< 1 2 3 4 5 > 
3 of 5
Mac računari u medijima (novine, TV, filmovi…)
Posted: 24 October 2010 09:16 PM   [ # 31 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  663
Joined  2008-12-09

malo pre sam video da onaj tip, Benjamin Kovacic, valjda se tako zove, koji racuna glasove na farmi, koristi MacBook, na kome je ispisano GlobeNet, neam TV karticu daodradim neki snapshoot, nazalost

Signature 

Apple 4 life

Profile

Posted: 04 November 2010 09:39 PM   [ # 32 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  189
Joined  2009-12-15

Macintosh i dalje nezadrživo prži našim malim ekranima. :laugh:

Najnovija MTS reklama za 3G bežični internet vrlo vidljivo prikazuje ne-unibody MacBook Pro kako ga mladić drži u nekom parku i ubacuje 3G modem u USB port sa desne strane (možda je zbog toga uzet ne-unibidy). Reklama je poduža i završava se scenom sa četvoro ili petoro ljudi kako stoje na krovu solitera i drže se za ruke.

ispravka: nisu na vrhu solitera, nego je svako od njih pet na drugom mestu a ruke su im spojene izmežu slika.

Post edited by: ivan90bg, at: 2010/11/04 23:48

Profile

Posted: 19 December 2010 10:27 PM   [ # 33 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-12-15

Dižem temu, ali ima i zašto.

- Reklama za Pardon štapiće punjene čokoladom.
Na stolu, za kojim radi žena koja je glavni junak ove reklame, se nalazi Mac laptop sa vidljivom svetlećom jabukom.

- (u ovoj reklami ima do sada najviše Mac-ova) a to reklama za kreditne kartice Banke Intese
Otac i sin se nalaze u kompjuterskoj radnji koja je puna Mac-ova od poda do plafone. Ispred dečaka se nalaze MacBook (Pro)-ovi, na zidnim policama sve sami iMac-ovi. Čini mi se da su kreatori reklame malo radili na skrivanju Apple logoa, ali prilično sam siguran da su par jabuka vidljive. Sve u prostoriji sjaji i beli se. Znač ova reklama je došla do novih granica upotrebe Mac-ova u istim.

- Britanska serija [ spooks ] koja se ovih dana vrti na RTS1 u kasno večernjem terminu, je puna Mac-ova. Serija se vrti oko britanske obaveštajne agencije MI5, i svi računari su Apple, ali najvažnije je da se na ekranima vidi normalan Mac OS X, a ne neki izmišljen OS (kao i CSI-u, recimo)

Post edited by: ivan90bg, at: 2010/12/19 22:30

Profile

Posted: 29 January 2011 09:11 PM   [ # 34 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-12-15

Nije Mac računar u pitanju ali ovo moram da postujem.

Sad gledam ja seriju Selo gori, a baba se češlja. Scena sledeća:

Radojka i Radovan sede ispred laptopa i pričaju preko neke video veze sa malim Tomasom u Švedskoj. Laptop je neki PC, onako crn, recimo Fujitsu Siemens.

Ali kad je u kadar došao ekran: Mac OS X, i to Tiger, na ekranu se ne vide Dock ili menubar, ali se jasno vidi plava Tiger pozadina, na njoj Tiger prozor nekog softvera za video komunikaciju sa velikim MTS logom na levoj strani, videom na desnoj i nekim kontrolama po prozoru.

KAKO?

Ne pitam kako su to izveli (recimo stavili hack tiger na taj laptop, napisali namensku aplikaciju za tu priliku, (samo da ima GUI i da pušta neki video) i stavili je u present mod (moda u kome se uklanjaju Dock i menubar, koristi ga svaki video player))

Ali kako su smeli to da izvedu?

Mada imam jedno potencijalno objašnjenje. U kadrovima gde se vide leđa laptopa su stavili neki PC lap da ne bi prikazivali Apple logo, a u kadrovima gde se vidi ekran su stavili neki MacBook sa tim app-om, i pri tom si mu nečm crnim pokrili ivice ekrana da se ne bi moglo videti koji je model u pitanju, a okvir je pokrio menubar. I stvarno u tim kadrovima ekran ima neuobičajno širok crni okvir.

Post edited by: ivan90bg, at: 2011/01/29 21:19

Profile

Posted: 29 January 2011 10:25 PM   [ # 35 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Kako su ‘smeli’? Pinkove filmadžije nisu baš neki moralisti…
Film Pulse, prvi deo, sranje po zanimanju (računarski virus preko WiFi-a ždere ljude) - pršte PC-ovi, a sve chat scene furaju neki OSX softver.
Takođe, ortakov diplomski film - na setu su imali neki IBM krštop, a scene četovanja (closeup ekrana) je snimio kod mene (dakle, Adium). Da se potreseš još više, stavljen je stari Outlook-ov zvuk za novi mail kao zvuk za završen file transfer. Ne znam da li je bio njegov izbor ili izbor montažerke (koja je radila na nekom Mac Pro-u, btw).

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 29 January 2011 11:09 PM   [ # 36 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-12-15

Selo gori je RTS-ova serija.

Profile

Posted: 30 January 2011 12:41 AM   [ # 37 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

A to što ti gledaš tu seriju to te nimalo ne tangira.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 30 January 2011 01:35 AM   [ # 38 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

LOL 😛

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 30 January 2011 02:04 AM   [ # 39 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  663
Joined  2008-12-09

Markooo wrote:

A to što ti gledaš tu seriju to te nimalo ne tangira.

a što da se tangira, neka čovek gleda šta hoće

Signature 

Apple 4 life

Profile

Posted: 30 January 2011 03:22 AM   [ # 40 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

Baba gori, a češalj se seli!

Profile

Posted: 30 January 2011 03:33 AM   [ # 41 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

^ lol

ivan90bg wrote:

Selo gori je RTS-ova serija.

Nije da ima razlike.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 30 January 2011 10:08 AM   [ # 42 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1362
Joined  2008-06-03

a sta je lose u toj seriji…`nije dovoljno urbana,extra,full,vrh`...:pinch:
e pa ta Srpska Urbanost prenesena iz 90-tih,nas ponovo vratila u vreme `Dizelasha,Airmax 2….i kao slag na torti..okupila ponovo Tap011….jos samo Cobija da ozive,pa onda idemo redom ,ratovi,redovi…e da i 200 na Sat…
ja dajem glas `Bata Mili…..
`Misim nemo se Ljutish…:laugh: :laugh: :laugh: 😛 :evil:

Signature 

&#63743;MacBook Unibody 7.1
&#63743;MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
i par Android igracki…...

Profile

Posted: 30 January 2011 11:01 AM   [ # 43 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Ne nije urbanost u pitanju nego sami bezobrazluk drzave sa tim serijama, selo je zapostavljeno, zapravo cela Srbija sem Beograda i onda naprave seriju u kojoj seljake predstave kao morone i debile. Kao da nije dovoljno sto su ih ostavili i ne pomazu im nista.

Mada iskreno serija je bzvz kao i cela nasa kinematografija, kad pogledas nekad kakve su serije i filmove pravili i kada pogledas ove nove dodje ti da places, tako da filmove kao sto su Maratonci trce pocasni krug, Balkanski spijun, Ko to tamo peva su zamenili filmovi tipa Cetvrti covek, Srpski film i Sisanje shvatis koliko smo zapravo sjebani u mozak, obicne Kamiondzije su bolje od svih ovih serija.

A secam se kada su najavljivali Sva ta ravnica ili kako se vec zove ta serija, bili su u fazonu bice uzbudljiva i napeta kao 24sata i Lost, a zapravo serija nikad gora.

:side:

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 30 January 2011 11:25 AM   [ # 44 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

amsterdamxxx wrote:

a sta je lose u toj seriji…`nije dovoljno urbana,extra,full,vrh`...:pinch:
e pa ta Srpska Urbanost prenesena iz 90-tih,nas ponovo vratila u vreme `Dizelasha,Airmax 2….i kao slag na torti..okupila ponovo Tap011….jos samo Cobija da ozive,pa onda idemo redom ,ratovi,redovi…e da i 200 na Sat…
ja dajem glas `Bata Mili…..
`Misim nemo se Ljutish…:laugh: :laugh: :laugh: 😛 :evil:

Uffff… sedi, jedan.

Pa sve to što si nabrojao je arhetip palanačkog mentaliteta koji vapi da se predstavi kako je „urban” (šta god to značlo).

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 30 January 2011 11:58 AM   [ # 45 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Loše je što joj se ne nazire kraj

Signature