E pa ljudi, rešio sam problem.
Nakon obilaska svih mogućih radnji i tržnih centara, jedino mesto gde sam našao da imaju Sony BT3800 je Metro Cash & Carry, i to po dobroj ceni (blizu 19k).
Brže bolje sam ga kupio i ubacio u auto (sinoć od 23h-3h sam to budžio i isprobavao sve); i extra sam zadovoljan, baš. 😊
Ovaj model ima i BT i USB i AUX i sve sam ih isprobao, i svi rade super.
BT mi je za sada omiljena opcija, a ako treba da se napuni onda USB, AUX verovatno neću ni koristiti… U svakom slučaju svi zvuci sa telefona se prenose, poređano po kvalitetu ide USB, BT, AUX. Samo kod USB postoji full kontrola preko samog plejera, pretraga i puštanje muzike sa ajfona, a preko BT može samo next/previous, pause i volume da se menja, što je ok, jedino malo smara što preko BT ne prikazuje na displeju podatke o pesmi, nego samo piše ‘BT Audio’ (kao i preko AUX); dok na USB prikazuje sve ok…
Čak ima i repeat i shuffle, ono negde je bila greška u specifikacijama. 😊
Ja bih voleo da može da se promeni boja osvetljenja na zelenu (zbog uklapanja); ali ima samo plavu i to ti je, što ti je…
Inače sam juče po prodavnicama probao USB konekciju na neke Alpine, Pioneer, LG i nijedan mi nije prepoznao iPhone, osim Sony modela (iako na većini ovih prethodnih piše da imaju podršku za iPod/iPhone, ali pretpostavljam da onda treba neki poseban kabl).
Tako da eto, svaka preporuka za ovaj model, ako nešto usput novo primetim/saznam, a da je vredno pomena, javiću ovde.
Hvala na savetima…