Dobio sam Mac OS X na DVD-u (koji je neko nekada narezao) koji ne sadrzi celu instalaciju,posle stavljanja sistema fale mi iPhoto,iVideo i josh par aplikacija.
Danas sam pokusao da stavim original Mac OS 10.3.5 koje je drugar dobio uz svoji iMac ali bezuspeshno,nece da uradi instalacijuj i prijavi da moja masina nije odgovarajuca?!
moja vec instalirna verzija posle update-a je :
System Version: Mac OS X 10.4.11 (8S165)
Kernel Version: Darwin 8.11.0
Boot Volume: OS
XTreba mi savet oko tacne verzije OS X ili donacija u vidu CD-a
ako postoji neshto shto sam predvideo u vezi instalacije 10.3.5 neka mi neko ukaze pa cu rade volje njega staviti.
Pa iPhoto, iVideo, GarageBand i ostali programi tog tipa i ne dolaze u instalaciji operativnog sistema. To je iz iLife paketa programa i možeš demo da skineš sa matičnog sajta, a za ostalo je tu internet.
Trebalo bi da si dobio iLife aplikcaije uz svog Mac-a…Uz svaki Mac, pored operativnog systema, dolazi i iLife…
Shto se tiche instaliranja 10.3.5…Ne mozesh da instalirash 10.3.5 /Panther/ na disk na kome se nalazi noviji system /10.4 Tiger/...Ako hocesh da se vratish na Panther morash da startujesh Mac-a sa Panther instalacionog diska i zatim da izaberseh Disk Utility sa jednog od menija i formatirash harddisk ili particiju na kojoj je Tiger pa tek onda da instalirash Panther…Povedi rachuna da cesh pogubiti sve podatke prilikom formatiranja…
Nisam dobio taj drugi disk pri kupovini mog Mac racunara,a nisam znao da je moja verzija Tiger.. 😊
ipak ja sam novajlija…
Eeee,sada skidam iLife 8 u fullu (nadam se)
hoce li to sve raditi na mojoj masini?
Citao sam neke commente da neke aplikacije rade a neke ne… pa me zanima koliko je to tacno?
Hvala
IMovie trazi Intel ili G5 1.9GHz ili brzi;
IDVD trazi 733 GHz ili brzi procesor, ti koliko vidim imas 500MHz.
Osim toga treba ti 3Gb prostora na HDD-u za instalaciju..
Castor ti je lepo rekao.ILife dolazi uz racunar i OS ali samo na original disku koji je u tvom slucaju Panther i beskoristan je.Ako ti je OS dignut na Tiger taj disc na sebi nema ILife vec samo osnovnu verziju OSX-.Moj klinac je imao isti problem sa PBG4.Upgrade-ovan je na Tiger pre dve godine i kad je imao jednom problem sa sistemom posle nekog update-a nije mogao da upotrebi recovery disc.Reinstalirali smo Tiger ali nigde ILife applikacija.
Problem smo resili sa ILfe ‘06. installerom i applikacijama.
Mislim da i dalje treba da ima kod kuce disc.
Ako ne uspes nista da uradis,javi mi se pa cu te povezati sa njim ako i dalje cuva disc ILife 06.
Pozdrav .(JavaScript must be enabled to view this email address) ili PM
:( predpostavio sam da nece sve raditi,procitao sam kasnije hardverske zahteve na sajtu…
pa poshto vec skidam iLife8 od 3.6gb ne bih ponovo da skidam 06’ poshto je full verzija oko 6 gb,tako da >salex tvoja pomoc mi je vishe nego potrebna 😊
poslacu ti PM
PS: Drugar iz daleka mi je obaecao full OS Tiger ali dok to stigne…
Inace kako se onaj cuveni kult koji vazi medju korisnicima Mac racunra odnosi prema menjanju softwera i opshte pomoci u vidu bilo koje razmene aplikacija?
:( predpostavio sam da nece sve raditi,procitao sam kasnije hardverske zahteve na sajtu…
pa poshto vec skidam iLife8 od 3.6gb ne bih ponovo da skidam 06’ poshto je full verzija oko 6 gb,tako da >salex tvoja pomoc mi je vishe nego potrebna 😊
poslacu ti PM
PS: Drugar iz daleka mi je obaecao full OS Tiger ali dok to stigne…
Inace kako se onaj cuveni kult koji vazi medju korisnicima Mac racunra odnosi prema menjanju softwera i opshte pomoci u vidu bilo koje razmene aplikacija?
Koliko me sjećanje služi, iLife paket se dokupljuje prilikom kupovine mašine i kao takav se i posebno plaća i posebno dobija. Dobija se instaliran na mašinu, ali se ne dobija njegova instalacija…
Alo bre Ljubisha, ajd oladi malo…Jesi ti neki mnogo pametan pa sve znash?..Pusti choveka lepo da pita shta ga zanima, ako hocesh da odgovorish, odgovori, nemoj da si tako neprijatan…Imam i ja DVD Leopard i Tiger koji na sebi ima iLife…Shta ti tu nije jasno? Zadnji put kad smo razmenjivali mishljenja o nechemu ovde na forumu, zaboravih o chemu, prestao sam sa postovima kad si postao bezobrazan…Ajd malo povedi rachuna o ponashanju, ako nije neki problem…
Shto se tiche pitanja o sastancima forumasha, obaveshtenje se nalazi na vrhu strane, desno od banera..
‘Sledeći sastanak se održava 08.12.2007. u galeriji Ozon na Andrićevom vencu u Beogradu sa početkom u 12h.’