Markooo wrote:
Prevrnuo sam ceo net i svi su prilicno iznervirani sto ne mogu da upisu kontakte u SIM, naravno postoji par budala na netu koji tvrde da ti to zapravo ne treba i da je lakse sinhronizovati sa koje kakvim programima i servisima, ja iskreno ne vidim sta je tu lakse i bolje, jer kada jednom upisem nesto na sim i stavim opet u telefon tu je, dok ovako moram da se zajebavam sa sincovanjem koje kakvih trista cuda.
Ne znam kako je sada, ali ti kontakti na SIM-u su u vreme kada sam ja kupio prvu karticu (plaćenu 500 DEM svojevremeno) bili ograničeni kapacitetom i broje polja koje pamte.
Na primer, ako bi imao ovakvu karticu:
[img size=307]http://www.macserbia.org/components/com_simpleboard/uploaded/images/microsystemsvcard.png[/img]
moglo ti se desiti da se zapamte samo osnovni podaci tipa ime, prezime i jedan broj telefona, eventualno adresa, a ostalo da se pogubi. Znam da se meni desilo prilikom prelaska sa jednog Ericssona na Nokia 3210 pre 12 godina. Ili si imao više od 150 ili već koji je limit kartice što se tiče broja kontakata. Pri tome, čni mi se da je to zavisilo od operatera do operatera, nisu svuda bili isti uslovi.
Kada imaš iPhone, najbolji načn za sinhronizaciju je MobileMe, od kada imam laptop uz iMaca i iPhone, uopšte ne vodim računa na koju od sprava unesem novi kontakt: znam da će koliko prvim kačenjem na net to da se sinhronizuje sa .me nalogom, pa onda ‘gurne’ na druga dva uređaja.
Post edited by: madamov, at: 2011/02/15 20:35