prezentacija XCode 4 razvojnog integrisanog okruzenja za Mac OS X platformu SDK 10.6 nadalje, iOS 4.2 Simulatora za iPhone i iPad aplikacije.
Objektno orijentisano programiranje u Object-C i Cocoa (Foundation i AppKit frameworks)srce Mac OS X racunara, zajedno sa Cocoa Touch za iOS(iPhone,IPad).
Prezentacija konkretnih primera napisanih u Object-C/Cocoa(API).
Pokretanje ‘skolice’ za ucenje Object-C Objektno Orijentisanog jezika i OOP API interfejsa Cocoa .
😊
meni se ovo cini super. Jos jednom, koristim priliku da apelujem na vas da to snimite i postavite na tube, a promovisete preko fb naloga.
Na zalost, nikako da ubodem dana kada sam u bgd a sastanak je - to tako od pocetka vremena.
`ajde pa da razmislimo i na jos jednu temu - ja mogu da ucinim nesto da napravimo SMUG sastanak u Nisu, i to npr. u privrednoj komori, velika sala, centar gde bi se prezentovala ovako lepa predavanja, malo hardvera da privuce i ostale… Jedan sastanak je bio u Pirotu cini mi se i to je super. Naravno, ja bih se sigurno angazaovao da dodatno promovisem event ukoliko bi ga bilo ovde. Do tada, spremite kameru 😊
xexe, moze, moze, cuveni smo po tim repovima :D
ja sam tu da podrzim sve odavde (osim pomenutih repova, sumnjam da cu uspeti kafedziju da obradim da nam sponzorise i krku).
`ajde malo i layout sredite, grozno je raznizano ovo, ne pratim dokle se stiglo sa onim EE, ja nekada davno radih i ono exprot baza itd. sada je to sigurno dobro naraslo.
e xvala ti na lepim recima 😊 Tu sam, i stvarno bih morao da ‘ubodem’ vidjenje jednog sastanka da se sretnemo ko ljudi.
Zadnji put smo se pricali oko housinga, trebalo je kod nas ali je otislo kod drugara u CRI. Nadam se da ce macserbia toliko napredovati sa posetama da cemo da pravimo neki http balancer (neki nginx, a? 😊) ili mozda cak da ovde dignemo neki site mirror - sada zasigurno mogu da garantujem port na 5 do 10Mbps sa javnom IP, samo da se utakne masina. Mozda da se digne neki mail server na domenima macserbia pa da se time isto popularise dalje - mail admini mogu da budu isto volonteri.
Nedostaje mi MAC :(, otkada su mi maznuli stari PowerBook sve se spremam da uzmem nesto, ali pre cu neki iMac, neku desktop varijantu bih radije.
`ajde tu sam vam na raspolaganju i oko softverske migracije, pogotovu ovog foruma.
A jel ima neko voljan da uradi prezentaciju rada u Logic Pro? :whistle:
To je mnogo opsirna tema, mora se biti precizniji koji deo programa se zeli prezentovati npr. rad sa midijem, ili rad sa audio kanalima, ili mix/plugins itd..
Pricati ceo program odjednom nema smisla jer niko nista skontati nece, osim ako se duzi vremenski period ne bavi time.
Pa i xcode je bio opsirna tema pa je bila jedna prezentacija. Mada se slazem sa tobom da je bolje imati sitnije teme. Ja posto ne znam nista o tome, ne mogu bas da napravim podelu sta i kako, ali voleo bi da neko pokaze bar okruzenje i neke osnovne funkcionalnosti za pocetak, tj logiku programa.