< 1 2
2 of 2
S.O.S
Posted: 14 January 2011 12:33 AM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Baš mi je drago. Rekoh već, panduri znaju ko su džankoze po kraju koje se bave tim stvarima, samo je stvar da li su u šemi sa njima ili ne…

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 14 January 2011 08:12 AM   [ # 17 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  15
Joined  2009-09-16

lele,lele,lele kakva rejting ima poliija u nasoj zemlji Srbijici;izgleda da jos jedino moja deca veruju u nju ,doduse oni veruju i u deda Mraza:P
Cvrcak polako bre sas to uclanjavanje u SPS;)
elem ovako ,nisu mi trazili nikakv dokaz ,posto kao sto Mario napisa morala da ga opisem,i slike sam im skinula sa neta i otstampala da znaju sta da traze , a on ima dve karakteristicne ogrebotine na tastaturi ,tako da bih ga prepoznala u milion
Mekonja je trenutno u lanci i katanci 😊 ,salim se
Nego sada kad adrenalin opada ,covek posle ovako necega mora da izvuce pouku .Nije mi nikad palo ni na kraj pameti da ce neko u seoskoj sredini da udje i pokrade me.Inace kod nas se obicno kradu venci luka,meso iz zamrzivaca,eventualno neka bicikla ako je jos u voznom stanju.
To sa eksternim diskom sam htela da uradim odavno, ali trenutno imam moju staru Western Digital plocu od silnih (ajd sad nema smejanja) 40 GB ,koja ima mislim mini FireWire ,a mac je moram da priznam prilicno siromasan sa prikljuccima.Ali nesto cu da smislim.Prvo moram da mu nabavim misa,ubi me ovaj pad ...posto je moj stari Logitech kreatura odnela,kao i citac kartica…grrrr
Da, rekose mi da mogu da trazim nadoknadu stete na sudjenju samo se pitam od koga,Njoj bre treba Crna Reka i lopata :evil:
Za Hidden sam saznala na nekom nemackom mac-ovom forumu ,nisu ni oni tamo operisani od kradja
Najvaznije je da je on pronadjen 😊

Profile

Posted: 14 January 2011 10:43 AM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Lorelaj wrote:

Za Hidden sam saznala na nekom nemackom mac-ovom forumu ,nisu ni oni tamo operisani od kradja
Najvaznije je da je on pronadjen 😊

Hidden i ne radi baš nešto, mi smo ga probavali kolektivno ovde jer je bio na nakoj free akciji i nije radio, za ova dva ne znam mada mi Undercover najviše poverenja uliva.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 14 January 2011 11:13 AM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Lorelaj wrote:

lele,lele,lele kakva rejting ima poliija u nasoj zemlji Srbijici;izgleda da jos jedino moja deca veruju u nju ,doduse oni veruju i u deda Mraza:P

Ovo što kaže drdra je manje-više standardna tehnika svih poilicija sveta: imaju drukare među narkosima kojima gledaju kroz prste da bi odrukali druge, a ti ako imaš sreće da ti stvari nađu kod onog koji nije drukara dok istu nije prodao, dobro je.

Inače, meni je pre jedno petnaestak godina lik ušao u gajbu u predsoblje dok je nas petoro sedelo u dnevnoj sobi samo metar ili dva iza zida, maznuo dve jakne sa čviluka i izašao. Posle jedno godinu dana me zvala murija da dam izjavu, uhvatili ga i on priznao. Šta li su mu radili da je priznao i to, ne znam.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 14 January 2011 11:18 AM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

vi se zezajte s ‘lanci i katanci’ :D a meni je imac vezan sajlom i kensingtonom za radijator, pa sad ako hoce da nosi , neka skida i radijator ili da testerise pola sata :D

Salu na stranu, svako od nas sa ozbiljnijom tehnikom moze da ulozi 50-60eur, za neki jeftini alarm i eto makar sredstvo za sprecavanje, izuzetno je efikasno i pomaze verujte!

Signature 

&#63743; http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu &#63743;

Profile

Posted: 14 January 2011 11:21 AM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

madamov wrote:

Lorelaj wrote:
Inače, meni je pre jedno petnaestak godina lik ušao u gajbu u predsoblje dok je nas petoro sedelo u dnevnoj sobi samo metar ili dva iza zida, maznuo dve jakne sa čviluka i izašao. Posle jedno godinu dana me zvala murija da dam izjavu, uhvatili ga i on priznao. Šta li su mu radili da je priznao i to, ne znam.

murija kada treba da ispuni kvotu za odredjeni period, uhvate nekog lopova ili dilera ili sta vec i onda ga biju dok ne prizna bar 5-6 dela koje nije ucinio i onda murija prikazuje dobre rezultate.

Post edited by: Markooo, at: 2011/01/14 11:22

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 14 January 2011 02:16 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

DS_Store wrote:

Ja neko posebno rešenje nemam, samo treba razmisliti o tome generalno. Za manju količnu podataka rešenje bi moglo da bude online backup. Za veću možda neki eksterni disk dobro ušuškan u drugom delu stana, koji bi se priključvao jednom dnevno čsto da odradi bekap. I tako dalje.

He - he, nema ništa manja ili veća količna, SVE ide na DVA on-line, .Mac/Me (koristeći Backup) i Amazon S3 (koristeći Arq). Uz to, naravno, ide i lokalno (Vremenska Mašina na Vremensku Kapsulu 😊) Verovatno mi sve ovo nikada neće trebati, ali ‘ko se na jogurt opeče i u mleko duva’ 😊

Profile

Posted: 14 January 2011 03:05 PM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Kad smo se već dotakli online backupa - da li ima neki kulturica softver za FTP backup? Ovaj Arq deluje super, ali mi se ne kupuje S3 kad već imam dostupne terabajte putem FTP-a…

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 14 January 2011 04:20 PM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  606
Joined  2008-06-28

Ja koristim Transmit on a daily basis. Odličan sw i može da na mountovani FTP sinhronizuje podatke sa lokalnog diska čak i da program nije aktivan.
http://www.panic.com/transmit/

Signature 

&#63743; MacBook Pro 17inch Unibody
&#63743; iPhone4

Profile

Posted: 14 January 2011 04:33 PM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

Nisam ja baš birao S3, nego sam više gledao u aplikacije, i ova je jedina koju sam našao da radi on-line INKREMENTALNI bekap. Možeš sa EplSkriptom da nateraš, recimo, Transmit da radi sinhronizaciju u određenom trenutku (pokreneš skript cronom, a možda Transmit ili neki drugi FTP imaju ugrađeni sync scheduler, ne znam, nisam probao); ali će ti biti obrisana prethodna ‘verzija’ bakapa. Ja sam se malo navukao na Time Machine koncept, pa smatram da je korisno imati više verzija bekapa, unazad u prošlost.

Arq koristi kompresiju i iznova bekapuje samo fajlove koji su se promenili (koristi isti format kao i git); tako da zaista ne izađe puno. Recimo, ja inkrementalno bakapujem oko 40GB podataka (za sada) već dva meseca i za sada me izlazi oko $4.5 mesečno, što je oko $60 godišnje. Mnogo povoljnije i fleksibilnije nego, recimo, DropBox.

Profile

Posted: 14 January 2011 07:28 PM   [ # 26 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Dachaz wrote:

Kad smo se već dotakli online backupa - da li ima neki kulturica softver za FTP backup? Ovaj Arq deluje super, ali mi se ne kupuje S3 kad već imam dostupne terabajte putem FTP-a…

Probaj Twin:

http://www.app4mac.com/software/product_details.php?item_id=10

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 14 January 2011 11:01 PM   [ # 27 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Našao sam ga pre par sati na jedvite jade (prvo sam posle dosta guglanja i neuspelog drugog softvera našao njegovog dedu, Methusalem, pa onda ćaleta, Persistence, i na kraju došao do blizanaca :D).
Ako su zadržavali sve feature, onda radi i inkrementalni bekap.
Kretenski sam ga pustio prvo na folder sa svim dosadašnjim programiranjem, pa sad junački kačm giga i nešto na 320kbit/s uplink-a, a sve mi nešto žao da ga prekinem :D
Čačkaću malo te fajlove preko vikenda, čsto da vidim da li će da ih skonta (stavio sam mu da radi osvežavanje svako jutro).

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 14 January 2011 11:03 PM   [ # 28 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Btw, DriveHQ koristi osakaćenu verziju Mathusalem-a kao svoj Mac klijent…
...sad mi je jasno zašto je u ‘njihovom’ softveru onemogućeno pablišovanje na drugi FTP server od njihovog.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 15 January 2011 11:35 PM   [ # 29 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Dobro veče, ja sam, kako ste? (da ne kažem c-c-c-combo)

Testirano, Twin radi enkriptovani inkrementalni backup, ali ne radi verzionisanje.
Sviđa mi se ovaj ‘enkriptovani’ deo, tako da ako bi neko pokupio moj backup sa FTP-a (iako bi to mogao da uradi samo server admin) mogao bi da se slika šnjim.
Meni ovo radi posao jer mi je taj FTP backup za najcrnje od crnih dana, ako bi mi neko ukrao/ubio i desktop i eksterni hard i laptop.

...sad samo još da bekapujem ~150GB fotki…

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

< 1 2
2 of 2