NO NAME Home Plug Powerline Inet starterkit 200Mb
Posted: 01 February 2011 07:38 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

Posto sam od danas na Cable-u(bio sam na Adsl-u) ,morao sam pribeci pojednostavljenju . Posto je set od 2 komada jedan je dole kod tv-a tj. modema.
A drugi gore kod rutera.U mojoj sobi se nalazi MBP & PS3 a dole(kod tv-ea) mamin laptop koji je spojen utp-om(iz moje sobe).

Izveo sam test brzine preko SPEEDTEST.NET sa i bez routera.
I svaki put su brojke bile iste ili slicne, tako da sam very happy !!!!!
Ali i dalje pojma nemam o kojoj marki/firmi je rijec.
Na kutiji,papirima i produktu nema ni rijeci o proizvodjacu a kamo li link ka web stranici. Po visini cijene,izgledu i izgledu lampica reklo bi se je u pitanju Devolo ili Netgear??!!??

Sve u svemu bas kao na kutiji sto kaze trully plug `n` play!!!
Interesantno je da su naveli da je kompaktibilno sa :

Win-om,Mac-om,Xbox/360,PS2/3.
Tu se jos spominje…do 300metara,IGMP-online video streaming,iptv,online gaming .

Ima li nacina da se sazna ok proizvodjacu je rijec bez da se zaviruje unutra?
& koje je vase misljenje o ‘enkripciji’ u ovom slucaju??

TNX!

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 01 February 2011 08:16 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Posetiš ruter iz browser-a (default adresa je 192.168.1.1, ako nije, otvori Network Preferences, odaberi Ethernet interfejs i pročtaj IP adresu koja piše desno uz ‘Router’).
Tamo ćeš verovatno videti koji je model, pa po tome možeš da tražiš.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 01 February 2011 09:11 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

ukoliko znas mac adresu interfejsa - uredjaja, prvih 6 hex brojeva tipa aa:bb:cc su sifra proizvodjaca, mac je oblika: aa:bb:cc:dd:ee:ff

Signature 

 http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu 

Profile

Posted: 01 February 2011 11:03 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-11-22

@ Dachaz ,
kad pritisnem na tab ethernet pojavi se samo ethernet ID,configure,speed…mtu.
Nigdje ne stoji IP niti router.

@ Flash,
Takodje bez uspeha…nigdje ne mogu da nadjem tih 6 hex brojeva.

Ali sam izceprkao email adresu iz knjizice(koja se samo javlja u dijelu koji je na holandskom jeziku) u vezi garancije,pa sam im poslao par pitanja ....

Na samom produktu moze samo ovo da se nadje:

model : plcac
mac adress : 001f1fe52e6f
dek: ZJVC-QSDK-JQDW-TCPA(ovo je sifra samo kad je u pitanju network)
SERIAL NO.:1010165877
serial   no.:1010165878

Samo u knjizici stoji da je PLCAC proizvodjac,medjutim na inet-u ne mogu ama bas nista da iskoam…
...mozda ce poci vama za rukom???

TNX!!!

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 02 February 2011 01:07 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-04-06

najverovatnije Edimax, jos ako je uredjaj iz Holandije onda je to 100%

00:1F:1F

Signature 

Profile

Posted: 02 February 2011 06:14 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-11-22

Svaka cast Flash,mozes komotno da radis za Oznu i Udbu !! 😊

Po linku sto si ostavio ,zaista se radi o Edimax-u.
Model koji imam je pljunuti isti kao i na njihovoj stranici sem sto ne pise Edimax na licu. Cak sta vise i ja sam bio naletio na ovu www,ali nisam polagao dovoljno znacaja na nju.

Dobio sam email od ovih ‘mojih’ (Grixx.eu); koji nisu naveli nista opsirno sem da su oni ‘proizvodzac’ i da od njih trazim garanciju.
——
Geachte LPP,
Wij zijn de officiële fabrikant en onze officiële website is: http://www.grixx.eu (waar u ook dit formulier heeft ingevuld.)
U kunt contact opnemen met Grixx Europe (oftewel direct met mij) voor garantie afhandeling.
Ik hoop u voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,
Mike Jacksteit - System manager NL, UK, BE & IT
Dexxon data media and storage B.V.
Phone:
+31 172 63 66 66  
Fa
X+31 172 61 22 45
Curieweg 15
2408 BZ Alphen aan den Rijn
  The Netherlands
——-
Iz prilozenog se pojavljuje ime DEXXON mada ni tu nema nekog znacaja,rekao bih?!

U svakom slucaju zahvaljujem se jos jednom na svemu ovome!!!

Nego jos jedno pitanje ,gdje na lestvici po vama Edimax pripada po pitanju proizvoda?? Jesu li poznata marka ili ne? Jesu li od skora prisutni na evropskim prostorima,tako nesto u tom fazonu?! Vidim da su Tajvanci u pitanju.Kao i to da su po pitanju reseller-a poprilicno prisutni po istocnoj evropi i nemackoj.

A ja cu Grixx-novcima poslati mail zasto je moj produkt isti sa Edimaxvim…tek toliko da im vadim mast he he !!!

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 02 February 2011 08:13 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-04-06

Dugo se poznajem sa Edimaxom 😊 Skoro 10 godina, trebao sam uvoziti iz Holandije njihove proizvode jos 2001/2 ali sam nesto drugo poceo raditi. Sto se tice njihovih mreznih uredjaj, moja iskustva su sa low-mid segmentom wired i wireless narocito, maksimum za dati novac. Kod nas je ranije radio PIN uvoz, posle toga par njih sporadicno, najblize sam ih uvozio iz Madjarske za potrebe wireless ISP i tu su se jako dobro pokazali. U zavisnosti od vrste uredjaja uglavnom su low-mid segment ali jako jako dobro rade za to koliko ih platis.

Sto se tice tvog proizvoda, dobro bi bilo da utvrdis koji je tacan originalni Edimax model da mozes posle da updatujes fw i softver jer ti OEM klonovi najcesce imaju slabu ili nikakvu podrsku.

Signature 

Profile