iPod 80GB 5.5 - kao svestrani uredjaj.
Posted: 15 November 2007 07:00 PM
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  34
Joined  2007-11-15

Dakle, posedujem iPod od 80GB, trenutno ga koristim kao MP3 plejer i fotoalbum. Pokusao sam snimiti video materijal, nije mi islo, pokusao sam ga koristiti kao externi HDD, ni to nisam uspeo! Postoji li mogucnost BackUp-a fotografija direktno sa digitalnog aparata Nikon D200? Zeleo bih iskoristiti svoj iPod malo vise. Poseduje dovoljno prostora, steta je da se ne koriste. Napominjem da sam samo korisnik a ne programer te molim objasnjenja u smislu steep buy steep.
Zahvaljujem svima na pomoci.

Profile

Posted: 15 November 2007 08:01 PM   [ # 1 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  79
Joined  2007-10-25

hm
nije mi jasno kako nisi uspeo da ga iskoristish kao back up,jednostavno kada ti ga rachunar prepozna u my computer-u udjesh u njega i sve hto zelish da iskopirash radish po principu copy paste(ako nije ukljuchena opcija u itunes-u enable disk use,a ti je ukljuchi)

pozzz

Profile

Posted: 16 November 2007 12:06 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

...kada ti ga rachunar prepozna u my computer-u

hee hee hee..Nemamo mi to na Mac-u, al u pravu si..Enable disk use i iPod se mountuje na Desktop…Shto se tiche videa treba da budu u iPod formatu /.mp4 ili h.264/..Znachi konvertuj sve u jedan od ta dva formata iz iTunesa ili Quick Time-a, dodaj na Movies u iTunes-u i onda sincuj sa iPod-om…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 16 November 2007 12:27 AM   [ # 3 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  79
Joined  2007-10-25

he,pa nikada nisam koristio ipod na osx-u kao back up
a na winjdovsu jesam…
otuda takvo uputstvo…

Profile

Posted: 16 November 2007 06:49 PM   [ # 4 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  34
Joined  2007-11-15

Ne koristim Windows uopste! Posedujem svoj MacBook Pro 15’, naj vise mi je potreban za obradu fotki sa digitalog aparata, word, exel… to je ono sto naj vise koristim. U iTune, nema pomenuto iskljucenje. Bavim se fotografijom. U danasnjem vreme se fotografija bazira na racunarima, sto ranije nije bio slucaj. I sada moram da savladam tu vrstu tehnologije te stoga razna pitanja, koja su mozda pocetnicka, ali, vama vrsnim poznavaocima racunara je lako mi odgovoriti. Zahvaljujem se, ovom prilikom, svima za pomoc. Istovremenu se izvinjavajuci za ponovnim pocetnickim pitanjima, a pitacu jos svasta. Zahvaljujem svima na strpljenju, i josh jednom hvala.
Za eventuano direktno kontaktiranje, na raspolaganju je e-mail adresa: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Profile

Posted: 02 July 2009 02:31 AM   [ # 5 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  28
Joined  2009-06-30

http://support.apple.com/kb/HT1416?viewlocale=en_US

Profile

Posted: 03 July 2009 01:15 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

bartul wrote:

Postoji li mogucnost BackUp-a fotografija direktno sa digitalnog aparata Nikon D200?

Za ovo imaš jedno rešenje koje ne košta puno a super je ako ti sync treba on-the-go:
http://www.amazon.com/Apple-Camera-Connector-iPod-White/dp/B00083PGFS

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 03 July 2009 01:48 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Samo proveri da li taj adapter radi sa tvojim iPodom! Ne radi sa svim modelima, piše lepo na Appleovom sajtu… Recimo model od 120Gb nije kompatibilan.

Signature 

Mac Pro 5

Profile