1 2 > 
1 of 2
Pohvala
Posted: 23 December 2010 11:13 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

Elem, tek da pohvalim Maria sto mi je odradio garanciju za ‘uflekani’ ekran. Kad sam primetio fleku prvo sam se smirivao jedan dan a onda pozvao Maria i za dva dana komp je opet kod mene, cist i nadam se dobro zadihtovan. 😊

I da iskoristim (na ovo ne morate da odgovarate) da malko pljujem po Dzobsu i njegovoj ekipi. Ma bre, ako su znali za ovaj problem kod 2009 modela zasto su dozvolili da se ovo desava i u zadnjoj generaciji?? 😠  Malo vise od mesec dana je komp kod mene, nisam ga ni upola koristio jer radim na starom a ovaj sam cak i gasio dok nisam kuci. Jel ovo cudo pravljeno za sterilne sobe, ili sta??

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 24 December 2010 09:28 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

ljubisha wrote:

(na ovo ne morate da odgovarate)

Moramo, moramo… 😠 :sick: :sick:

Ja sam s ovim, mirne duše mogu da kažem, đubretom od hardvera završio za neko vreme.

Kupio sam novog iMaca, nakon nepuna dva meseca mi je zaribao onaj imbecilni miš sa kuglicom. Morao sam da ga otvorim i čstim da bi radio. Jbn miš. Problem je što je taj miš zasebno koštao nekih 60-ak evra. Znač, miš koji košta 60 evra, a koji mora da se razbija/seče/odlepljuje i da se čsti jbn prašina s kuglice da bi radio! Još par zaribavanja i čšćenja i morao sam da ga zamenim Logitech mišem od 350 dinara koji evo posle godinu i po dana radi besprekorno! Tu su me već napravili budalom. Da, kapiram da ima ljudi koji na ovo sležu ramenima, nije me briga za njih i na koje sve načne bacaju novac.

Onda mi je vrisnuo ekran, pisao sam po forumu, ali pošto je računar bio u garanciji, zamenjen je novim u servisu. Opet, osetiš se kao budala ali kažeš sebi, ‘ajd jbg, to se dešava kada se pravi u velikim serijama.

Međutim, pre metar i po dana provalim da mi se u gornjem levom uglu formirala jedna kao svetlija linija-fleka dužine skoro decimetar, tačno na mestu gde je napajanje. Prvo sam pomislio da je možda famozna prašina ali izgleda da ga je napajanje progorelo. Plus, pre oko nedelju dana snimim gornji desni ugao i izgleda da imam dobitnu kombinaciju — prašina iz keca u dvojku.

Tako da za manje od dve godine korišćenja imam računar koji sam platio preko hiljadu evra kod kojeg od starta ne radi miš od 60 evra i koji ima neku sistemsku grešku koja mi je skenjala dva ekrana. Da plaćam minimum 100 evra za čšćenje ili pravo malo bogatstvo za zamenu ekrana — ne pada mi na pamet.

OS je napredovao kada ga uporedim s onim što sam koristio desetak godina unazad (uf, to je trebalo izdržati!) ali izgleda da se podrazumeva da mikser crkne nakon godinu, godinu i po dana, pa ti pavijane idi i kupi novi. Problem je samo što mikser košta hiljadu i po dinara, a ovo đubre hiljadu i po evra. Kada se sve uzme u obzir, trash hardver, OS koji postaje retard-friendly, bedni ali vidljivi pomaci u upotrebi njinjdovsa i sve veća potreba u mom poslu za njinjdovs specific programima, ja sam kažem s ovim kršnima završio za neko vreme.

</rant>

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 24 December 2010 01:36 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

MacPro je isto kršina?
Interesuje me čsto statistički.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 24 December 2010 02:57 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

Ne znam, ni statistički, ni na bilo koji drugi načn. Možda se mašina od 2500 evra ne raspada ali ako treba da platim 2500 ili 3500 evra da se nešto ne bi pokvarilo… Da li se možda miševi sa kuglicom koji su dolazili uz MacPro nisu prljali?

Ja stojim iza ovoga što sam rekao, ova mašina je preplaćena. Isto i beli MacBook sa početka 2008. g. kome su jedno sat i po po isteku garancije pukli plastika i hard disk. Hard sam zamenio, a plastika mi stoji evo već koliko jer je štampani račun ostao u USA.

Kao i u svemu ostalom, reč je o kompromisu — u ovom slučaju šta možeš da izvučeš za neke pare. Ja sam bio rad da dam nešto više novca za stvar koju sam video kao kvalitet, niko ne mora da mi objašnjava da kvalitet košta više. Samo što je sv. Stevan prešao granicu i počeo da isporučuje krševe po premium ceni. Žao mi je što moram da kažem ali sledeće što ću da kupim po svoj prilici će opet biti krš, samo za mnooogo manje novca, pa kad crkne neću se mnogo potresti, zameniću ga opet za male pare.

Ne kažem ništa ljudima koji i dalje vide interes u ovom hardveru, samo kažem da ja pravim pauzu.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 24 December 2010 10:41 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

Koliko je ovo cesto na 27’? Ja sam razmisljao da uzmem jedan ali kad cujem ovakve price mislim da cu ostati jos neko vreme na ovom zmaju od 24’.

Profile

Posted: 24 December 2010 11:00 PM   [ # 5 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  94
Joined  2009-12-11

Ne radi to Apple od skoro. Uvek su uvaljivali preskupu, kvarljivu robu. Ovo danas je pljačka, kupiš PC za ogromne pare, a ne radi 😊. Ja ne videh ni jedan TFT monitor koji je požuteo i u njega upala prašina. Kad bih počeo da nabrajam probleme sa Mac-ovima, koji su mi prošli kroz ruke, spisak bi bio podugačak.

Profile

Posted: 24 December 2010 11:46 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

Potenciram ovu priču sa miševima jer me je nešto što sam pročtao upravo na ovom forumu nateralo da se zamislim. Naime, bila je priča o tom trešu, neko je hteo da secira miša ali ga nije imao u posedu i onda se neko javio i ponudio da mu donira miša od nekoliko koliko mu stoje u ormanu ili tako nešto. I sad šta to znač da imaš nekoliko miševa koji leže, pokvareni ili još gore da rade, ako se ima u vidu cena jednog??? Pa ko je tu sisao vesla? Znač, stvarno moraš da budeš teški moron pa da te tu ništa ne tangira, u tom slučaju korisnije bi bilo da uzmeš evre pa da praviš konfete od njih i da ih bacaš unaokolo.

A ovo go*no od mašine me je iznerviralo do jaja, šta ja sad da radim s njim?? Dakle nema ni dve godine, a ja niti mogu da ga prodam ovakvog retardiranog, niti mogu da ga popravljam jer će da košta đavo i po. Mogu samo da sedim kao budala i da gledam fleku na ekranu mašine koju sam platio preko hiljadu evra. Ne stvarno, nije me blam da kažem da se osećam kao poslednji magarac.

Btw, dusanx, iMac 24 je u pitanju tako da gledaj šta ćeš i kako ćeš.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 24 December 2010 11:59 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-28

Za sad da kucnem, sve je pod konac. Star 2-2.5 godine. 2.8GHz, terabajt disk.

U arhivi stoji lenovo zmaj sa dva monitora ako bilo sta zaskripi. Meni je posao vecinom u virtualboxu tako da samo vratim backup i nastavim…

Profile

Posted: 25 December 2010 12:46 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

DS, sredi fleku i zavali ga.

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 25 December 2010 02:55 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

dusanx wrote:

Koliko je ovo cesto na 27’? Ja sam razmisljao da uzmem jedan ali kad cujem ovakve price mislim da cu ostati jos neko vreme na ovom zmaju od 24’.

E pa sad, meni je i bela 24ka posle 3 godine poprilicno uflekana. Jesam pusac al stvarno ne razmisljam da prestajem zbog epla 😛 Na poslu imam HP 19cu, par pusaca oko njega i ni flekice ili ko sto rece DS_Store, jel bre cuo neko za neki primer da se pisijevcima ovo desava?

Misevi jedu cudo (kao i fejsbuk) al nema nikakve koristi od njih, zameniti DVD je odiseja i jedina svetla tacka koliko vidim su tastature.

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 25 December 2010 05:02 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  274
Joined  2010-03-04

ljubisha wrote:
Na poslu imam HP 19cu, par pusaca oko njega i ni flekice ili ko sto rece DS_Store, jel bre cuo neko za neki primer da se pisijevcima ovo desava?

HP-ova 24-orka doma u drugoj sobi, pusi se u sve sesnaes’ pored nje,a cisti se onda kad prasina postane vidljiva toliko da smeta i posle 2 god nista. Ni trunka. Savrsena slika. Plus zero-dead-pixel garancija od 3 godine.

iMac - 3 ekrana sto zbog prasine sto zbog osvetljenja i 4. cekam.

Hm….ko je ovdje lud?

Post edited by: Kapetan, at: 2010/12/25 05:02

Post edited by: Kapetan, at: 2010/12/25 05:03

Profile

Posted: 25 December 2010 07:59 AM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

drdra wrote:

DS, sredi fleku i zavali ga.

Koliko to košta kod nas? Gledam klot cene za ekrane po netu (npr.) i ako ja ovo gledam kako treba, to je $777. Kod nas je ta ista cifra samo u evrima + ruke čoveku koji će to da radi. Kada pogledam za koje pare mogu da ga prodam, ispada da na kraju treba ja nekome da doplatim samo da uzme mašinu…

Ostale opcije su prodaja za kanibalizam ili ako neko ima višak ekran pa da zameni sam sebi.

Samo sam se vidim zjb iznad, nije 24’ nego 22’.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 25 December 2010 10:41 AM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Ne prodajem, samo se hvalim (pošto je i tema ‘Pohvala’) 😊
Ovo je verovatno irelevantno, ali i ja sam svoju mašinu platio 1000e, ali polovnu, staru 4 godine. Sada ima već 7 i sve radi ko sat. Uspevao sam da je kvarim (grafička + kompresor, napajanje + EPS - UPS); ali odoleva mi i jedini trošak mi je bilo to napajanje, koje je zaista koštalo samo kao da smo pojeli i popili u kafani. Evo sad i pohvala Mariu za brzo i efikasno pronalaženje napajanja za dual G5 2Ghz. Za tri dana je sve opet radilo i evo ni sad se ne gasi.
Ako bih baš tražio razlog za nezadovoljstvo, onda bi to, na silu, mogla da bude niska tržišna cena za pomenuti kompjuter, pa kao, eto, ne može da se proda. Međutim, od nezadovoljstva nema ni ‘N’ jer, kako neko, nekad reče ovde na forumu - ko ti je kriv ako nisi zaradio pare s tom mašinom za par godina?
Dakle, ako sam ikad pomislio da menjam ovo što sada imam za ovo o čemu pričate, zaboravljam istog trenutka!

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 25 December 2010 11:26 AM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Pa brate vidi zovi Nemanju nek ti pogleda to, možda može da se sredi brebre

Post edited by: drdra, at: 2010/12/25 11:28

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 25 December 2010 11:36 AM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-12-28

@ds:

Meni iz nekog razloga pre zvuci da je napajanje falicno, ako sam u pravu zamenom ekrana mozda ne resis problem.

Inace,

Ja sam bio jako zadovoljan minijem koga sam prvo imao… osim previse kablova, sporog procesora i manjeg diska. Zamenio sam ga za iMac i sad je sve kako treba ukljucujuci ‘form factor’ koga ne bih menjao ako ne moram. Pro mi se uopste ne svidja, to mi je isto ko da sam stavio lenovo. E sad problem koji imam: ako su mini i iMac jedini macovi koji mi odgovaraju a oba imaju ohoho mane, sta mi u stvari ostaje kao izbor?

Ono sto meni najvise smeta u radu (da se vratim na ‘pohvala’ deo) je OS X. Sitni nedostaci koji nerviraju. Zatvorenost odnosno nepodesivost. AppStore i pravac u kome razvijaju OS. Znam da ovo nije tipicno mac user razmisljanje ali ljudi da vi znate koliko linux moze vise i koliko je podesiviji ne bi verovali.

Neko prvo vreme programiranja za Mac sam drzao linux desktop sa vnc prozorom a pored mini koji je radio kao vnc server i to je fino sljakalo. Mac kao trziste ne bih napustao ali ako lion krene da zakljucava stvari koje mogu da se rade eto mene nazad na taj setup. Bice kao razvoj softvera za konzole—super je konzola jer pravi novce ali ne moze da sluzi kao glavni kompjuter.

/rant 😊

Post edited by: dusanx, at: 2010/12/25 11:36

Profile

Posted: 25 December 2010 03:04 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Andrej wrote:

ko ti je kriv ako nisi zaradio pare s tom mašinom za par godina?

Lose razmisljanje. To je ona moja prica od pre par godina da se Mac pravi samo za profesionalce. 😠  Pazi, prvom prilikom da budem mogao da instaliram OSX regularno na pisija, nece mi mnogo trebati da se odreknem ovog propalog brenda. Problem je samo kako ce da nastave sa OSom jer onda vec necu znati sta da radim. :unsure:

Post edited by: ljubisha, at: 2010/12/25 15:05

Signature 

Profile

1 2 > 
1 of 2