Ova Nemesisova rečenica me je ponukala da otvorim ovu temu, da ne trolujem tamo temu od 27’ iMacu.
Da li smo Nemesis i ja ovde jedini kojima se Gates čni kao bolja osoba, karmički gledano, onako objektivno, koliko se to može, ali spram onoga što smo videli po kojekakvim konferencijama i prezentacijama.
Gates mi se čni kao znatno pozitivnija ličnost. Na stranu to što je odlučo da svoje bogatsvo okrene delom u humanitarni fond (neko će sada reći da je u pitanju pranje para i sl.); ali kad gledam Jobsa, kao da gledam prepredenu ufitiljenu lasicu koja se trudi da mi proda nešto ili da predstavi nešto lepšim nego što jeste. Možda sam ga samo češće gledao :whistle:
Zato sam i rekao da se porede na karmičkom nivou 😊
Da vam obojica priđu i traže po 50 din za kartu za bus jer su zaboravili povlasticu, a malopre i je neko opljačkao dok su pokušavali da pređu ulicu…čjoj faci biste pre poverovali? 😊
Evo recimo, ti mi Darko znatno više ličš na Gatesa i imaš facu kojoj bih poverovao :D 😛
Znač ne govorimo o tome šta je proizveo jedan, a šta drugi, šta zastupa jedan, a šta drugi ili šta oni predstavljaju za vas. Naravno, ukoliko se na taj načn možete distancirati 😊
Cek, bas zanimljivo pitanje ali da li trazis kojoj faci bi poverovao na ulici ili ko karmicki bolje stoji? Naravno bez obzira sta prodaju u oba slucaja.
Pa da me bilo ko od njih pita za 50din za kartu dao bih obojici. Onako da ne znas ko su, obojica izgledaju kao da pas nema za sta da ih ujede :D :laugh: A i nije mi prvi put da dam nekom novac na ulici ko mi je zatrazio za nesto.
A sad posto znamo obojicu i kako se koji ponasaju, sta koji radi ja sam ubedjen da je Gates daleko daleko bolji covek od Jobs-a. Jobs iskreno mi deluje onako samozivo ali do koske. Ne kazem da Gates se nije ponasao monoploisticki ali iz njegovih dela kasije vidi se da je dosta kvalitetnija osoba. Jobs je covek inovator ali za svoj dzep. Jobs je Edison ili Morgan 21. veka. I osim toga uzasno me nervira kad na konferencijama kaze ono cuveno ‘it’s amazing’ pa jedno 1000 puta.
Cek, bas zanimljivo pitanje ali da li trazis kojoj faci bi poverovao na ulici ili ko karmicki bolje stoji? Naravno bez obzira sta prodaju u oba slucaja.
Tako sam ga formulisao, neko drugi bi drugačje, spretnije, a poređenje sa ulicom je plastično, ako nekome nije bilo jasno u kom podkontekstu je zamišljeno pitanje 😊
Neke osobe vidite, pa vam se ne svide, neke vam se sviđaju, a da ni reč nisu rekle, a neke nit’ smrde, nit’ mirišu, ma šta pričale 😊
Gates: parkirao ispred pijace i proba da proda svinjske polutke koje nisu prosle veterinara
Jobs: Ima lik na glavnoj autobuskoj koji me podseca, uredne pantalone, izglancane cipele, uredno slozen dzemper preko ruke i ‘ukrali mu novcanik’ ... i tako svaki dan
Nit bih ovome dao za kartu niti bih od ovoga polutku…
“My job is to not be easy on people. My job is to make them better.”
Mislim da ste Steve Jobs-a samo loše razumeli ili ste ljubomorni na njega B)
Ova mu je dobra:
“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life. Don’t be trapped by dogma - which is living with the results of other people’s thinking. Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”
Ne razumeš Darko. Ne govorim o new age crap filozofiji, citatima jednog ili drugog i sličnim stvarima. Ne odlučuješ ti valjda na osnovu citata koliko je neko dobra osoba ili ne?
Džobs za mene jednostavno ne zrač toliko pozitivnom energijom koliko Gates. Naravno, neki drugi ljudi zrače i 10x više od Gatesa, ali mi je on zgodno poređenje jer su iz slične branše. Smeje se samo kada treba da natera druge da se smeju. Ko se ne smeje na Keynoteu, sledeće godine ne može dobiti propusnicu. Znač nema tu šta da se ne razume ili razume. Neko šesto čulo ti kaže nešto i to tako osećaš. To se onda manifestuje kroz to da ti je neko simpa, a neko ne.
A posao svakog direktora je da mu radnici budu bolji. Ja kao korisnik Apple proizvoda ništa nisam bolji, duhovno ili profesionalno, nego što sam bio ranije, ako zanemarimo faktor vreme, jer prolaskom vremena svi treba da napreduju u nekom pogledu.
Evo i za primer, Zurekberg, ako ste gledali Social Network, je prikazan kao gnjida od čoveka i Jobs mi je u poređenju sa njim svetac! 😊 E sad, Zukerberga ne znam iz javnih nastupa, ali verovatno je u veliko meri tačno sve, jer nije pala nikakva tužba za klevetu :D Ili recimo Balmer, odvratan tip. Kompleks osobe koja je bila dugo vremena u senci i kad je god došao u prvi plan se ponašao kao svinja…harizma 0. Zrač dobrotom/pozitivnom energijom..0 😊
A da, ko je normalan da bude ljubomoran na čoveka koji je imao rak pankreasa. Čak i da nije, čak i ako je bila neka autoimuna bolest, svejedno…na karmičkom planu šta si morao da uradiš da te tako nešto snađe? Ne, definitivno nisam ljubomoran 😊 Osim možda malo…jer znam da godinu dana unapre zna kako će izgledati novi iPhone ili što već sad zna šta planira da uradi sa sudbinom OS X-a 😊