Naime, pre neki dan sam instalirao neki DevonPro da ga probam i nije mi se svideo pa sam odradio klasičan delete prevlačenjem u kanticu, međutim ova glupost je ostala u taskbaru…
A za ubuduće, koristi AppZapper ili AppDelete za potpuno uklanjanje programa iz sistema. Samo prevlačenje u Trash je n00b 😊
Ostaju plist fajlovi i cache folderi iza programa.
Čini mi se da sam .menu obrisao jer Ljubiša reče da pogledam tu šta ima, pa mi bilo logično da to i obrišem. Svakako imam Time Machine pa ako nešto kojim slučajem ne bude radilo nešto vrnuću… Za sad da ga ne ureknem radi već par dana bez ikakvih problema…
P.S. Tnx za preporuku za programčće za brisanje 😉 skinuh AppZapper pa ću njega nadalje koristiti 😉
Dobro, ajd sad, jesam rekao istinu ali nesto sve mislim da nisam bio u pravu, jel da? 😊 Elem, jel stvarno Devon bio tamo ili si obrisao sta? Gledam nesto, imam gomilu stvari u meniju dodatih od raznih programa i nijedna nije u Sistemu pa reko da pitam jel programi ipak mogu i tu da ubace svoje menu ikone?
Po pravilu, niko ne bi smeo ništa da stavlja u /System/Library/CoreServices. Ja tu recimo nemam ništa što nije Appleovo, a imam nekoliko third-party menija u meni baru (evo poslednji Evernoteov).
Joj, pa moje zadnje pitanje je bilo KOJI .menu? devon.menu je postojao pa si ga obrisao i sad nema ikone, jel da? Ako je to onda ipak programi mogu da stavljaju stvari u Sistem?
Ma ja mislim da je čovek obrisao Scipt Menu.menu, a to nije stavio Devon, već je to sistemski meni za AppleScript-e, Devon je ostavio samo jedan folder sa skriptama na putanji koju sam naveo i taj folder se prikazuje u meniju.