Jel imao jos neko problem sa Magic Mouse-om i da li je uvazena garancija za ovo. Naime, ponekad samo prestane da ide levo-desno a i dalje bez problema ide gore-dole. Probao da ga gasim, vadio baterije, lupkao, menjao podloge ali nista…sam prestane da radi levo-desno i onda posle nekog vremena opet sam nastavi da lepo radi. Ovo se ne desava cesto (jednom nedeljno) ali ume mnogo da nervira. Kako ja sada da odnesem mis na reklamaciju kada ce oni samo da ga probaju i da utvrde da u tom trenutku radi?
Probaj kreiraj novog usera…koliko se sećam, instalirao si magicprefs ili tako nešto. Može da zeza i to, a da nije do samog hardvera. Ipak je laser u pitanju, sve jedno je dal je gore dole levo ili desno, laser radi ili ne radi. Ovo je moj rezon, ne mora da znač da sam u pravu. Probaj, ne škodi.
Jesam instalirao betterTouchTool ali sam njega ugasio kada sam ovo primetio pa me i dalje zeza. Deluje mi kao da je sama elektronika na misu ali…
Zaista pocinjem da verujem da na nase trziste stizu refurbished Mac-ovi. Ovaj mis sam dobio uz iMac 27’ a i na njemu mi se malo cuje hard dok radi.
Oko misa ne bih znao sta da ti kazem. Verovatno bih pomislio isto kao i Cika Kosta. A sto se tice refurb racunara i ja verujem u isto kao i ti. Koji model i brand harda imas instaliran? Da nije Seagate sa AS ili ASQ sufiksom?
meni se mis pre par meseci vise puta dnevno diskonektovao i opet se sam konektuje.odneo sam ga u radnju gde sam kupio komp i porucili su mi novi,cekao sam neke dve tri nedelje…kazu da zna da se javlja problem sa hardverom i da se ne isplati da ga popravljaju nego poruce novi…ako ti je u garanciji,iskoristi priliku!
@Opusten: Hvala na informaciji, sutra idem do iStyle-a pa cu probati da popricam sa njima.
@Nemesis: Imam AS sufiks i kada mi radi TV ili neki drugi uredjaj koji bar malo ispusta zvuk ja komp ne cujem ali ako je tisina (kako najvise i volim) onda cujem kako tandrce za svaki fajlic sa kojim radi. A kada radi sa vise fajlova onda se cuje dosta vise, ipak ovo cu sam ‘popraviti’ zamenom harda za SSD a stavljanjem ovog harda u neki eksterni case pa na FW.
Sta znam, izgleda ti Seagate diskovi da prave problem sto se toga tice. Moj ima ASQ sufiks i jednom je menjan i opet sam dobio corak. Samo sto se moj cuje i kad je neka muzika ukljucena ili ja imam predobar sluh :D
Sto se tice misa, ako je u jos sve u garanciji menjaj samo.
Mislim da smo vec diskutovali u vezi tog problema sa zvukom diska kod tvog i mog iMac-a.
Tada sam instalirao Windows na BootCamp-u da bih probao da update-ujem firmware samog harda medjutim ‘corak’ (kako ti rece 😊); serijski broj mog harda nije medju onima koji imaju problem i nista nisam mogao da uradim jer automatski vrsi proveru firmware-a na netu pre update i samo one koje je potrebno zaista update-uje.
Ovih dana gledam cene i performanse nekih SSD uredjaja i hibridnih diskova. Ali sve sto zaista vredi to zaista i kosta 😊
Ostavio sam danas mis na proveru i javice mi za oko deset dana kako stoji stvar 😊
Bas me zanima sta ce mu proveravati jer bih vise kapirao i da su mi trazili neki log fajl sa racunara koji bi belezio rad misa nego da na njemu nesto proveravaju.
Elem, ne nadam se nicemu vec mislim da ce ga ukljuciti par puta i videti da radi i onda mi ga vratiti. Srecom imam rezervni mis 😊 Javljam kako prodjem!
Niam pratio na času, jesi li ti probao tog miša na nekoj drugoj mašini?
Naime, ja ponekad imam sličan problem kada koristim Magic Mouse sa ovim MacBookom kupljenim od dande, isti taj miš na iMacu (štaviši na dva ili tri iMaca sa kojim sam ga upraivao) radi perfektno.
E vidis nisam probao na drugom racunaru, jbg. Ali to se zaista desi samo ponekad, jednom nedeljno, na ovom racunaru a onda mu nista ne pomaze dok ne odluci da ponovo proradi.
Ali mi se uvek desi kada mi treba da radi 😊
Red je i da pohvalim poslovnost 😊
Iako su me ranije zvali da mi kazu da je sve u redu, napravili smo dogovor da ga testiraju do petka kada planiram da dodjem za BG, pokazao je gresku i danas sam dobio poziv da dodjem po nov mis.
Extra da su bez pitanja resili problem. Drago mi je da cujem.
Samo ne znam kako bi reagovali da je neka skuplja komponenta ili ne daj boze ceo racunar. Tad vec poslovnost dobija drugu dimenziju kod nasih preprodavaca. Reci ce ti da su uradili njihov hardverski test po svim Apple standardima i da je sve uredu pa se ti busaj sa njima posle do mile volje sto ti i dalje imas problem.
Da ne bude reklamiranje (ako neko smatra onda neka obrise) kupio sam u iStyle-u.
E sad, ono sto i potvrduje moju teoriju da ovde stizu refurbished, najvise srece od svih Mac-ova sam imao sa MacBook-om sto sam kupio od Maria.
Jedan iMac kupljen nov u Galeriji 12 mi je ostao upamcen po zlu zato sto su me pravili ludim da ne smem sam da dodajem RAM vec da odnesem kod njih (sto su hteli da naplate tri puta vise nego sto sam modul kosta)...naravno onda sam uzeo srafciger u ruke i zavrsio posao za tri minuta. Drugi iMac kupljen u iStyle-u mi je ostao po zlu jer mu se hard cuje da zvecka kada radi ali da bih njega sam menjao moram da vadim ekran a za to me sputava pomisao da posle mogu imati problema sa onim flekama pa zato to jos uvek cekam (a cekam i da dodje neki hibridni disk).
Upao sam u neku frku pa pored posla sada imam i sudjenje sa jednom budalom (kolega sa faxa -idiot, mi posle polozenog ispita pun sebe istrcao na ulicu i poceo da skace po automobilima sa haube na haubu pri cemu je na mojim kolima polomio masku pa tu dodjemo u situaciju da sada on mene tuzi za odstetu 😊 BANANA DRZAVA) ali cim izadjem iz ovoga nosim ceo iMac u iStyle jer mi je decko usmeno rekao da ce mi zameniti hard ako se cuje.
Da zaokruzimo na kraju da u iStyle-u jesu poslovni a tamo sam izvorno i kupio jer su mi dali najveci popust kao studentu.
Edit: Nisam imao licno iskustvo da nesto odnesem u Macolu na servis ali sam bio tu kada su drugi donosili i smem reci da je Pedja extra ljubazan da nesto sredi i da se cima cak i kada od toga nema licnu korist.
Evo ja licno od poslednje zamene displeja kad sam vratio racunar ako se secas i taj nov displej je proizvodio pistanje u nekoj visokoj frekvenciji. I sad ja to opet lepo njima prijavim i posaljem masinu i ono kao pogledacemo je dan posle kad stigne i tako to njihovo dan posle se oteglo na 15 dana i navodno nista nisu konstatovali i da sam sam sebe doveo u situaciju da me ubedjuju da umisljam kvarove i sl dok masina mi je uzasno potrebna za posao i da bih bio najsrecniji da nije bilo nikakvih problema. Da ne pricam sto sam gubio vreme ne uposljavajuci masinu a posao je cekao. I tako ja onako vidno iznerviran pozovem Globenet i trazim direktora, vlasnika, nekog ko donosi odluke. I tako lepo ispricam moj slucaj od kupovine racunara i da sam od oktobra meseca kad sam ga kupio racunar mi je proveo 20+ dana u servisu u tri navrata. Inace lik je bio veoma prijatan i vrlo zainteresovan da pomogne da se resi slucaj. Oni i dalje nisu nista konstatovali da ne radi ali ja znam sta sam cuo kakav zvuk ekran proizvodi. Tako da me je covek pitao sta da radimo i pitao hocu li da menjam ekran opet jer imaju jedan nov i neraspakovan ekran i da ce mi sve to lepo uslikati poslati sa fotografijama novog ekrana i rada. I stvarno su tako i uradili. Dobio sam fotografije, displej je promenjen i da kucnem u drvo da zlo ne cuje ovo je sad bas displej kakav sam ocekivao od apple-a. Ima ravnomerno osvetljenje svugde, zasad ne prizvodi nikakav pisteci zvuk.
U svakom slucaju kad se ima ozbiljan problem, ne vredi, mora se zvati neko glavni i objasniti im kako i sta. Ovaj gospodin je bio spreman i da mi vrati novac ali meni to nikako nije trebalo niti dolazilo u obzir jer meni masina je potrebna za posao.
A sto se tice Galerije 12, sta da ti kazem. Evo ti primer kod mene u firmi kad smo kupli iMac 24’ u martu prosle godine isto smo imali problem sa ekranom i naravno nije bilo reci oko menjanja ekrana sve je to sredjeno osim sto je frajer kad je skidao zastitni ekran uzeo je srafciger i onako ga strucno podvukao u delu iznad jabuke i lepo ulubio aluminijum. Sta da ti kazem… U sustini jos niko nema u ovoj zemlji gde mozes da kupis racunar kako treba i da ocekujes servis koji zasluzujes u prvih godinu dana. Nego i za servis u garantnom roku moras da se natezes kao budala.
Druze, bas zato sam ti i ispricao zasto sada imam sudjenje…totalni debilizam - covek ne sme da se brani na ulici.
Dok bude takvih gluposti nece me cuditi ni ovakvo poslovanje u Srbiji. Ja uveliko radim u firmi za koju se nadam da ce me preporuciti maticnoj firmi u Sloveniji. Bilo gde da odem samo ne ovde (da se razumemo - ja volim svoju zemlju ali nisam mazohista da ostanem u njoj).
Oteram auto u servis (Opel Astra pri isteku garancije na motor) i oni konstatuju da su otisle dizne ali da to ne pokriva garancija jer nam je los dizel. Cujem se sa drugom u Sidneju i pricam mu iskustvo a on mi se smeje i kaze da je oterao auto u servis i dobio zamensko vozilo dok ne srede koje je bolje nego njegovo. Uzmem VIP post paid broj, bez telefona pa samim tim i bez ugovorne obaveze, i posle nezadovoljstva resim da raskinem ugovor kada ne mogu jer je otkazn rok tri meseca (to nigde u ugovoru nije pisalo ali je u ugovoru pisalo da se poziva na osnovne odredbe koje niko nema kod sebe da mi da a na Internetu je zavucen da ne bude lako za naci). Kupim nov Gorenje frizider (iz skuplje klase) jer mi je stari, od kada su menjali gas u sistemu, poceo biti bucan, kad novi frizider podjednako bucan i to ne podleze garanciji jer on normalno funkcionise…
Kada bi Apple sam ovde otvorio prodaju i pri tome se pridrzavao svoje poslovnosti kao sto radi i u svetu ljudima bi bilo cudno kako oni uopste nesto i zaradjuju 😊