< 1 2
2 of 2
Spam filter za Mail.app
Posted: 27 November 2007 09:12 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Radi ko sat..

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 28 November 2007 04:46 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Htedoh da pitam šta koristiti na PPC-u pod Leopardom, jer JunkMatcher i pored najave iz 2006. da će se poraditi na Intel/UB verziji, nema updatea, ali onda videh da je Mail.app sam od 20-ak mailova 3 koja jesu junk, stavio u Junk folder.
Sad pošto sam primoran da ga koristim bez nekog 3rd party filtera ću baš obratiti pažnju na to kako radi 😊

Profile

Posted: 06 January 2008 05:15 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

Opet ja davim sa ovime…

Elem, SpamSieve je tu, sada ga treba naučti šta valja, a šta ne. Detaljno sam pročtao uputstvo, pogledao i neke video prezentacije kako to treba raditi, ali me ipak muč jedna nedoumica: po uputstvu treba mu davati spam:ne-spam u odnosu 60:40, ali u svim uputstvima se to radi ‘na malo’: par fajlova smeća, par regularnih poruka. Kako sam znao da ću morati da ga učm, sakupio sam oko 6000 (!) poruka raznoraznog smeća u prethodnih par meseci. Zanima me da li bih mogao da mu odmah tih 6000 bapnem kao spam, nađem još 4000 regularnih i to mu odjednom prikažem kao OK poruke i završim sa obukom očas posla? Ili ipak moram polako?

Profile

Posted: 06 January 2008 05:17 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Mislim da mu je apsolutno svejedno koliko će trajati proces učenja.

Profile

Posted: 06 January 2008 05:19 PM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-16

voyager wrote:

Mislim da mu je apsolutno svejedno koliko će trajati proces učenja.

Ala si brz! Jel’ to neki skript koji odmah automatski odgovara 😊

Profile

Posted: 06 January 2008 10:45 PM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Hehe, ne, nego nas 10ak koristi ovaj nick, pa je Voyager ko Veliki brat, uvek tu negde :p

Jesi mu dao 10 kila mailova?

Profile

Posted: 04 May 2008 07:33 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-16

voyager wrote:

esi mu dao 10 kila mailova?

Evo, da se javim sa iskustvima…

Nisam mu dao 10 kila mejlova, prilikom učenja sam mu uvalio samo oko kilo i pol, i to onako, polako, šest spam poruka, tri dobre. Ostalo sam ostavio u rezervi, tek da vidim da li treba da ga učm još.

Mogu reći da su iskustva više nego pozitivna, dalje učenje nije bilo potrebno. Što se tiče statistike, sve se vidi na priloženoj sličci…

[img size=235]http://www.macserbia.org/components/com_simpleboard/uploaded/images/dcbfa09ba34c2f80187cbc5a7ab9f20d.png[/img]

Najbitnije da je onih 74 grešaka ‘false negatives’, što znač da je za spam poruku mislio da je dobra (i to se sve izdešavalo negde u početku, u februaru); nema ni jedne dobre koju bi tretirao kao spam, što bi moglo da prouzrokuje da eventualno važna poruka bude propuštena.

Usled ovakvih rezultata u prethodna tri meseca, a s obzirom da program neprestano ‘uč’ i da je za očekivati da će biti još ‘pametniji’, odlučo sa da više ne čuvam spam poruke, koje sam ručno proveravao i brisao, već da podesim da se sve automatski brišu. Takođe, s obzirom da više neću proveravati statistiku (bar ne često kao do sada) i da su sve najčešće komande dostupne kao komande za plug-in iz Apple Mail-a, odlučo sam se da sakrijem program sa doka i spiska aktivnih programa na načn već opisan ovde, jer je ikona zaista očajna, a i zauzima mesto na doku bez ikakve potrebe. Ako već budem morao da kopam po ostalim opcijama programa, lako ću ga (privremeno) učniti vidljivim.

Dakle, mogu da zaključm da je novac za ovaj program izuzetno korisno potrošen i da dam najtoplije preporuke. Ako vam treba spam filter (na klijent strani); nema šta drugo da tražite.

Post edited by: milke, at: 2008/05/04 19:35

Profile

< 1 2
2 of 2
‹‹ iMail      Xslimmer ››