Prešao sam pre par dana na Vip mrežu sa Telenora, mislio sam da kod njih postoji opcija da mi operater isključ opciju korišćenja GPRS usluge (kao što postoji kod Telenora) međutim NE. Oni nemaju rešenje za Iphone i njegovo automatsko konektovanje na internet, ažuriraje i skidanje podataka (za jedan dan skinuo je oko 200din podataka); pri tome u telefonu nsu postavljena Vip podešavanja za GPRS.
Kako da sprečm da telefon (Iphone 3G) sam koristi GPRS??
Ako ideš u tom smeru, onda skini i ‘Data switch’ za SBSettings koji jednim pritiskom gasi sav mobilni internet (moguće da je vukasind mislio na isti switch jer ima Edge ikonicu, hauevR - ovaj switch gasi i 3G)
A ako nisi jailbreak-ovan, Settings > General > Network > Celullar Data - pa se igraj sa off/on po potrebi.
Btw, ne znam šta si pouključvao da ti siluje internetove, pošto iPhone ne zove kući non stop da bi pravio toliki prenos.
Pogledaj Settings > Mail, pa za svaki account da li ti je podešeno Manually, Fetch ili Push. Stavi na Manually, pa ti telefon neće samoinicijativno pitati za zdravlje e-mail-a.
Poslušao sam vaš savet i u Cydii pronašao SBSettings i instalirao ga, tokom instalacije dva puta mi se pojavljivao neki error ali je izgledalo da je instalacija završena uspešno, na kraju mi je bila ponudjena opcija da restarujem spring board, nakon što sam to uradio nisam pronašao nikakvu aplikaciju SBSettings niti da su se pojavila neka podešavanja u Generals niti bilo gde.
Idi na iClarified sajt i po uputstvu uradi sa pwnagetool-om jailbrake, a posle unlock 3.1.3 Softwera. Poslednji za 3g koji radi kako treba, tj koliko toliko ‘brzo’. Pokreni Cydiu , neka se update-uje, i onda instaliraj sbsettings. Error hoće nekad da prijavi zbog nekog od repozitorijuma koji nije dostupan. Meni radi najnormalnije, kad se završi instalacija, samo prstom pevuč sa desna na levo tamo gore gde ti stoji sat, signal, baterija..
Već mi je telefon jailbreakovan na 3.0, da svejedno odradim ovaj na 3.1.3 pa da onda probam iz Cydije da instaliram, tj. ti misliš da je problem što SBSettings ne mogu da instaliram u verziji OS-a koju imam?
Upravo to, reinstaliraj i uradi sve kako sam ti objasnio. 3.0 je baš star, a i dosta zakrpa je izlazilo za trojku u međuvremenu, a poslednji je 3.1.3, s tim što je on isti kao i 3.1.2 samo se razlikuje u zaključavanju za mrežu. U svakom slučaju, ima tu dostsa da se gleda šta se radi, tako da, nađi uputstvo i vozi.
Uradio sve kako je tamo pisalo ali sad mi telefon ne prepoznaje sim karticu tj nemam operatera, šta sam pogrešio? (izabrao sam tamo opciju activate) bukvalno sam sva uputstva sledio doslovno)
Samo još da dodam da su mi nestale sve aplikacije i svi podaci sa telefona, kao i jedina aplikacija IGO koja nešto vredi (u moru glupih aplikacija koje dosade posle 5 minuta korišćenja) da dodam kako mi je muka više od ovog sranja od telefona, otkako ga imam (2 godine); nije prošlo 7 dana da mu nešto nije nedostajalo, baterija drži jedva dva dana, usporio je neverovatno, prvi put kad nisam znao da se seronja sam konektuje na internet u romingu mi je nabio račun za GPRS od 20 000, što je poteglo 10 žalbi, tužbi sa MTSom, ima li kraja idiotskim promenama OS koje donose neke trićave promene, u koji još telefon ne možeš ništa da staviš bez glupog ITunesa, da ne govorim da trebam da budem haker, neki savremeni Ajnštajn da bi u njega ubacio neku aplikaciju za računanje kvadratne jednačne, sve u svemu čni mi se da sam odavno prestao da budem mazohista kakav je potrebno biti da bi se koristio ovaj telefon i sad bih ga najradije stucao čekičem za šnicle, a komadiće onda zajedno gurnuo sa ogrevom u peć!
Nije prika taj telefon za tebe, ako te mrzi da se malo pozabaviš sa svojim problem, niko ti nikada neće pomoći, pa čak i apple da sluša tvoje žalbe. Baci to ili prodaj, sedi u trolu i kupi nokiu 1100, i uživaj u romingu.
Da sam znao ovo, verovatno ti ne bi ni odgovarao. Svaki ‘problem’ koji si ti ovde naveo nije vezan ni za sam uređaj ni za apple već isključvo za tebe.
Bez uvrede, završismo sa ovom temom.
Ok možeš li mi samo reč kako da se izvučem iz govana u koja sam upao sam (ili sledeći tvoja uputstva) tj. gde sam pogrešio sa jailbreakom i zašto mi tel ne prepoznaje karticu?
I bez uvrede cika_kosta ali zasto si se ti nasao prozvanim iz nekoga razloga, pokušaj da razumeš da nije svima struka bavljenje Applom i Iphonom, izneo sam samo svoje mišljenje o telefonu sa kojim, nažalost zbog drugih obaveza, posla, porodice nemam potrebnog vremena da se bavim,
Unlockuj telefon iz cydie pomoću untrasn0w, s tim da je ovo NULA na kraju a ne ‘o’. Uđeš u repository, pa utrasn0w pa instaliraj to što ti se tamo nudi, i radiće na svim mrežama. Ako nećeš da učš, lepo ti kažem da se maneš tog telefona, jer se on ovde ZVANIČNO NE PRODAJE pa se iz tog razloga mora malo više znati oko ovoga, a ako tako gledamo, onda nisi ni ti kriv, kao ni apple ni iPhone, nego zemlja koja nema zakone, ili ih ima a niko ih ne poštuje, sa sve našim operaterima koji hoće da se nažderu para.
U krajnjem slučaju, nemoj ništa da diraš, donesi mi telefon, pa ću ti sve vratiti kao što je bilo sa sve sbsettingsom.