1 2 > 
1 of 2
iPhone 5 rumour roundup
Posted: 07 March 2011 03:55 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Počelo je…

tuaw.com wrote:

iPhone 5 rumors: aluminum backside, redesigned antenna

Now that the MacBook Pro refresh has happened and the iPad 2 is out, what’s left for the rumor mill? The iPhone 5 of course. Citing a Chinese source, Japanese site Macotakara claims that Apple is abandoning the current iPhone 4’s exposed antenna/glass backside construction for the iPhone 5. The iPhone 5 will supposedly have an all-aluminum rear case similar to the iPad 2. Wireless signals will penetrate the case via the Apple logo, which will be made from a plastic resin, presumably similar to the black bar on top of the 3G iPad 2.

Macotakara has had a fairly good accuracy rate in its rumors so far, although Economic Daily News, Macotakara’s source for this rumor, has been less reliable in the past. Macotakara’s reports nailed the iPad 2’s announcement and shipping dates, and it got some of the hardware details right as far back as December. If the site is getting its information directly from Chinese sources as it claims, that might account for its accuracy rate.

A complete case redesign for the iPhone 5 isn’t beyond the realm of possibility, but personally I’ll remain skeptical until there are corroborating reports from at least one other source. The iPhone 5 will likely be announced in either June or July of this year, and in the meantime we can expect to hear a lot more about the forthcoming device—not all of it accurate.

http://www.tuaw.com/2011/03/07/iphone-5-rumors-aluminum-backside-redesigned-antenna/

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 07 March 2011 04:20 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Počelo, sad do juna ima da dojade svima. B) A od juna će neki novi AntenaGate, garant. B)

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 07 March 2011 05:33 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1326
Joined  2007-08-13

Jutros i ja citao na appleinsideru
Fakat da ce sad haos da naprave sa leak slikama djelova,manjih i vecih buducih ajtelefona sa tastaturama i bez.
ali dvoje je sigurno - iphone 4 ce nastaviti da se prodaje kao jeftiniji model do izlaska sledeceg iphoneta.
I drugo - ja imam veliko ocekivanje u 5ticu.
ili ona ili neki htc hd,da zamjenim svoj trigs

Signature 

http://primorskenovine.me/          http://gospostina.in

Profile

Posted: 07 March 2011 05:43 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Ja se samo nadam da nece biti prica kao sa 3Gs-om, jeste brzi je on od 3G i to dosta ali stice se neki utisak da samo hoce da muzu pare od korisnika svakih godinu dana. Mada gledajuci sta 4ka ima, jedino sto mogu da dodaju je vise memorije i brzi cip i naravno flash B);) 😛

Post edited by: Markooo, at: 2011/03/07 17:43

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 07 March 2011 06:01 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Nadam se da će na poleđini biti metal’ka (aluminijum ili ovaj novi patentirani metal) ali se najiskrenije nadam da se neće vraćati na tu zakrivljenu površ nego da će ostaviti ovako kako je sada. Ne samo da je mnogo lepše nego je i puno praktičnije, recimo od drugog iPod Touch-a su krenuli s tim krivama pa beže iz ruke kao jegulje.

Mada, ako je sudeći po izgledu novog iPad-a, mrka kapa.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 07 March 2011 06:19 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Stvarno, šta mislite kolike su šanse da dobijemo 4GS umesto petice?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 07 March 2011 07:56 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-08-13

Trigs poslije dvag je bio velik pomak za mene.
Cetrgs poslije trigs ne bi bio toliki pomak.

Sledeci telefon koji kupujem ce imati cetri inca ekran,pa sad i alkatel ga pravio

(ovo bi bolje izgledalo da sam ga cirilicom napisao)

Signature 

Profile

Posted: 07 March 2011 07:58 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Šta znam, dobro pitanje… Možda mu ubace ovaj A5 procesor pa spoje to sa rednim brojem i nazovu ga iPhone A5… 😛

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 07 March 2011 08:32 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

madamov wrote:

Da sam na njihovom mestu ja bih bash to uradio 😊

Telefoni idu kao alva… pa zasto menjati previse.
Dodas A5 i 9x faster graphics i eto… koliko vidim sa povecanjem memorije su nesto posustali! 😊

Ali ope kako Steva rece oni ne spavaju na lovorikama pa nas mozda prijatno iznenade 😊

Profile

Posted: 07 March 2011 08:52 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

A5 sigurno ide unutra, i da ja bas verujem da ce izbaciti pojacanu verziju cetvorke, neki fazon 4gs.
Osim A5 cipa ocekujem:
-naravno vise RAMa;
-bolju grafiku (kojom ce biti omogucen i Mirroring svega na TVu HD-u);
-istu rezolucije ekrana;
-HD kamera napred za FaceTime HD (i PhotoBooth);

Iskreno, najvise bih voleo da izmisle jos neku navlaku po ugledu na ovaj Smart Cover…magneti, preklapanja, cudesa (ne ocekujem da neko koristi iPhone nagnut da gleda film ili kuca za stolom ali bi bilo lepo da smisle jos nesto tako revolucionarno).

Signature 

iMac 27\\\" i3 3.2MacBook Alu 13\\\" 2.0iPad 1stiPhone 4SiPhone 3GsiMac 20\\\" 2.0iPhone 2GiPod Classic

Profile

Posted: 07 March 2011 09:39 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Ja sam svoju cetvroku skoro dobio i jos uvek ne mogu da se nacudim tolikoj brzini i multitaskingu koji mi deluje potpuno nerealno.

Sa prezentacijom iPad-a dvojke proslo mi je kroz glavu da uskoro… ma sta uskoro, mozda vec sa ‘peticom’ i TV odnosno mirroringom nece ni biti vise potrebe za klasicnim racunarom. Povezes stasturu, misa i ekran i eto ti radne stanice 😊

Sa cetvorke mi AirPlay na stari Applet TV radi bez vecih problema… dosadilo vam je surfovanje na velikom ekranu i zelite da se zabavite… pustite film ukljucite TV i zavalite se u fotelju! 😊

A ako je film dosadan pokrenete igru i picite je preko celog TV-a. Neverovatno!

Mastam li previse ili je sve ovo vec veoma realno?!

Profile

Posted: 07 March 2011 10:41 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  397
Joined  2009-02-19

Posle svega i svačega, vratih se na 2G pre neki dan, najviše zbog same cene četvorke. Zaista mi je simfree model preskup pa jedino čemu se ja nadam je da će pojeftiniti 😊

Imadoh i iPad i nije mi logično da je iPhone 250 evra skuplji od iPada 😊

U svakom slučaju, kao i do sada željno iščekujem pojavljivanje novog modela 😉

Profile

Posted: 07 March 2011 10:53 PM   [ # 12 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

To što se ne pretrzavaju sa ramom me raduje iz prostog razloga što će moj 3gs imat noviji sistem koji će gurati bez većeg cimanja… 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 07 March 2011 10:57 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  274
Joined  2010-03-04

madamov wrote:

Ogromne po meni. Upravo ovo sto je LaMar rekao mi se cini kao realnost. Prednost svega toga je jeftinija cetvorka na ljeto. Po svemu sto su do sad radili, mogu da zakljucim da ce biti nesto tipa 4s ili na tu foru nesto. I iMac su malo unaprijedili sa grafikom u odnosu na prethodnu generaciju, mbp takodje, apple tv takodje, pa recimo 3gs u odnosu na 3g i 3g u odnosu na 2g. 

Za 2012 su najavili potpuni redizajn mbp serije, pretpostavljam da ce nesto slicno biti i sa iMac-ovima po pitanju hardvera (SB, Thunderbolt, vise RAM-a,SSD a valjda ce rijesiti prokleti display) .

Totalnu apple ofanzivu ocekujem tek u 2012-oj. Zato i mislim da ce tek tada biti iPhone 5 ili kako vec buu odlucili da ga krste 😊

P.S Mirror mi je totalni promasaj na iPadu. Zar treba da mi slika bude po sredini na 30’ ili vise inch LCD-u kao na onoj reklami? Totalno bzv izgleda. Ne vidim poentu gledati film a imati onoliko crnila da strana.
E sad, ako to moze da se sredi promjenom rezolucije ili nekako drukcije da moze prikazati full screen onda povlacim konstataciju.

Post edited by: Kapetan, at: 2011/03/07 23:02

Profile

Posted: 08 March 2011 07:46 AM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-08-13

Svi pretpostavljaju da ce biti A5
A koliko A5 trosi baterije?

Mislim da je bitnije da povecaju ekran i zadrze ili podignu sadasnju autonomiju baterije,nego da pojacavaju bilo sta drugo osim rama.

Ako A5 trosi isto ili slicno energije kao prethodnik,onda je logican prelazak.
Sve ostalo bi bilo rizicno.Zamislite samo poredjenja starog i novog modela gdje je novi model neznatno drugaciji.Na noz bi ih docekali.
3gs je bio brzi nego sto A5 sad pokazuje prema nekim prvim benchmarkovima.

Siguran sam da nece biti neke radikalne promjene u smislu pico projektora,nekakvog 6D ekrana uz kojeg se korisnik osjeca voljenijim,ali vjerujem da ce biti nekog zaokreta u filozofiji.Tipa iPhone HD za poslovne korisnike i mozda revidiran (bijeli 😊) iPhone 4 povoljan,bez ugovora za sire mase.

Post edited by: bu2nin, at: 2011/03/08 08:45

Signature 

Profile

Posted: 08 March 2011 11:20 AM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  397
Joined  2009-02-19

bu2nin wrote:

Svi pretpostavljaju da ce biti A5
A koliko A5 trosi baterije?

Mislim da je bitnije da povecaju ekran i zadrze ili podignu sadasnju autonomiju baterije,nego da pojacavaju bilo sta drugo osim rama.

Ako A5 trosi isto ili slicno energije kao prethodnik,onda je logican prelazak.
Sve ostalo bi bilo rizicno.Zamislite samo poredjenja starog i novog modela gdje je novi model neznatno drugaciji.Na noz bi ih docekali.
3gs je bio brzi nego sto A5 sad pokazuje prema nekim prvim benchmarkovima.

Siguran sam da nece biti neke radikalne promjene u smislu pico projektora,nekakvog 6D ekrana uz kojeg se korisnik osjeca voljenijim,ali vjerujem da ce biti nekog zaokreta u filozofiji.Tipa iPhone HD za poslovne korisnike i mozda revidiran (bijeli 😊) iPhone 4 povoljan,bez ugovora za sire mase.<br><br>Post edited by: bu2nin, at: 2011/03/08 08:45

Vidiš da se proces ‘minimizacije’ komponenti i dalje nastavlja, iPad je lupam imao 70% komponenti i 30% baterije (od ukupne površine); a sad iPad2 koji je 5 puta jača mašina ima 30% komponenti i 70% baterije, tako da mislim da će se isto/slično desiti i u slučaju iPhone 😉

Profile

1 2 > 
1 of 2