Dobra podloga za Magic misonju?
Posted: 25 February 2011 02:34 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Napravio sam svoj radni sto od obicne iverice (bukva dizajn ako je to bitno) i nakon godinu i nesto koriscenja tu gde mi je mis sto se toliko izglancao da mi je sada preciznost sve gora i gora… nekoliko cm dalje od tog mesta mis ‘hvata’ i dalje super.

E sada, imam dve opcije, ili cu da promenim gornju plocu stola ili da mi preporucite neku dobru podlogu 😊

Da li postoje neke ‘super’ podloge ili moze da posluzi bilo koja…?!

Profile

Posted: 25 February 2011 06:23 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

Ovu:
http://www.itsvet.com/tekst/prestigio-leather-mouse-pad/3077/

Bez dvoumljenja najbolja koju sam koristio a mnogo sam ih promenio trazeci dobru. Imas manju i vecu, obe mogu da se nadju kod nas. Kupovao sam i one od 5000+ ali ova je daleko bolja od svih koje sam probao.

Profile

Posted: 25 February 2011 06:34 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Pre nego što kupiš nešto probaj homemade varijantu, uzmi neku tkaninu npr. neku tanju deku ili pokrivač neki ili tako nešto što je ravno i prijatno i onda probaj. Ja sam uzeo deo nekog tankog starog prekrivača, odsekao stavio i sve super, to sam video u magazinu SoundOnSound gde jedan muzički producent u Engleskoj to fura, ima za svakim računarom kao male sašivene dekice/ponjavice za jos tada mighty mouse, i ono probao sam i radi.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 25 February 2011 07:08 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  507
Joined  2010-08-20

Imam ja jednu na poklon da ti dam. Bio si mi od pomoci onda sa onim Filemaker fajlom i steta da ne budes nagradjen 😊 Ova je sirine 45cm X 39cm i debela je jedno 3~3.5mm. Materijal je neki gumiran presvucen nekom crnom tkaninom. Crna boja u pitanju. Inace ja koristim istu na kojoj sam stavio tastaturu i wacom tablu dok magic mouse je na drugoj podlozi. Slicna je kao ova na slici:

[img size=499]http://i170.photobucket.com/albums/u277/shapedynamic/NAPP/_MG_9959.jpg[/img]

Tad nisam imao tu ispod tastature i wacom table.

Inace ostavi mi adresu na mejl i poslacu ti brzom postom ako ti odgovara ovako nesto.

Veliki pozdrav 😊

Post edited by: nemesis, at: 2011/02/25 19:09
Edit: promenjena velična slike zbog foruma.

Post edited by: cika_kosta, at: 2011/02/26 18:18

Signature 

iMac 27\\\" i5 Quad iPad 32GB iPhone 4 32GB iPod Touch 3G 32GB

Profile

Posted: 25 February 2011 08:49 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Hvala puno nemesis ali da ti pravo kazem meni je skoro radni STO takve velicine :D

Tako da mi to nece bas posluziti!

Ali predlozi koji ste mi dali su super.
Nekada davno dok sam imao Amigu i sam sam licno jedno parce iverice obukao u tkaninu (mislim da je bila ona od koje su se pravili carsavi ili jastucnice, bila je veoma jeftina na pijaci!) i misonja je radio kao podmazan.

Prosto nisam znao da se ta fora moze upotrebiti i za optickog misa tako da cu primeniti slicnu foru.

Ja kreten kontao da posto je otpicki mis u pitanju da mu treba sto glatkija podloga.

U svakom slucaju hvala. 😊

Profile

Posted: 26 February 2011 12:59 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Bogme, ja bih ti pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću i mirne duše posavetovao da potražiš onu naj naj najobičniju, no-name podlogu od gume s zalepljenom tkaninom u boji preko.

Koštaju od 50 do 100 dinara, ne znam tačno gde ih ima ali kunem se u njih. Imaju gadnu manu da se ta tkanina odlepljuje posle nekoliko meseci upotrebe ali ako kupiš četiri-pet komada miran si barem godinu dana.

Prodaju se unazad desetak godina, ako ne i više, i ne verujem da će tako brzo nestati. Poenta je da su nesrazmerno kvalitetne spram cene, a za ovu bentavu optiku crne pašu neverovatno dobro. A kada se tkanina odlepi guma je neprevaziđena za šipku za zgibove!

Znam da ovo sve zvuč kao teleshop ali eto toliko dobar utisak su ostavile na mene.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 26 February 2011 03:27 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

Kupiš lepo parče plute odfikariš na veličnu koju hoćeš i udri. Meni služi već jedno 10-12 godina i još je kao i prvog dana. Debela je 2 mm uvek prijatna za ruku a magični mišonja radi kao podmazan. Dobra svar je da se ne prlja, samo je prebrišeš vlažnom krpom svremena na vreme.
Kupio sam je u prodavnici građevinskog materijala kao dadatak na zidove u kuhinji da se stolica kad se gurne unazad ne udari u zid i okrnji nego udari u plutu.

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

‹‹ MOVED: APPLE TV 2. Gen      2 pitanja ››