Koristim duze vreme Parallels, verziju 6 trenutno, pre toga 5 i probao sam i VM Fusion. Sve preporuke za Parallels, mozete definisati kolicinu memorije za vm, recimo XP, nije ograniceno na 512mb kako je neko rekao jednom. Lepo se definisu drajvovi gde vm ima pristup i nema problema. Sto se tice podrske prikljucenog ext hardvera sve radi savrseno. Brzina rada je u zavisnosti od masine koju koristite u rasponu od toga da imate osecaj da koristite netbook pa do toga kao da vm radi kao sa SSDom, kod dizanja sistema recimo.
Koristio sam i koristim trenutno Parallels na Intel C2D 2.16Ghz sa 4GB (3GB vidljivo) iMac-u, i tu se vrti SL + XP Pro , utisak je da vm radi kao na netbooku, 1GB Ram je rezervisano za XP. Na drugoj masini iMac 21.5’ C2D 3Ghz + 8GB , u paraleli mi je radio i ubuntu, dok sam testirao vm, mada je bilo na granici upotrebljivosti, a u varijanti SL + XP, vm je radila extra brzo , subjektivni utisak kao da je PC sa 2GHz celeronom i 1Gb Ram-a.
Mislim da bi za neke osnovne stvari bilo dobro naci neku osakacenu XP verziju sa minimalnim zahtevima da sve radi sto brze. Sto se tice stabilnosti, povremeno dodje do problema, ali redje nego da koristite klasican PC 😊 Meni je vm 24/7 ukljucena, sa ff - 30-40 tabova, trilian, skajp, vpn, i jako dobro se ponasa.
Oseca se kad dodelite vise memorije za VM, sve radi mnogo glatkije, cini mi se da bi na quad masini radilo extra brzo, bilo bi lepo da neko ko ima tu konfiguraciju prenese utiske.
@dmajkic, imas gotove imidze na internetu, skini , apdejtuj i vozi 😊
pored parallelsa, realno ne vidim potrebu za bootcampingom za svakodnevnu upotrebu,,