< 1 2
2 of 2
Win, glupost ili potreba
Posted: 12 January 2011 10:05 AM   [ # 16 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  92
Joined  2010-04-07

IE ostaje neprikosnoven za odredjene kompanije prilikom razvoja korisnckog okruzenja. Radim kao freelancer prevodilac za nekoliko kompanija i kao sanduce za razmenu materijala koristi se neka vrsta portala. Tri kompanije (jedna iz Amerike, jedna iz UK i jedna iz Nemacke) SVE zahtevaju IE, jer je aplikaicja pisana samo za to.
Nema veze sa EU propisima, ni sa brojem korisnika (sve one uposlajvaju hiljade freelancera da se razumemo) jednostavno, ako je tako odluceno tako ce i biti.

Mada ima i jedan simpatican slucaj: jedna firma koristi ISKLJUCIVO Safari i Mozilu :woohoo:

Osim ovoga, kao sto ste i naveli, e-banking i cuvena Pexim resenja traze win

Signature 

Presumption is the mother of all fu**ups.

Profile

Posted: 12 January 2011 10:15 AM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

djpaan wrote:

IE ostaje neprikosnoven za odredjene kompanije prilikom razvoja korisnckog okruzenja. Radim kao freelancer prevodilac za nekoliko kompanija i kao sanduce za razmenu materijala koristi se neka vrsta portala. Tri kompanije (jedna iz Amerike, jedna iz UK i jedna iz Nemacke) SVE zahtevaju IE, jer je aplikaicja pisana samo za to.
Nema veze sa EU propisima, ni sa brojem korisnika (sve one uposlajvaju hiljade freelancera da se razumemo) jednostavno, ako je tako odluceno tako ce i biti.

Jedno je softver za eBanking, a drugo interni softver neke firme. Softver za eBanking podleže nekim pravilima koja banke u EU moraju da poštuju: zahtevanje da se za eBanking koristi IE je isto kao i kada bi tražili da slip kartice i sve što potpisuješ u vezi sa računom u banci moraš da potpisuješ naliv-perom, a ne bilo kojom hemijskom olovkom i naliv-perom.

Osim ovoga, kao sto ste i naveli, e-banking i cuvena Pexim resenja traze win

Da ne bi ovu temu pretvorili o temu o eBankingu, eventualne komentare molim u temu:
http://www.macserbia.org/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=26&func=view&id=3485&catid=7

Post edited by: madamov, at: 2011/01/12 10:16

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 12 January 2011 11:35 AM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  259
Joined  2010-07-21

Yadnjih dana mi skaču po lobanji da je HP Envy bolji od bilo kog MBP, no dobro, to neće promeniti ništa u mojoj odluci da se ne vraćam na Windows ako baš ne moram. B)

Na trenutno poslu, a verovatno i na sledećem (od februara) koristim XP i grebem zubima i noktima da mi na ovom kompu ne instaliraju Windows 7. Sledeća firma ima Macove u firmi, potšo postoji iOS tim, ali ne verujem da će mi dati neki Mac. Šta da se radi. Teška srca sam napustio i Windows 2000 onomad, konzervativan sam po nekim pitanjima. Na poslu, šta je tu je, i nemam nekog izbora zbog raznih stvari. Kod kuće, Macbook mi je u potpunosti zamenio mašinu za zezanje i za razvoj. Kao javaš imam na OS X sve što mi, za sada treba (njah, kao da mi treba nešto naročto); plus imam i gomilu drugih stvari. VirtualBox sa XP SP2 služi za RBS e-banking i to je to. Igram u zadnje vremem Rome: Total War u Mac verziji, nisam stigao da iskopam neke druge igrice, malo niovijeg datuma. Doduše, nije sigurno da bi ih mogao ispratiti, ali odavno sam digao ruke i od PC praćenja gejmerskih dostignuća.

Što samo znač da za mene i moje trenutne potrebe i mogućnosti Windows nije više potreba. Ako se nešto promeni, može postati, nije isključeno. Mada ne bih voleo.

Signature 

Eager to learn

Profile

Posted: 12 January 2011 12:02 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  663
Joined  2008-12-09

i u zadnjem Svetu Kompjutera su testirali i napisali recenziju HP Envy-ja, i napomenuli da jurisa, ili pokusava da zameni ili bude bolji od MacBook-a

ma moze da ga palamude, svi kopiraju Apple, ali neka naprave nesto ce Apple da kopira, mislim, hehehehe ... NIKAD

ovako zna se ko je tata

kakav envy qurac palac ....

Signature 

Apple 4 life

Profile

Posted: 12 January 2011 01:22 PM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

mishaerror wrote:

...VirtualBox sa XP SP2 služi za RBS e-banking…

Royal Bank of Scotland zahteva IE?!

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 12 January 2011 03:10 PM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  663
Joined  2008-12-09

malo humora :lol:

[img size=350]http://www.freepicsupload.com/pics/phpwfwFdq-19007_53426134_stevobili.jpg[/img]

Post edited by: madamov, at: 2011/01/12 15:11

Post edited by: marelli, at: 2011/01/12 15:12

Signature 

Apple 4 life

Profile

Posted: 12 January 2011 04:39 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  259
Joined  2010-07-21

Royal Bank of Scotland zahteva IE?!

:laugh: Raiffeisen Bank Serbia.