cocoa wrote:
Ono sto meni najvise smeta u radu (da se vratim na ‘pohvala’ deo) je OS X. Sitni nedostaci koji nerviraju. Zatvorenost odnosno nepodesivost. AppStore i pravac u kome razvijaju OS. Znam da ovo nije tipicno mac user razmisljanje ali ljudi da vi znate koliko linux moze vise i koliko je podesiviji ne bi verovali.
Ne mogu da verujem šta čtam…. ‘Da vi znate’??? Pa, evo znamo.. Bar znam ja…Koristim Linux od 1994. Jeste, mnogo je ‘podesiviji’? Koja je upotrebna vrednost te podesivosti? Nikakva.
Whoa. Polako. 1..10, caskamo i rantujemo, kako ko.
Koja je upotrebna vrednost podesivosti? Npr funkcionalnost, brzina MOG rada i jos kojesta. Reci mi Cocoa iskreno, da li si nekad zagazio dublje od fedore i ubuntua? Da li si koristio neki WM osim Gnoma i KDE-a? Mislim na DWM, XMonad, AwesomeWM i slicne, ne na E17 i Openbox. Ako jesi a ne vidis prednosti podesivosti postujem misljenje ali imam pravo na moje.
Možeš da se igraš tvikujući sistem do mile volje i jedino finalno ishodište svega toga je neupotrebljv sistem u koji recimo ne možeš ni da se loguješ.
Podesavas ga da bi bio tebi laksi za rad i funkcionalniji. Ako se zaigras u podesavanju pa gubis vreme ili ga jos gore pokvaris da ne mozes da se logujes… nemam komentar.
Sem toga, sa stanovišta GUI-ja Linux je _podskup_ OS X-a.
Ne razumem, ajd pojasni please.
Ko hoće da se igra, može lepo da uzme MacPorts i X Windows server, i sve što možeš da ‘podešava’ po Linuxu može i po OS X-u. Možeš OS X da nateraš čak i da se bootuje u Unix shell i da nikad ne vidi ni Finder, ni GUI ni ništa od toga i da ga podešavaš do mile volje.
Na zalost ne, bar ne da valja. X11 na macu je previse los da bi bio upotrebljiv. Probao sam.
Ono što ne možeš, to je da na Linuxu pokreneš upotrebljiv GUI (Android included) :p
Postujem misljenje 😊