racun, kako onda ‘dokazati’ vlasnistvno nad telefonom? Mislim, ja sam vlasnik, da ne bude zbrke, ali kako to njima da dokazem? Jel vredi da pred njima udjem na apple nalog pa da im pokazem porudzbine ili da im odstampam taj papir, tu uputnicu, ili sta mogu da uradim? Sta je ‘elektronski racun’?
Post edited by: milan64586, at: 2010/11/21 22:10