sramota me je
Posted: 24 October 2007 08:14 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  6
Joined  2007-10-24

Vec mesec dana sam korisnik powerbooka g4 Ti na 500mhz, 512mb ram, ati 8mb, dvdrom, 15 wide…....
Za ovo vreme naucio sam dosta stvari o os x i smatram da je nenormalno puta bolji od wina, ali ma koliko trazio i cackao nikako ne mogu da pronadjem opciju ‘rename’ npr. kada skinem neki file sa interneta a on ima dugacko ime a ja zelim da ga skratim, pa vas molim kazite mi kako da to uradim jer ma koliko cackao po os x nikako da nadjem opciju ‘rename’. Propascu u zemlju od sramote ako je resenje bilo krajnje jednostavno.

Koji je dobar software za grebovanje video materijala sa kamere prikacene na firewire port?

Inace posto ovaj powerbook ima samo dvd rom a ne i rw prikacio sam eksternu usb 2.0 kutiju na usb 1.0 (ili 1.1 nisam siguran) i unutra ubacio dvd rw i radi kao sat, reze dosta sporo ali barem radi. Ovo sam rekao zato jer sam video da na forumu ima nekih nedoumica da li ce raditi ili ne pa da razresim dilemu, Dakle, RADI! Pozdrav

Profile

Posted: 24 October 2007 08:37 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Ha, ha, najbolji si :lol:

Selektuješ fajl, pritisneš Return (tzv. Enter); preimenuješ pa ponovo Return. Ili isto to samo u drugoj verziji: selektuješ fajl, klikneš mu na ime, preimenuješ pa klikneš negde sa strane.
😉

Prvi odgovor na drugo pitanje je iMovie ali stvarno ne znam da li se isplati na G4 500MHz. Možda neko drugi odgovori na ovo, ima ovde profesionalaca na tu temu.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 25 October 2007 01:33 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

cuti… ja dugo nisam znao kako da uz pomoc tastature otvorim fajl 😊 pa sam tako prvo otkrio kako se rinejmuje…

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 25 October 2007 02:07 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Koji je dobar software za grebovanje video materijala sa kamere prikacene na firewire port?

iMovie, QuickTime Pro…Ako ocesh da logujesh onda neka starija verzija Final Cut Pro ili Final Cut Express koja radi na tvom Ti Book-u…Svaka verzija moze da capture-je u native DV…Za uncompressed, Pixlet, MPEG IMX treba ti bolji Mac..

http://www.apple.com/finalcutstudio/specs.html

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 25 October 2007 11:21 AM   [ # 4 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  6
Joined  2007-10-24

E hvala vam ljudi, bas ste od pomoci….....Pa sta cu kad sam nov u mac svetu…....Sastavljam neki desktop c2d e2140 pa da pitam da li moze leopard bez problema da se instalira na njemu, imacu i 2gb rama. Pozdrav!

Profile

Posted: 25 October 2007 12:17 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

gogo wrote:

E hvala vam ljudi, bas ste od pomoci….....Pa sta cu kad sam nov u mac svetu…....Sastavljam neki desktop c2d e2140 pa da pitam da li moze leopard bez problema da se instalira na njemu, imacu i 2gb rama. Pozdrav!

Džaba pitaš ovde, ovde ljudi uglavnom imaju prave Macove.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 07 November 2007 02:38 AM   [ # 6 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  51
Joined  2007-01-17

Takodje postoji i opcija (ne vidim da je neko naveo ako ne gresim,izvinjavam se unapred) comand I   (jabuka I); sto je get info, pa u prozorcetu name promenis naziv fajla ili desni klik get info pa isto to.
Pozdrav

Profile