Da ne kopam po webu, možda neko zna odgovro, ili zna tačnu adresu foruma na kojem bi se moglo pitati.
Videh danas u Logou na Bulevaru pomenutu USB TV karticu, cena malo preko 3000 dinara. Kako je reč o Pinnacleovom proizvodu, zna li neko pouzdano da li će kojim slučajem da radi na Meku uz pomoć EyeTV softvera? Ja nešto sumnjam da možemo da prođemo tako jeftino, pogotovo što Pinnacle pravi neki hibridni USB TV tuner za Maca, ali se sve nadam možda i može.
Ostaje da možda ostavim pare na revers i pokupim stvar pa da probam, ili da neko sa laptopom kojem nije pukao hinge ode sa mnom i da probamo na licu mesta.
Ja mislim da nema teorije da radi ako na kutiji ne pishe Mac…Tako je oduvek sa Pinnacle-om..Nekad su radili hardware za Mac-a /davno/, ali su onda potpuno napustili Apple platformu i rade samo za krsheve…
Ja mislim da nema teorije da radi ako na kutiji ne pishe Mac…Tako je oduvek sa Pinnacle-om..Nekad su radili hardware za Mac-a /davno/, ali su onda potpuno napustili Apple platformu i rade samo za krsheve…
I ja mislim isto, ali rekoh da pitam. B) Doduše, prave oni jednu hibridnu karticu i za Mac, ali em ko zna kako ćeš da je nađeš kod nas, em bi koštala kao EyeTV, pa što onda da ne kupim i EyeTV? B)
Nego, ono što može da se nađe, a prema Webu (kopao sam ipak po forumima, čak sam iskopao i jedan na kojem si se javljao sa porukama B)) sigurno radi sa Macom i Elgatovim softverom jer je Windows klon MyTv-a je Hauppage WinTV PVR USB2 Pro koju sam iskopao u cenovnicima na PC Berzi i kod Microsystemsa, ali košta 85 evrića.
A, da, pri tome sam još saznao i da je Dazzle bila zasebna firma koja je pravila proivode samo za PC, pa je kupio Pinnacle.
Eh, kada se setim vremena kada je Pinnacle pravio onaj Tahoe optički disk od 256 MB, čudo tehnike, ili kasnije Jazz od 1 GB (još mi se negde vuče jedna ‘Jazzeta’ ako nekome treba neka se javim iskopaću je). B) A onda se pojavio ZIP, pa pojeftinili diskovi i pukla im stvar.
Javi šta je ispalo, pošto bih u slučaju da radi i ja uzeo jednu :D
Imaću te u vidu, ali ćeš onda da čekaš jer im je ovo jedini primerak, tek su počeli da uvoze. Nego, imali su i neku od 6000 dinara pre neki dan, rekao mi Vlada sa kojim delim office, pa sam ja zato i otišao tamo da vidim koja je, ali mi je danas nisu pokazali kada sam ih pitao, možda su je prodali. To je već blisko 80 evra, pa rekoh možda bi ona radila.
Ja mislim da treba da pazarite EyeTV kod Popa Stvar provereno radi…Hauppage WinTV PVR USB2 Pro radi takodje, ali ja i dalje preporuchujem EyeTV…Svake nedelje mi se javlja gomila ljudi sa raznim pitanjima o kojekakvim TV karticama za Mac..Imam fajlove sa svih modela i mogu da vam kazem da jedino EyeTV ne pravi nikakve probleme, potpuno je compatibilan sa QuickTime-om, radi sve ko sat itd…
@ Mr. Andrej
EyeTV mozesh da metesh u bilo koji Mac sa USB-om…Evo chekiraj ovde:
Hauppage WinTV PVR USB2 Pro radi takodje, ali ja i dalje preporuchujem EyeTV
A sa kojim softverom radi taj Hauppauge? Jes da mu je cena 129$ al pretpostavljam da je kol’ko para takav i kvalitet.
Razmisljao sam o eyeTV 250 plus al 200¢ mi nekako deluje skupo kad za 300 mogu da uzmem neki kucni rekorder sa hardom od 160Gb.
P.S. Miki, komp ce mi biti slobodan u subotu pa se javi ako hoces da odemo da probamo
Hauppage radi sa EyeTV softverom, čak je to i zvanično podržano. Ja sam još pre godinu ili dve na Jabučnjaku pročtao da se Hauppage kartica može tako koristiti, a od pre neki mesec ima vest da je EyeTV softver podržan na tri njihove kartice.
Ne kupujem ja to zbog snimanja, tj. samo zbog snimanja. Prvenstveno da pogledam koju emisiju iz kreveta u spavaćoj sobi u kojoj nam je kućni kompjuter. B)
Miki, komp ce mi biti slobodan u subotu pa se javi ako hoces da odemo da probamo
Problem sa probanjem ćemo rešiti tako što Vlada hoće da kupi baš takvu USB TV karticu za ženin PC laptop, pa će da kupi ovu, a ja je prvo probam na Macu. B)
Što se eyeTV-a tiče - super je što on šljaka kako treba, ali 200€ za našu TV ponudu je više nego mnogo.
Ja ovu karticu prvenstveno merkam da bih mogao ponovo da se igram na PlayStation2 😊