1 2 > 
1 of 2
Videste li ovo?
Posted: 28 November 2010 07:27 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  189
Joined  2009-12-15

http://www.benchmark.rs/benchmark-testovi/softver/preporuceni-programi-za-mac-os-x-prvi-deo.html

Kolko vidim pokrivene su samo sitne aplikacije (osim Aperture i iMovie). Bilo bi doro da vidimo opise nekih zanimljivijih komada softvera u sledećim nastavcima (kao štu si PixelMator i takvi Mac only softverski dragulji).

Profile

Posted: 28 November 2010 08:18 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

Vrlo fino shtivo za citanje…javi kad stave drugi dio opisa!
Tnx.

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 28 November 2010 08:51 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-12-15

Samo da vam kažem da sam ja dotičnom Branku Mitiću, piscu tog teksta, prodao njegov prvi (i jedini) Mac računar (beli MacBook) B). Čovek je prvo prodao PC i nedelju dana koristio pozajmljen MacBook da bi posle kupio MacBook od mene. Toliko je očajno hteo da pređe na Mac (nije čestito ni hakintošerski staž odslužio). I evo ga, već piše Mac tekstove za Bench.

A ima i još jedan ćlan Bench redakcije koji skoro prešao na Mac. A još jedan ima iPad.

Tako da već možemo smatrati Bench prijateljskim sajtom i velikim Apple uporištem na srpskom web-u.

Post edited by: ivan90bg, at: 2010/11/28 20:53

Profile

Posted: 28 November 2010 10:11 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  492
Joined  2009-10-13

možda i PiSijaški forumi pređu na svetlu stranu B)

šalu na stranu, vrlo kvalitetan post 😊

Signature 

iPhone 6s Plus 64GB Space Gray
iMac early 2009 20 inch
iPad Mini
MacBook Air 13" Early 2015
Certified Mac Technician

Profile

Posted: 29 November 2010 12:59 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  397
Joined  2009-02-19

Razmishljao sam se da li da odgovorim na sve ovo da ne budem pogreshno shvacen i slicno, ali na kraju moram, poshto ne volim da cutim ... I da napomenem odmah, nemoj smatrati ovo napadom na tebe ili slicno ili banera, vec samo iznoshenjem svog mishljenja.

Ivane, josh si mlad i na benchu si isto tako od skoro. Ne znash ni ko je Branko Mitic, tj kakva mu je istorija ni istoriju celog bencha, kako je rastao, na koje ‘fore i fazone’ i slicno. Kada ima Mac najbolji je Mac, do pre 6 meseci PC je bio sve kao i PS3, LCD-ovi plazme, 30 racunara, kablovi zezanje. Sledece kad predje lupam na Sony, samo ce Sony postojati. Covek koji je pre 6 meseci preshao na Mac i sad kao pishe o tome mi zaista nije relevantan, dok recimo Mario ili pak madamov, drdra, kanacki, markooo i slicni zaista jesu. Da se razumemo, ume jako dobro da pishe, zato si i ‘pao’ na taj tekst, nishta u njemu ne pishe a opet je dopadljiv jer eto neko se okrenuo i ‘nama’. Da je takav tekst napisao o Win programima, ne zelish ni da znash kako bi se zavrshilo. Pritom ne vidim zaista nishta specijalno u navodjenju 3 programa i on moze ovo i ne moze ovo, zamisli, dovoljno je 4 sekunde pogledati u instalirani program i videti shta moze a shta ne. 

A na drugi deo izjave ‘bench postaje uporishte, prijateljski forum i slicno’ mogu slatko, zaista slatko da se nasmejem. Na benchu imash sada vec mozda 10ak kvalitetnih ljudi koji postuju redovno. Ono shto je nekada bilo je bio pravi forum, ovo sada je tuga. To ti mogu posvedociti i mnogo stariji ‘useri’ poput ringeraje, castora i slicnih. Gomila isfrustriranih ljudi koji samo neosnovano hejtuju i pritom se to sve tolerishe od strane mod tima koji se uzgred budi receno podsmeva nama ‘apple-ovcima’ pa zato i pushtaju onoliki flejm. Taj isti Branko Mitic ne postuje na bench forumu vec nekoliko meseci, mozda i celih godinu dana, pa to mozda i govori o samom kvalitetu istog….

Nadam se da mi necete zameriti na kilometarskom postu. Ako vam treba ovakvih tekstova, mogu 5 dnevno da shtancujem zaista nije nikakav problem, u tom poslu sam vec sad ce peta godina, tako da mislim da sam dovoljno kompetentan da pricam o istom.

Eto toliko od mene.

Profile

Posted: 29 November 2010 07:39 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Mogu samo da se složim sa Shikijem. Nedavno imah ‘duel’ sa izgleda vodećim ‘znalcem’ tamočji je username salac, kanda i vodećim moderatorom morbiusom oko Xservea i toga što ga Apple neće više praviti. Prvi je na početku pomešao, tj. nije izgleda ni znao, da su Xserve i Mac OS X Server dva proizvoda, pa je onda imao tezu da je Mac OS X Server samo skup ‘*nix dameona’ i ništa više. Drugi očgledno ne zna ništa o Macovima, ali ‘zna’ da je Apple početkom devedesetih ‘harao enterprise’ tržištem’ i ne želi da čuje ništa drugo do to da je ‘Apple priznao poraz na tom tržištu’.

I takvih je pun taj forum. I onaj EliteSecurity je isti takav. Ponekad i DevProTalk ima takve postove, ali tamo ima inače malo postova.

Što se teksta tiče, korektan je, preleteh ga na brzinu, ali verujem da su pojedinci u forumu već pošteno opleli po njemu.

Post edited by: madamov, at: 2010/11/29 07:41

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 29 November 2010 10:35 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-12-15

Ma nisam ja postavio taj link zbog samog teksta. Evo da vam kažem i nije mi se nešto svideo. Mnogo je kratko o svakom programu. Ko da je urađeno na brzinu.

A ko je Branko Mitić ja stvarno ne znam. Samo kažem da je skoro prešao na Mac, a već je napisao Mac tekst. Nisam uopšte rekao da mi se posebno sviđa tekst ili tako nešto. Stavio sam link eto jer se pojavio Mac review na Bench-u i to ne hardverski već softverski što valjda više znač nego review nekog Mac-a.

E sad to što ja imam mali staž ovde i na Benchu… MIslim ako vi cenite ljude po dužini forumskog staža… Sve što mogu da kažem je da odelo ne čni čoveka.

Madamove, morbius nije nikakav moderator. Jednom davno je pisao vesti za Bench pa mu od tad stoji ono ‘Bench redakcija’

Profile

Posted: 29 November 2010 12:27 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-02-19

‘forumski staz’ se odnosio na ono shto ne znash kako su funkcionisale stvari ranije na tom forumu. Nisam rekao da ne znash ti nishta, da pojma nemash i slicno, daleko od toga, samo kazem da nisi upucen u problematiku bench zajednice.

A i drugi moderator kog si pomenuo koji je uzeo mbp je isto prica za sebe.

Dajte predlog nekog ‘opshte poznatog’ sw-a koji svi koristimo pa cu ja napisati recenziju pa uporedite sa onih 6 redova ovo je lepo i ruzno i slaze se uz osx i nema chat :S

Aj pa tako 😊

Profile

Posted: 29 November 2010 01:40 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Evo npr. iTunes.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 29 November 2010 01:43 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-02-19

Markooo wrote:

Evo npr. iTunes.

:D :D :D

ili iPhoto :D

Profile

Posted: 29 November 2010 01:44 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

ili Aperture, oduvek me je zanimalo kako i sta tu radi. 😉

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 29 November 2010 07:24 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Evo otkriću ti, podigneš Aperture i Safari i dobiješ pentium 1

Post edited by: drdra, at: 2010/11/29 19:24

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 29 November 2010 08:50 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

...podrigneš ‘Aperture i Safari’ i dobiješ...

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 30 November 2010 04:14 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Ajde da 11.12. organizujemo tu malu radionicu, pa da zavirimo u Aperture 😊

Znam da sam obećao, Bu2nin će i unuče da dobije pre tog podcasta :D

Profile

Posted: 30 November 2010 05:40 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  192
Joined  2010-03-05

A shta bi sa onom FCP radionicom, u medjuvremenu sam toliko radio sa njim da sad mogu ja da ‘predajem’ 😊

@Shiki, nije mi bash jasno shta hocesh da kazesh u vezi sa Banetom i Macom. Ja ga sigurno bolje poznajem od svih ovde ili tamo (kumovi smo); i ne vidim nikakav problem ni sa njegovim prelaskom na Mac (kome sam ja opet kumovao 😊); ili sa ovim tekstom. Tekst je napisan bash za one koji nishta ne znaju o Macu, i takav tekst nam je potreban jer je sigurno zainteresovao neki broj ljudi, a pogotovo na benchu gde ljudi pishu svashta o Macu a da ga nisu ni videli uzivo…

Profile

Posted: 30 November 2010 06:11 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

guru wrote:

A shta bi sa onom FCP radionicom, u medjuvremenu sam toliko radio sa njim da sad mogu ja da ‘predajem’ 😊

Koliko se ja sećam, ostalo je na tome da se interesenti dogovore za mesto i vreme, što na kraju nisu uradili.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

1 2 > 
1 of 2
‹‹ Flash plugin za Safari      Firefox i fontovi ››