Lexmark Z45 i Leopard
Posted: 03 January 2011 06:08 PM
Member
RankRankRank
Total Posts:  94
Joined  2009-12-11

Pre neki dan sam na G5 1.6, instalirao Leopard i imam problem sa štampačem. Imam stari Lexmark Z45.bolji mi ne treba, koji radi sve ove godine kao sat na Win računarima. Zakačo sam ga na Mac i nikako da odštampa stranu kako treba! Štampa je bleda i slova su isprekidana, kao da nema mastila, koristim samo crni kertridž. Na Win mašini, je sve ok. Isto mi se dašavalo i na ‘starom’ Mac-u pa sam skinuo nov Gutenprint i sve je proradilo. Sad nikako to da rešim! Osedeo sam pored njega! Imam utisak da štampač pokušava da crnu napravi iz kolor kertridža koji nije godinama korišten, pa ne radi! Podešavao sam svašta u drajverima, izabrao da štampa sve sivo i opet je loše! Jel ima neko ideju? Guuglao sam,  čtao i ništa :(

Profile

Posted: 03 January 2011 08:51 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Ovde piše da nije kompatibilan sa Leopardom:

http://support.lexmark.com/index?page=content&id=OS8&locale=en&userlocale=EN_US

tako da bi morao da nađeš neki third party drajver, ako uopšte postoji.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 04 January 2011 10:16 AM   [ # 2 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  94
Joined  2009-12-11

Znam da nema fabrickih drajvera za njega, ali štampa kao Z42. Što je najsmešnije, namesto sam da štampa na G4 MDD isto sa Leopardom, ali mi makina nije tu da pogledam šta sam uradio.
Uglavnom, sad štampa PDF kako treba iz Preview, ali neće iz OpenOffice-a! Izlazi čst papir!

Profile