ljubisha wrote:
Svaki program ce da poremeti header i takav .avi vishe nece biti isti kao original…
Vidim da i tvoj progam radi samo sa ‘pravim’ avi fajlovima (prijavi neki ogroman error ako nije) al nije mi jasno ako je u pitanju samo header da to nije moguce da se zameni. :( Kada ti u tvom programu spajas dva avija, jel kreiras novi heder ili samo koristis heder prvog fajla na koji dodajes ostatak?
To dugme datira iz prve verzije mog programa i vreme je da ga maknem jer je izgubilo svrhu…Valjalo je pre 3-4 godine, sad ne valja…
razliku od .mov-a, ne moze da se editije i snimi exactly same as it was before bez naknadnog reencodiranja..Nemoj dalje ni da trazish…
Al kako onda SimpleMovieX to radi? Ima Save opciju i u njoj Avi i to odradi veoma brzo i takav fajl radi u plejeru. Nisam primetio razliku u kvalitetu tako da on definitivno radi ono sto hocu al problem je sto uvek zezne zvuk. Cak radi i ako iseckan QT fajl tom opcijom ponovo snimim kao avi. A drugi problem je sto mu opcija za resize radi samo ‘interno’, nece da smimi fajl sa novom rezolucijom.
SimpleMovieX je jedan neuspeo pokushaj da se napravi jednostavan program za editovanje videa…Chovek je pokrao neke rutine i sastavio neshto puno bagova…Moja je preporuka da svako ko hoce da se bavi videom i filmom, amaterski ili profesionalno na Mac-u ili da napravi neki video utility/komerciajlni program nikako ne sme da zaobidje QuickTime API…Ko god je pokushao da izmishlja toplu vodu pored ubedljivo najboljeg video engina ikada napravljenog taj se nije leba najeo niti je neshto dobro napravio…Dobar primer je ffmpeg binary engine za converziju svega u sve kao i VLC player baziran na manje-vishe istim bibliotekama i codu kao i ffmpeg…Kvalitet slike h.264 fajla encodiranog sa ffmpeg i QuickTime-om ne moze da se poredi…ffmpeg radi brze, ali kvalitet je consumer level /chitaj za prosechnog korisnika koji nema blage veze sa videom/..Isto vazi za MPEG2 fajlove encodirane sa ffmpeg-om…Sve je to lepo i brzo al nekad ne radi i slika je osrednja, za razliku od mpeg2enc engina, na primer ili, ne daj boze, nekog profi encodera…Isto vazi i za DivX…Uochljiva je razlika u kvalitetu DivX-a encodiranog sa nekim shareware-om koji koristi ffmpeg binary i DivX PRO QuickTime componente…
Ko god ti kaze neshto tipa ‘QuickTime je djubre jer ne pushta moje .avi, .mkv, .m2t itd. fajlove’, slobodno se nasmej i odmahni glavom..Nemoj ni da ulazish u raspravu…Takvu ordinarnu glupost niko iole pametan ne bi smeo sebi da dozvoli…Jednostavno to je zamena teza..Svaka budala ili kompanija koja napravi neki svoj format /tu je Sony kralj - to shto oni naprave ni sam djavo ne bi smislio/ koji je, uzgred budi recheno, van svih mogucih standarda tvrdi da je to revolucionarno reshenje, i onda se ovi jadnici sa PC-ija prime kao i na sve budalashtine koje im se serviraju /pogledati moj potpis/ i sad kad Apple jednostavno nece da se bavi non-standard glupostima, QuickTime je kriv i sranje je???...Al da ne duzim…Postoji standard i postoji Winblow$...MPEG1/2 i Divx i josh gomila drugih formata su takozvani delivery formati a ne production formati - t.j. namenjeni su za final delivery a ne za editing s obzirom da kolichina kompresije originalnog fajla i rekompresije nakon editinga ne zadovoljava standarde kvaliteta da ne pominjem pomanjkanje time code-a…Nikada nisu ni bili smishljeni za editing..Apple, kao jedna ozbiljna kompanija, jednostavno nece da se bavi neozbiljnim stvarima..To nekom moze da se svidja ili ne, ali jednostavno to je jedini nachin…Na windows platformi ne postoji ni jedan jedini native editing format koji iz daleka moze da parira po kvalitetu recimo Apple ProRes 4:2:2 ili Pixlet formatu…Avi uncompressed je obicho consumer djubre u odnosu na pomenuta dva…
Znachi zakljuchak je sledeci…Radi u formatima dostupnim u QuickTime-u, a ako bash morash onda koristi alternativu…Shto se tiche .avi-ja to je native Winblow$ format i kao takav nikada nije i nikada, hvala Bogu, nece zaziveti na Mac-u /da ne pominjem najgori format ikada smishljen, chuveni windows media video - .wmv/...
Shto se tiche tvog pitanja vezanog za DivX…Skidaj, rezi i gledaj…Batali trimovanje i bilo kakav editing…Ako ne valja film, baci i skidaj sledeci… 😊
Post edited by: SERBIAN, at: 2007/12/04 03:50