Oč mi ispadoše od analize svih mogućih modela plejera za kola koji podržava iphone… :/
Da li neko može iz iskustva da preporuč neki best buy model?
I generalno, ne znam da li da jurim bluetooth, usb, aux-in, šta vi mislite? Odustao sam od FM transmitter fazona, kupujem novi radio pa neka u njemu bude sve što treba (ili što je najpotrebnije).
U principu mi je dovoljno samo da prenesem zvuk sa ajfona na ozvučenje u kolima, pošto imam posebno usb punjač u slotu za upaljač, ali opet 1 kabl je bolje od 2 (usb); bluetooth zvuč zanimljivo, ali da li ima praktičnu primenu? Da li bih zaista koristio tako zbog kvaliteta zvuka, trošenja baterije?
Gomila modela ima npr. i usb i aux-in, ali neki imaju iPhone podršku, neki ne, a kad već uzimam novi radio, bolje da taj usb koji postoji na njemu ima iPhone podršku nego da ne (zbog punjenja, puštanja muzike itd.) ili mi je sasvim dovoljan aux-in, a da se punim preko punjača posebnog?
Volim Alpine, ali me nervira što izgleda da sa njihovim uređajima moraš da kupiš poseban kabl za iPhone, ne može njegov standardni, a i Pioneer fura tu priču, ali sam u nekim youtube reviews video da radi sa standardnim kablom za iPhone… Sony mi je takođe u užem izboru…
ÄŒini mi se da zvučm haotično, ali tako se i osećam.
Najviše bi mi značlo da čujem od nekog iz prve ruke šta ima da kaže o svom modelu, pa da nekako suzim izbor… 😊
Ja koristim običan kabl sa bananicom sa obe strane, i tako povezujem iPhone sa sony mp3cd plejerom u kolima. Taj sony je koštao negde oko 100e, i još toliko sam dodao za 2 elipse i dva manja zvučnika. Pristojno se čuje, a uopšte nije neko ultra mega giga ulaganje. Sony ima 4x55w, što je meni sasvim dovoljno za auto pošto nisam u onom fazonu da se Určm 😊
Ok, ja već imam zvučnike i neki sony radio koji nema ni usb ni aux-in,
pa zato uzimam novi, ali eto dobro je da znam da i samo sa aux-in može da se preživi, usb je dodatna prednost, što bih mogao da gurnem i neki flesh da ne vadim ajfon iz džepa svaki put… Hvala čka Kosta, još neko? 😊
Ja sam konačno nabavio tzv. Hyundai iPod kabl za ugrađeni Hyndaijev radio. Do sada sam koristio AUX jer kada se gurne samo u u USB nano se ne vidi kao iPod (ali se barem puni za razliku od iPhonea); dok se drugarov iPod Classic vidi, ali samo onaj folder gde su pesme koje onda imaju imena tipa AAGH.mp3 i slično.
Sa kablom mi rade i komande na volanu, kao i komande na radiju da biram playliste, albume, kompozitore, shuffle i slično, što sa audio kablom moraš da radiš na samom iPodu, što baš nije preporučljivo, jelte.
Pišem ti ovo da dobro obratiš pažnju i ispitaš sve mogućnosti, jer iz nekog razloga mnogi zahtevaju poseban kabl (ovaj je takav da sa jedne strane ima i USB i bananicu, a sa druge klasičan iPod i iPhone konektor); koji ne mroa da bude jeftin. Ovaj Hyunadijev ovi ovde ni ne znaju da postoji, morao bih da čekam par meseci da ga nabave tako da sam ga nabavio iz SAD za $45. Koliko čujem, u Engleskoj je jedno 75 funti, u Australiji $110 AUD.
E to za USB mi se čni da zavisi od toga da li ima full control neku podršku za iPhone ili nema, ako nema onda se ne puni ili čak ne prepoznaje da je konektovan uređaj, a ako ima onda se puni, može da se bira muzika direktno sa radia, što u nekim slučajevima i jeste prednost u odnosu na aux-in gde mora da se sa telefona sve koristi itd…
Tako da izgleda u stvari da mi je usb sa full podrškom ipak možda bolje rešenje nego aux-in, jer rešava više stvari odjednom…
Sad još samo da vidim koji je neki best buy na tom polju, jer su te zvrčke oko full iPhone podrške preko USB malo imaginarne u smislu, može da piše u specifikacijama nešto malim slovima što neću videti… 😛
Jeste da sam ja moj problem sa i30 rešio ovim kablom, ali me problematika interesuje, pa ako te ne mrzi, piši molim te ovde šta si našao sa kojim opcijama.
Ja već nekoliko godina furam Sony MEX-BT2500 - inicijalno sam ga kupio zbog headset mogućnosti (ima ugrađen mikrofon, output ide na zvučnike, lepo pričaš k’o gospodin čovek dok voziš - nije preporučljivo za situacije kada te zove švalerka a voziš ženu na pijacu 😛); a otkako su u iOS ubacili A2DP ponekad stream-ujem i muziku.
Sa iPhone 3G-om/iOS 3 mi je stream-ovanje umelo da secka/prekida, ali sa iPhone 4/iOS 4 nisam još doživeo takvo iskustvo (a slušao sam tako muziku u nekoliko vožnji).
Što se baterije tiče - za kraće/gradske vožnje nećeš osetiti neki strašan gubitak, a za duže se uštekaš u upaljač.
Što se kontrole tiče - rade dugmići za prev/next, za shuffle i repeat nisam probavao.
Na ovom modelu ne izlazi ime pesme na display-u kada se muzika tera preko BT-a, ne znam da li na nekom drugom izlazi.
Generalno, razmisli u svoj ovoj prič sa kablovima kako rešavaš i handsfree u kolima, jer će BT radio da ti reši dve muve jednim udarcem.
Slažem se to za BT i upravo te sony modele sam merkao najviše, ali kod bt2500, bt2700 i bt2800 me jedino nervira što nema USB (da neki od njih to ima već bi ga uzeo); a to bih voleo da imam kad već uzimam novi radio (da ne bih kasnije o5 uzimao zbog toga); a bt3600, bt3700 (moj favorit zbog cene) i ajd bt3800 koji je malo skuplji, ne mogu nigde da nađem po radnjama, niko ih nema! :(
Tako da eto, još se razmišljam, napisaću kako sam završio priču, a ako neko čuje/vidi da ima negde ovih BT preko 3000 neka javi ovde (ima 1 bt3700 koji se vrti po oglasima na netu, ali me mrzi da idem u Smederevo po njega, a nema ni kutiju, garanciju itd)...
Dačo, zanima me jedna stvar ako znaš, da li preko tog BT2500 možeš da stream-uješ zvuk iz videa tj. podcasta i uopšte zvuk iz drugih aplikacija…?
Inače, danas sam probao kod dvojice kolega da pustim muziku preko aux-in u njihovim kolima (neki kenwood i neki jvc) sa ip4, i zvuk je bio katastrofa, mnogo tiho, morao sam da odvrnem do daske na radiu i na ajfonu da bi se čulo kao da je smanjeno na ispod normalnog… Sumnjam na aux kabl, ne znam šta drugo, pretpostavljam da bi zvuk trebao da bude odličan preko aux kabla?
Sav zvuk sa ajfona ide preko BT-a, nebitno od aplikacije (probano - gledao sam video, igrao igrice, slušao muziku iz Grooveshark-a; a i slušao Natašu/Nevenu (koja li je već naša) iz iGO-a kako me navodi na pravi put :D)
Ne znam koja je verovatnoća da nađeš i BT i USB i da je kvalitetan uređaj (kada sam uzimao radio, postojao je neki NEO ili slični izmišljeni brend koji je imao oba i bio je svega trunku jeftiniji od ovog Sony-a, a kvalitet izrade je bio nikakav i prodavac je tvrdio da su imali žalbe na njega). Takođe, evaluiraj zašto hoćeš USB - ako je zbog ljudi koji će ti sesti u auto i hteti da puste nešto svoje, neka ponesu svoj mp3 player, a ti im samo ponudi kabl; a ako je zbog tebe, da na brzinu prebaciš hitove koje još ne bi rezao - stream-uj ih preko BT-a.
Na mom sony-ju je prefekt zvuk, oduševila me i čstina zvuka na zvučnicima u toku razgovora, nema brundanja onih sa kojima pričam, sve se jasno čuje, naravno, i muzika. Što se auxa tiče, ja samo imam još na samom kasetofonu u podešavanjima predpojačanje za aux, i tu sam stavio na 5 (max je 34 ili 37, nisam siguran). Tako mi telefon na 2 kockice ispod max istu jačnu ima kao i mp3 koji ide direkt sa cd-a.
E vidiš, to što preko BT prenosi bilo šta mi se jako sviđa, znač onda ne isključujem joč model BT2800, a za USB, sad zamisli da na tvom imaš josh USB port koji čta bilo šta + direct control za iPod/iPhone? Znač kvalitet je već na mestu, sam po sebi, to je još samo dodatna prednost. Ja bih koristio USB u smislu, utakao bih neki flesh da stoji tu, pa kada me mrzi da vadim ajfon iz džepa (na kratkim relacijama); da ide muzika odatle, kako ne bih rezao diskove, a kada me ne mrzi da izvadim ajfon, onda bih streamovao preko BT. Zato bih voleo da ima i jedno i drugo. Aux mi onda više nije ni bitan. 😊
@cika_kosta
Ja nisam čačkao po podešavanjima radia, možda ima neka slična fora sa predpojačanjem za aux. Ili kabl. Samo da nije ajfon. 😊
Recimo da sam 70% odlučo da bih uzeo Sony BT3800 ili BT3700 (zbog tog USB);
a 30% mi još teži ka BT2800 (isti, bez USB). Razlika je što 2800 ima da se nađe u radnjama (12-15k); a 3700/3800 nema i kada bih ga našao znatno je skuplji (16/20k).
Inače, danas sam probao kod dvojice kolega da pustim muziku preko aux-in u njihovim kolima (neki kenwood i neki jvc) sa ip4, i zvuk je bio katastrofa, mnogo tiho, morao sam da odvrnem do daske na radiu i na ajfonu da bi se čulo kao da je smanjeno na ispod normalnog… Sumnjam na aux kabl, ne znam šta drugo, pretpostavljam da bi zvuk trebao da bude odličan preko aux kabla?
Ovako je bilo i meni u Hyundaiju sa dva kabla, tako da ja više sumnjam na iPodov izlaz. Možda je to ono ograničenje o kojem se priča?
Može biti, nisam probao ono da ispravim to (sa linka koji si poslao); ali vidiš da Kosti radi normalno preko aux… A ja isto probavam sa iPhone4… Videću da li će tako biti i na radiu koji budem kupio, pa ću tad možda probati onaj hidden setting za to ograničenje…
Na Pioneer 4200SD radi najnormalnije i 3GS i iPod nano2G. Probao sam sasvim slucajno i radi najnormalnije 😉. Pritom moze i da puni HD2 (i to mi je palo na pamet onako s neba :D).
U svakom slucaju, za 140e sa ugradnjom ja lepshi i funkcionalniji radio nisam mogao da nadjem. Prima i SD kartice, cita sve, USB naravno…