Pomagajte!!!!
Posted: 23 January 2011 01:52 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  156
Joined  2010-04-08

Ljudi pomagajte.

Sledeca je situacija. Kupio sam 3GS 16GB, na kojem je sada vec mogu da kazem bio firmware 4.2.1, i bio je jailbreak-ovan i otkljucan. Posto je predhodni vlasnik ostavio sve svoje podatke (sada znam i zasto) iz neznanja sam otisao u Settings/General/Reset i uradio Erase All Data, cini mi se da je tako, misleci da ce samo obrisati sve njegove podatke i upaliti se normalno. Medjutim, telefon kada se upali samo pokaze jabuku i to je to. Racunar ga uspesno vidi kroz iTunes medjutim kada pokusam Restore on prolazi samo sa 4.2.1 i to na kraju ispise gresku 1015, i posle toga opet samo jabuka i to je to. Probao sam i iz Restore Moda i iz DFU moda isto se ponasa. Kada pokusam da uradim neku od starijih verzija onda ni ne krene sa Restore-om nego posle nekog muljanja ispise gresku tipa da firmware nije za ovaj uredjaj. Ostalo m je da probam sa custom firmware-ima pa da vidim. Ima li neko jos neku ideju kako ovo da prevazidjem, bio bih mu vrlo zahvalan.

Signature 

iPhone 7 128GB

Profile

Posted: 23 January 2011 02:12 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

ja sam isto samo jednom napravio datu gresku i imao isti problem, samo custom fw. i reseno…

Signature 

 http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu 

Profile

Posted: 23 January 2011 02:18 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-04-08

hvala na brzom odgovoru, probacu pa javljam sta sam uradio. hvala jos jednom.

Signature 

iPhone 7 128GB

Profile

Posted: 23 January 2011 04:58 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-04-08

E ovako. Prosao custom firmware i sada se telefon upali medjutim samo emergency calls. Sta sada? Koji je nacin da se otkljuca?

Signature 

iPhone 7 128GB

Profile

Posted: 23 January 2011 05:03 PM   [ # 4 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Pogledaj iClarified tutorijale, imaš detaljno šta i kako, bez veze je da ti pišemo sve postupno kad tamo već piše, a i uvek postoji šansa za po neku greščcu 1xxx. U ostalom, kakav je to custom firmware kad telefon nije JB?
Ako jeste JB, i imaš cydiu, instaliraj ultrasn0w preko cydije i dobićeš sve mreže, ali to smo pod uslovom da ‘custom’ firmware nije zaključao modem firmware….

Post edited by: cika_kosta, at: 2011/01/23 17:04

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 23 January 2011 07:15 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

telefon ti nije aktiviran, ne znam cime si radio flash firmwarea?

Treba imas opciju da ti odmah aktivira tel, a posto je bio na 4.2.1 pitanje koji mu je modem fw? Premalo informacija si dao. Idealno bi bilo da mozes da flashujes sa nekim starijim fw pocev od 4.0.1 - 4.1 osim ako ti nije modem updatovan tada ces se malo zezati da ti proradi unlock, a velika je verovatnoca da ti ne bude radio GPS. Imas tutorijale kako ti je covek rekao pa polako…

Signature 

 http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu 

Profile

Posted: 23 January 2011 07:40 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-04-08

Hvala puno svima na pomoci. Uspeo sam da otklucam telefon i da ga jailbeak-ujem. Sada sve funkcionise i lepo vidi mrezu. E sad jos samo jedno pitanje, mada nije ni ovako lose ali moram da pitam. Posto je uradjen tethered jailbrake, preko redsn0w-a onda kada resetujem telefon on nece da boot-uje osim ako ga ne prikljucim na racunar i preko redsn0w-a ukljucim tethered boot. Onda sve prodje glatko. Gledao sam po netu i nisam nasao drugi nacin sem ovoga. Ako neko ovde mozda zna da li posto neko bolje resenje? Mozda da stavim neki drugi firmware? Ili moze i sa ovim. Hvala jos jednom na pomoci, zaista mi je bila neophodna.
Pozdrav svima .

Signature 

iPhone 7 128GB

Profile

Posted: 23 January 2011 07:43 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-04-08

Tek sada sam video odgovor fl45h.
Evo proverio sam sada posto tel radi modem firmware je 06.15.00. a verzija software-a 4.2.1 (8C148a).

Signature 

iPhone 7 128GB

Profile

Posted: 23 January 2011 08:09 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-04-08

Ok, video sam da je poslednji moguci untethered firmware za iPhone 3GS, 4.1, dakle ne preostaje mi nista drugo nego da nadjem custom 4.1 i ponovo uradim restore. E sada jel ima smisla da ovo radim da ne bi napravio neku vecu glupost? Ili je dovoljno da nadjem custom 4.1 i odradim restore. I da, da li postoji 4.1 koji nece dirati modem firware posto mi sa ovim sada lepo radi?

Signature 

iPhone 7 128GB

Profile

Posted: 23 January 2011 08:16 PM   [ # 9 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Ja ne znam dal je tako nešto moguće, ali taj telefon ima modem firmware od iPad-a tako da ti GPS ne radi. Telefon je dugo bio zaključan, pa je praktično ‘na silu’ otključan sa podmetnutim modem firmware-om. Ja sam jednom prijatelju na 3g stavio 4.2.1 sa pomenutim modem firmware-om, pa pošto mu to bilo sporo, vratio na 3.1.3 i moglo je. Znam da sam korisito vazda nekih dzidžabidža, uključujući i neki iReb ili tako neki program…

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile