< 1 2
2 of 2
Pohvala
Posted: 26 December 2010 10:42 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1326
Joined  2007-08-13

Nece se nikad vise pravit masine kao PPC generacija.
Zlatna titova omladina 😊

Signature 

http://primorskenovine.me/          http://gospostina.in

Profile

Posted: 27 December 2010 12:38 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

ljubisha wrote:

Pazi, prvom prilikom da budem mogao da instaliram OSX regularno na pisija, nece mi mnogo trebati da se odreknem ovog propalog brenda.

Pa ni sad ti ne treba previše truda da instaliraš OS X na PrC-u. Probereš komponente, staviš nešto kext-ova na USB i pjevaš. Bukvalno… 😉

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 27 December 2010 08:54 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

A trud se ipak pominje u celoj prici. 😊  Jok, kupim/sklopim pisi, odem kupim/skinem OSX pa gurnem u DVD i instaliram ga.
Ili, ajd da promenim zelju… Moja novogodisnja zelja je da Jobs odluci da opet dozvoli Mac klonove :laugh:  PowerComputing je pre oduzimanje licence imao brzi komp nego Apple! I lepsi…

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 27 December 2010 10:35 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Brži jeste, ali lepši… Svi su onda bili ružni, čak i Appleovi. B)

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 28 December 2010 01:21 PM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Mislim da se one životinjske novine ZOV i dan-danas prelamaju na jednom od tih sokoćala, pod OS 9 i u Quarku v.4.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 28 December 2010 02:05 PM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

DS_Store wrote:

Mislim da se one životinjske novine ZOV i dan-danas prelamaju na jednom od tih sokoćala, pod OS 9 i u Quarku v.4.

E to je bila dobitna kombinacija, a ne ovi današnji CS-ovi. B)

Do pre par godina, možda ima i pet, se Privredni Savetnik prelamao u Ready Set Go i na tri prastara Maca (‘najnoviji’ je bio PowerMac 8100). Nije se smelo ništa reinstalirati, jer je jedan bitan, da ne kažem najbitniji, font suitcase bio oštećen, ali je radio i mogao se kopirati, ali se nije mogao otvarati ili, kamo te sreće, editovati u nekom alatu za fontove.

Sada rade u Quarku na PC-ima, društvo koje je prelamalo se dugo nije dalo pošto su sigurno bar deset godina napadani da pređu na Windows.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 29 December 2010 09:34 AM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  104
Joined  2009-10-16

Ono sto meni najvise smeta u radu (da se vratim na ‘pohvala’ deo) je OS X. Sitni nedostaci koji nerviraju. Zatvorenost odnosno nepodesivost. AppStore i pravac u kome razvijaju OS. Znam da ovo nije tipicno mac user razmisljanje ali ljudi da vi znate koliko linux moze vise i koliko je podesiviji ne bi verovali.

Ne mogu da verujem šta čtam…. ‘Da vi znate’??? Pa, evo znamo.. Bar znam ja…Koristim Linux od 1994. Jeste, mnogo je ‘podesiviji’? Koja je upotrebna vrednost te podesivosti? Nikakva. Možeš da se igraš tvikujući sistem do mile volje i jedino finalno ishodište svega toga je neupotrebljv sistem u koji recimo ne možeš ni da se loguješ. Sem toga, sa stanovišta GUI-ja Linux je _podskup_ OS X-a. Ko hoće da se igra, može lepo da uzme MacPorts i X Windows server, i sve što možeš da ‘podešava’ po Linuxu može i po OS X-u. Možeš OS X da nateraš čak i da se bootuje u Unix shell i da nikad ne vidi ni Finder, ni GUI ni ništa od toga i da ga podešavaš do mile volje.

Ono što ne možeš, to je da na Linuxu pokreneš upotrebljiv GUI (Android included) :p

Apropo pljuvanja po Apple hardveru… Ovo za ekrane iMacova par poslednjih generacija se slažem, sve ostalo… sreća vaša što ne koristite malo češće hardver drugih proizvođača, to je sve što mogu da primetim.

Profile

Posted: 29 December 2010 09:41 PM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

cocoa wrote:

Ono sto meni najvise smeta u radu (da se vratim na ‘pohvala’ deo) je OS X. Sitni nedostaci koji nerviraju. Zatvorenost odnosno nepodesivost. AppStore i pravac u kome razvijaju OS. Znam da ovo nije tipicno mac user razmisljanje ali ljudi da vi znate koliko linux moze vise i koliko je podesiviji ne bi verovali.

Ne mogu da verujem šta čtam…. ‘Da vi znate’??? Pa, evo znamo.. Bar znam ja…Koristim Linux od 1994. Jeste, mnogo je ‘podesiviji’? Koja je upotrebna vrednost te podesivosti? Nikakva.

Whoa. Polako. 1..10, caskamo i rantujemo, kako ko.

Koja je upotrebna vrednost podesivosti? Npr funkcionalnost, brzina MOG rada i jos kojesta. Reci mi Cocoa iskreno, da li si nekad zagazio dublje od fedore i ubuntua? Da li si koristio neki WM osim Gnoma i KDE-a? Mislim na DWM, XMonad, AwesomeWM i slicne, ne na E17 i Openbox. Ako jesi a ne vidis prednosti podesivosti postujem misljenje ali imam pravo na moje.

Možeš da se igraš tvikujući sistem do mile volje i jedino finalno ishodište svega toga je neupotrebljv sistem u koji recimo ne možeš ni da se loguješ.

Podesavas ga da bi bio tebi laksi za rad i funkcionalniji. Ako se zaigras u podesavanju pa gubis vreme ili ga jos gore pokvaris da ne mozes da se logujes… nemam komentar.

Sem toga, sa stanovišta GUI-ja Linux je _podskup_ OS X-a.

Ne razumem, ajd pojasni please.

Ko hoće da se igra, može lepo da uzme MacPorts i X Windows server, i sve što možeš da ‘podešava’ po Linuxu može i po OS X-u. Možeš OS X da nateraš čak i da se bootuje u Unix shell i da nikad ne vidi ni Finder, ni GUI ni ništa od toga i da ga podešavaš do mile volje.

Na zalost ne, bar ne da valja. X11 na macu je previse los da bi bio upotrebljiv. Probao sam.

Ono što ne možeš, to je da na Linuxu pokreneš upotrebljiv GUI (Android included) :p

Postujem misljenje 😊

Profile

Posted: 30 December 2010 09:21 PM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

@ DS-Store…
...savrseno razumijem tvoju razjarenost ,ali da li bi te imalo olaksalo ako kupis
iole bolji (Pc/Mac) monitor koji bi ti pasao za to sto radis na njemu(DTP)??
Koliko kuzim sve Giga Falinke se vrte oko monitora.

Dachaz wrote:

MacPro je isto kršina?
Interesuje me čsto statistički.

Isto pitanje samo za MacBookPro seriju?
Da li ima falicnih serija ili komponenti na koje bih trebao racunati???

Signature 

MacBookPro5

Profile

< 1 2
2 of 2