ok, ali kako. Posto koji god da mu instalacioni disk od OS sistema ubacim, on nece da ga pokrene (posle restarta drzim C/ili alt). Kako da formatiram disk? Ako iz Win7 instalacije obrisem sve na njemu, opet nece da pokrene instalaciju ni jednog OS-a
Problem resen zahvaljujuci doktoru 😉 . Svima koji naidju na isti ili slican problem, ne ocajavajte, ne mora da znaci da je u pitanju problem sa hardverom. Ali kako kazu ovo ne pokusavajte kod kuce, nego lepo se prvo informisite na netu oko pravilne instalacije Windows-a, bolje na to da odvojite pola sata, nego da se par dana patite kao Me, Myself and I. Hvala na savetima. Ahoj
A mene i dalje zanima kakve to veze ima sa Win-om pa ne bilo ti tesko ajd reci sta je bilo. Jelte, prvo si kukao, pa ti neko sredio i onda ode bez objasnjenja…
Sredio ja. Bilo je zanimljivo.
Windows je izgleda škrabnuo nešto u EFI… pokazivao je već jabuku, wheel i target mode FW simbol sa raspadnutim bojama… čudno.
Pokrenem instalaciju sa spoljnog harda, normalne boje tek posle wheel-a. Pa se pregreje u toku instalacije i ugasi se. Cvrc. Onda ajde malo butnem moj sistem na njemu, raspadnute boje. Hm. Onda njega u target (naravno opet raspadnuta siva boja znaka); pa kroz moj komp sa spoljnog instalacija na target. Petljao malo sa Drive Geniusom, pokušao da brišem EFI, ne znam da li sam uspeo. Sve u svemu nakon instalacije opet krene sa raspadnutom jabukom i wheel-om, ali kad je digao sistem, normalne boje. Nakon restarta normalna i jabuka i wheel. Nalaz uredan.
Terapija - vitamin Cis 3x1, čaša rakije na gladan stomak svako jutro.
Kontrola na sledećem sastanku u ozonu.
Svakog dana se oduševim nečm novim sa Windowsom, a evo sada i ovo.
Nego, sledeći put skidaj one firmware restoration CD-e sa Apple Supporta, mada teško da bih posumnjao da neko može tako tokom istalaciej da čačka po EFI-ju.
To bi bilo najprostije rešenje…. Ali da li ti cdovi pišu novi EFI? Ili firmware koji definitivno postoji na ploč pre nego što krene bilo kakvo čtanje harda? Ja ipak mislim ovo drugo!
drdra, nije da ti ne verujem al ipak bih o ovome voleo da procitam na Netu, npr. na Apple sajtu. Tesko da bi ‘naši’ dozvolili ovako nesto prilikom instalacije. Koji je Win u pitanju i sa kog je rapida skinut? 😛
To bi bilo najprostije rešenje…. Ali da li ti cdovi pišu novi EFI? Ili firmware koji definitivno postoji na ploč pre nego što krene bilo kakvo čtanje harda? Ja ipak mislim ovo drugo!
Oni služe da ‘oporaviš’ firmware ako se nešto desi tokom normalnog upgrejda istog. Mislim da su na njima firmwarei svih mašina koje postoje u tom trenutku ili barem postoje setovi firmwarea na njima.
Nisam doduše to nikada radio, ali verujem da bi taj CD vratio originalni firmware na mašinu.
Ostaje pitanje samo šta ima Windows da čačka po istom kod instalacije?