Još jednom ga ‘sobalih’: otvorio bookmark meni iz toolbara i kliknuo na neki od bookmarka iz podmenija. Puče. Posle restarta Chromea probao ponovo, sve u redu.
Nisam probavao Chrometa, ali sam danas probao Operetu 11.0 beta1 i šta da kažem - kako je došla, tako je i otišla sa mašine. Ekspresno. Samo otvorena Opereta - 118MB. Igrao se i čačkao, namještao SpeedDial, widgete i ekstenzije, ali hvala. Bolje mi radi 3.1.2 Safari (još uvijek sam na 10.5.6) nego ta Opera 11.
Ja još nisam našao manu Safariju koju ne bi mogao da prežalim i pređem na drugi browser. Hvala. Ostajem na Safariju…
Kod kuće sam na 10.5.8 i 5.0.3/4 Safariju i uz AdBlock i C2F sve radi kao sat! i to onaj namješten i podmazan…
Ja nemam problema, a čak koristim isključvo dev verzije (trenutno 9.0.587.0 dev).
Mnogo dobra stvar ova konkurencija 😉
Svako malo provališ neke stvari koje jedan ima, a drugi ne. Npr. Chrome odlično prepoznaje selektovani tekst kao web adresu. Dovoljno je da ima .net, .org ili sl. u nazivu i desni klik odmah daje Open link meni. Safariju nije dovoljno ni www. već mora da ima i http:// na početku :S
Hvala DS, ovo možda reši iritirajući problem mene kome se kao i nekolicini drugih ljudi Chrome zabaguje i ne može da uradi update na 7.0.517.44. Čitao sam da je rešenje da se brišu pref fajlovi, što me je mrzelo, a probao da nađem neku noviju betu jednom, ali mi nije pošlo za rukom 😊
Da sad nisi napisao koju verziju koristiš, verovatno bih čekao neku sledeću veću reviziju 😊
Evo i downloada.
Stavljanjem dev verijze je problem rešen, jer sada Chrome ne prijavljuje da ima novija verzija 😊
Fora je u tome što kad Chrome i napuni memoriju skroz do nestanka zelenog, komp ne umire, nego radi normalno… ne znam da li to ima veze sa time što je razbijen na renderere (valjda po tabovima); dakle nije samo jedan proces koji zauzima 500-600MB, nego više malih…
E to je info!
Testiraj sam, pa javi, baš me zanima šta ćeš reći. Ja sam još uvek blago zgranut kako komp ne oseća da se išta dešava a imam 10-15 tabova u 3 prozora…
Žao mi je što Safari ne radi tako, zavoleo sam ga i svima preporučvao… history search mu je neviđen i nedostaje mi na Chromu…
Miki, probaj i Firefox - ja ga nisam testirao, a primetio sam da je to broj jedan alternativni browser.
Zanimalo bi me i poređenje brzine Firefoxa i Chroma (nešto nemam živaca da se bavim time) - čsta brzina renderovanja strane očgledno nije merodavna, jer Safari je možda u tome najbrži (bar je takva direktiva iz komiteta); ali džaba kad ubije ceo sistem…
U pravu si, i ja sam blago zgranut, Chrome je stvarno super i sada ima i 1P, jeste da mi se izgled i dalje ne svidja ali brz je. Izgleda da cu odmoriti sa Safarijem na neko vreme.