Pa ko bi normalan kupio Macola uredjaje za kucnu upotrebu ? 😊 Ipak je cena previsoka.
Sto se tice g-tech drive, probacu da sumiram moje utiske:
Performanse FW 800 su fenomenalne, prebacio sam VMWare virtuelne masine na g-tech i radi sve OK. Primer je OpenSolaris u kome koristim SunStudio Express i nista vise, znaci development. Nema razlike izmedju Virtuelne masine na lokalnom drajvu i na g-tech preko FW 800. Boot time je isti, podizanje Sun Studio Express mi izgleda isto. Govorim o subjektivnom - licnom dozivljaju.
Sam uredjaj ima odlicno reseno hladjenje, prekopirao sam 150GB podataka sa internog HDD-a na g-tech, bez da se ovaj i malo ugrejao. Zatim sam da bi ga uposlio jos vise pustio deep scan svih tih fajlova i to je drljalo jedno 2h kuciste je bilo mlako na dodir. Jedino su ona rebra na donjoj strani kucista bila topla. Dok je radio scan kopirao sam novih 100GB na disk.
U pocetku mi je izgledalo dosta kichasto ono belo svetlo na prednjoj maski, ali mi se posle nekog vremena zaista dopalo. Deluje retro 😊
Sama izrada kucista je fenomenalna, precizna i robusna. Design je stvar ukusa i o tome ne vredi trositi slova.
HDD dolazi preformatiran na HFS+ i time machine se odmah zaleti da ga koristi za backup. Pohvalno je sto dolaze svi kablovi za konekcije - USB 2.0, FW 400, FW 800, eSata i naravno ispravljac sa naponskim kablovima.
Sto se buke tice, ocekivao sam da je tisi. Za to je kriv HDD posto unutra ocigledno nije neki sampion tisine. Dosta se cuje seek. A sam uredjaj ima neki blagi shum iako nema Ventilatora. Sta je unutra to ne mogu da saznam bez da izgubim garanciju, a to ne zelim. No imajte na umu da sam ja totalni freak za tisinom. Tako da bi 90% ljudi sa foruma proglasilo ovah HDD kao necujan. Jako bih voleo da mogu da mu namestim AAM na silent i da ga skroz utisam, ali to nece moci bez vadjenja diska, znaci bez gubitka garancije sto ne zelim.
Napajanje je malo cudno, ima onaj retro DIN konektor umesto krstenog konektora za napajanje.
Garancija je 3god.
Eto to bi bilo ukratko o ovom HDD-u. Fotke sam napravio ali sad sledi zezanje broj 2 - potraga za kablom da spojim komp i aparat.
Cena u Apple Store 5th Ave - $259
ako vas sta interesuje pitajte.
pozz
M