iPhone i MTS internet
Posted: 05 May 2009 11:30 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  172
Joined  2007-04-27

U zadnje vreme često dolazim u Srbiju i koristim MTS karticu, i frka mi je oko interneta na iPhone-u. Na njihovom sajtu nema ništa o tome kako postaviti parametre nebih li korisrio net, servisna služba takodje nema pojma a mladić  koji me dočekao u njihovom ofisu je bledo gledao u mene i telefon, kao da nisam sa ove planete :S Telefon je otključan operaterom, tj. nije vezan za davaoca usluga. Gde god sam išao po svetu sve je radilo…  Zanimaju me parametri koje treba da unesem ili na kojeg operatera da predjem? Unapred zahvalan!

Signature 

iBook 1.0Ghz
MacBook 2GHz
MacBook Pro 2.93MHz

Profile

Posted: 06 May 2009 12:08 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  124
Joined  2008-02-10

Podešavanje gprs interneta:

Settings->General->Network->Cellular Data Network   i unesite parametre APN, Username i Password.

Za mreze 062/063
APN

Signature 

iMac 21.5-inch

Profile

Posted: 06 May 2009 09:23 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  172
Joined  2007-04-27

Bravo majstore, hvala!!!

Signature 

iBook 1.0Ghz
MacBook 2GHz
MacBook Pro 2.93MHz

Profile

Posted: 14 November 2010 06:25 PM   [ # 3 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  54
Joined  2009-08-24

Probah da postavim mts internet na iPhone 4.1 dodiše bezuspešno. Te vas zamoljavam, ako znate, da me uputite kako da setujem mts internet na iPhone 4.1.

Kada izaberem Settings->General->Network ne dobijam opciju Cellular Data Network i mogućnost podešavawa APN, već samo svič (on/off) na poljima Enable 3G, Cellular Data i Data Roaming.

Profile

Posted: 15 November 2010 01:18 PM   [ # 4 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Skini sa appleovog sajta program za komp koji pravi ‘profile’ za to što tebi treba…

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 26 January 2011 11:02 PM   [ # 5 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  53
Joined  2009-11-06

Kad vec postoji tema 😊

Elem, u pitanju je 3GS, 4.01(8A306)

podesio sam prema uputstvima ovde sa foruma APN, user i pass i imam problem:

mail preko imapa, jednom prodje i onda nikako, imam dva naloga na gmailu i kad otvorim mailapp, eventualno proveri prvi, kad predjem na drugi nece.

Internet, iz safarija, nekad hoce, nekad nece.

Probao sa E i sa 3G, ista stvar.

Ona ikonica gde pise E ili 3G dosta cesto stoji na o.

U pitanju je mts.

Jel ima nesto sto jos fali od podesavanja da bi proradilo kako treba?

Hvala unapred 😊

Profile

Posted: 27 January 2011 02:57 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Prošle godine sam imao dosta problema sa mt:s-ovim internetom, tj. da više nije radio nego što jeste (što mnogo godina unazad nije bio slučaj). Sad radi skoro kao ranije, ali mi se dešava da u nekim delovima grada jednostavno neće - iako nije loš signal, dok u drugima hoće i sa jednom crticom.
Zvuč imbecilno - i jeste imbecilno - no, da li se tebi problem manifestuje uvek ili si probavao sa jedne lokacije?

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 27 January 2011 06:31 AM   [ # 7 ]
Member
RankRankRank
Joined  2009-11-06

Probao sa par lokacija, a onda i onako usput, od konjarnika do centra.

Ajd da ne radi uopste, nego bas za***ava.

Najgluplja fora je da mi zapisti i javi da imam novi mail, i otvorim da vidim sta je, kad ono - zao nam je, no internet connection…

Profile

Posted: 27 January 2011 08:40 AM   [ # 8 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

O znaci da imas samo gprs, nema edge ni 3g. Sam signal ne zavisi od brzine protoka u smislu da ako imas pun gsm signal, a pise ti ‘o’ to znaci da na tom predajniku sa koga imas signal ima za net samo gprs, a to ti je teoretski 128kb/s, a u praksi i manje od toga, dakle, mizerija 😊
net je na mts-u takav kakav je, probaj kad vidis 3g ikonicu u centru, ili gde god naletis, pa kazi kako se ponasa.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 27 January 2011 09:06 AM   [ # 9 ]
Member
RankRankRank
Joined  2009-11-06

E, da…

Nadjem mts 3G al’ opet corak, a sad sam ubacio i telenor karticu i isto, i kad je E i kad je 3G mrka kapa.

Kao da jos ima negde nesto da ukljucim, a ne znam gde ni kako 😉

Profile

Posted: 27 January 2011 12:21 PM   [ # 10 ]
Member
RankRankRank
Joined  2009-11-06

Sto bi neki rekli, sredilo se samo od sebe 😉

nije bas, kopao sam jos malo na netu i na jednom mestu naleteo da treba uci u settings / general / network / cellular data network pa tu uraditi reset settings, a onda uci u settings / general / reset, pa i tu odraditi reset network settings.

e, sad, dal je splet slucajnih okolnosti (posto sam ja ovo vec odradio) u svakom slucaju, sada radi i safari i mail na svim nalozima, kako na E tako i na 3G, a radi i gmail podesen kao da je exchange server (tako da mi notifikacija o primljenom mailu stize za 1-2 sec).

Nadam se da ce jos nekom koristiti ovo moje pisanije.

Profile