divx player
Posted: 26 October 2007 02:39 AM
Newbie
Rank
Total Posts:  14
Joined  2007-10-23

Za pocetak da pozdravim sve clanove ovog foruma.
Naime ja sam odnedavno postao mac user… Imam problem jer ne mogu da nadjem ni jedan divx player koji bi mogao da mi procita i titlove…
Najlepse molim da ukoliko neko zna kako da se podesi neki od player-a, lepo napise (‘kuvar’ za divx player)i ostavi to kao jednu sticky note.
Nije da nisam citao postove na forumu nego jednostavno ni jedno od ponudjenih resenja mi nije odradilo posao.
FLV player mi se izblokira, a u mplayer-u najbolje sto dobijem su ???????? u dva reda(koristim 1250 code).
Koristim intel dual core MAC
Hvala unapred

Profile

Posted: 26 October 2007 09:05 AM   [ # 1 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  79
Joined  2007-10-25

skini vlc player
pushta titlove bez problema

Profile

Posted: 26 October 2007 01:23 PM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  14
Joined  2007-10-23

Dakle, instalirao sam vlc player koji sam skinuo sa zvanicnog sajta. Obavezno treba skinuti verziju koja je za macOS ali za intel procesor (da vam se ne bi blokirao).
Treba podesiti pri ucitavanju filma ge se nalazi subtitle fajl, kodni raspored (CP 1250) font itd.
Kada se pusti film jos treba namestiti u VIDEO da subtitle ne bude disable vec track1 ili track2, u suprotnom nista od subtitle-a.
I to bi bilo to.
Pozdrav!

Profile

Posted: 26 October 2007 02:16 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Drvili smo na [es]-u na široko o Video playerima…

Eve ti i link Plejer za pustanje filmova

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 27 October 2007 12:19 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Instaliraj Perian QuickTime Component i teraj DivX u QuickTime-u..Perian pushta sve formate filmova a shto se tiche titlova posrzava samo .srt /za sad/..Medjutim ima alatki za konverziju svih formata titlova u .srt /kao Jubler, npr./

Shto se tiche MPlayer-a, ja ga koristim, bolji je od VLC-a, nadji full instalaciju i takodje skini extra fajlove na istoj strani:

http://www.mplayerhq.hu/

Zatim kad sve instalirash i pokrenesh MPlayer na prefsima nadji podeshavanja za subtitlove i izaberi font ‘subfont’ a za encoding stavi CP1250…Ako se ne snadjesh za subfont javi pa cu da ti objasnim shta da radish…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

‹‹ flac      dupli fajlovi... ››