Kada sam pravio particiju za Windows preko BootCampa sam bio malo skrt, a sad je postalo tesno.
Na koji nacin mogu povecati Win particiju a smanjiti OSX, a da izbegnem da idem sve nanovo…
Trebalo bi da možeš iz Disc Utility-a da možeš samo da povučeš particiju za ušicu dole levo na pravouganiku koji predstavlja particiju i da je tako povećaš.
Ako ti je particija za Win na kraju, onda ću morati da te razočaram i da ti kažem da ne možeš na ovaj načn da rešiš.
Možda preko nekog programa za particionisanje koji je malo napredniji od ovog standardnog.
P.S. Nemoj da povećevaš particiju iz Win-a možeš da uništiš MacOS
Ja bih probao da uradim image te Win particije pa onda da obrisem tu particiju i napravim drugu preko BootCamp-a velicine koje ti treba. Pa onda da sa image-a vratim podatke na Win tu novu particiju. Samo pazi pri kreiranju particije koji ces file system staviti, treba ti FAT32 ili NTFS.
P.S. NTFS mozes sa Disk Utility-em da napravis samo uz instaliranje dopunskih programa tipa MacFuse i NTFS 3G i slicnih
Imam slicnu situaciju,ext.hdd podeljen na tri particije:
1. image iDefrag ;
2. Time Machine ;
3. BackUP programa u izvornom obliku i ostalih fajlova(fotke ,filmovi etc.).
Prvu i trecu particiju bih ostavio. A drugu bih izbrisao(posto sad imam ext.hdd samo za T.M.).
Da li je moguce da po brisanju druge(2) particije ,taj prostor pripojim trecoj particiji bez formatiranja?
Miki, link je mozda samo trenutno mrtav al moze da se skine sa CNETa. Hteo sa da ga probam da prebacim sa starog na novi komp al nikako ne postizem pa necu da se ljutim ako neko kaze da je probao i da radi. 😊
Nažalost, prestalo se sa razvojem Winclonea, možda je zato mrtav link. Ima li zamene ili to sada može da se izvede iz Parallelsa ili VMWare, ili čak DIsk Utility može da klonira takvu particiju, nije mi poznato.
Zar ne moze da se udje ponovo u BootCamp Assistant i odatle da se proshiri particija na najbezbedniji nachin? Gotovo sam siguran da sam to odradio tako jednom davno dok sam josh imao Win.