SimFree iPhone 4
Posted: 04 February 2011 08:09 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Treba da mi stigne iPhone 4 iz Svajcarske koji je (nadam se) SimFree.

Pretpostavljam da prilikom JailBreak-a ne moram da vodim racuna oko verzije basebanda… to jest mogu bez problema da radim i restore preko iTunes-a dokle god za datu verziju firmware-a postoji adekvatan JailBreak alat.

Da li sam u pravu?!

Profile

Posted: 06 February 2011 12:37 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  192
Joined  2010-03-05

Skoro pa jesi, posto nije 100% sigurno da se taj telefon nece nekada sa updateom softvera ili samo kacenjem na iTunes zakljucati. Fazon je u tome shto su samo UK, Francuska i Nemacka pravi SimFree telefoni, sve ostalo je neshto shto josh nije potpuno jasno, a ja mislim da su u pitanju SimFree telefoni koji su takvi samo za provajdere te zemlje. Ako se telefon iznese i sa nekom drugom SIM karticom nabode na iTunes/uradi update, postoje shanse da postane zakljucan, tako da se ja ne bih zezao sa telefonom iz shvajcarske, tretirao bih ga kao zakljucanog i radio update basebanda samo onda kada postoji unlock, za svaki slucaj…

Profile

Posted: 06 February 2011 01:02 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  507
Joined  2010-08-20

Prema onome sto ja znam telefoni iz Svajcarske su isto SIM free. A to znam sto mi je jedan od ovlascenih prodavaca apple robe kod nas rekao kad je kupovao iPhone-ove od mene jer roba koju sam ja imao bila je iz Svajcarske.

E sad ako je mene on dezinformisao onda i ja vas ovde dezinformisem. A ne verujem da je imao razloga jer je uzimao robu za sebe.

Signature 

iMac 27\\\" i5 Quad iPad 32GB iPhone 4 32GB iPod Touch 3G 32GB

Profile

Posted: 06 February 2011 01:31 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Ako je kupljen kao sim-free u Švajcarskoj, onda je sim-free i tu nema nikakve nedoumice. (kažem ‘ako’ jer se prodaju i na ugovor, a da li su ti zaključani - ne znam)
Pre ove sim-free četvorke (koju sam lično uzeo u Ženevi) imao sam sim-free 3G i mogu da ti potvrdim da možeš da radiš apdejtove najnormalnije, bez brige za baseband i ostalo. Dakle, jedino čekaš JB, a unlock te ne trangira.

Ovde imaš detaljan spisak gde se telefoni prodaju kao sim-free a gde se prodaju kao zaključani sa autorizovanim otključavanjem, tako da nema ničega ‘nedefinisanog’.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 06 February 2011 02:30 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Da, kupljen je direktno od Apple-a. Tako da je onda sigurno SIM FREE. Ali i mene je zacudila cinjenica da su telefoni koji se kupuju preko ugovora od provajdera zapravo zakljucani. Razumem ja njih da zele tako da zastite svoju mrezu ali da se ja pitam zabrabio bih zakljucavanje telefona po celom svetu ili bih ukinuo roming. Pa neka provajderi biraju sta im je draze: zakljucan telefon ili roming.

U svakom slucaju pamet u glavu i da ne upgrejdujem baseband bez potrebe 😊

Profile