Opet ja i moje muke sa starim Mac-ovima.
Ovih dana rešili da me zezaju skeneri. Prvo rešimo da jedan stari Lynotype-Hell Saphir (profesionalni skener star ko biblija) povežemo na jedan od MacOS 9.0 Power Macova, ali nikako da ga nateram da radi.
Primetio sam da je još jedan HP-ov ScanJet IIcx skener povezan na Mac do njega, ali ni on ne fercera, iako se čni ispravan. Izgleda da HP-ovo programče u računaru ili njegov TWAIN plug-in nisu kompletni, nemam pojma.
Onda krene da me zeza mali skener prikačen na glavni računar za skeniranje slika u firmi. Slika sa malog skenera nije ista kao sa velikog, dosta je svetlija i boje nisu verne. Kada se skenovi otvore jedan pored drugog u Photoshopu stvarno se vidi razlika.
Možete da mi pomognete tako što bi mi objasnili šta tačno da instaliram da bi dva gorepomenuta skenera proradila.
Što se tiče trećeg skenera, interesuje me postoji li neka alatka kojom bih mogao da probam da ga kalibriram. Ili umesto toga preporučte neki USB dvostrani skener koji može da se nabavi a da sigurno radi pod MacOS Classic.
Post edited by: morbius, at: 2007/11/21 13:46