Instalirao sam sinoc os lion, apdejtovao ga i ovako stvari stoje.
Ajmo polako.
Lav je EPIC FAIL.
Glavni dizajner za os je provereno bio na esidu ili pechurkama ili nekoj trecoj halucogenoj supstanci.
1. default wallpaper je ruzniji od wallpapera koji su se dobijali na win 98
2. launchpad je najveca shitina ikada, izgleda ok, ali nije praktichno uopste za rad sa mishem. Osim, ako je taj mish mozda magic mouse. Isto to radi i najobichnnji stacks sa aplikacijama u doku.
3. Novi izgled dash board-a…..juuuuuu…..totalno sr/\nje….mislim wtf?!?!?!....gotivna je tranzicija izmedju desktopa i dashboarda, koja je kao na starim ipodovima sa leva na desno se ekran pomeri….ali sam dashboard izgleda uzas!!! Inspiracija im je bila provereno, kartonska kutija/kuca prosechnog kloshara u americi….
4. Preview. Cuveni HUD dizajn….sada je cao….ko voli bele fleke na monitoru, svidece mu se novi preview….ostalima najverovatnije nece. Uzmite u obzir da ovo sto pishem, pishem iz perspektive 15’ monitora, mozda na vecim monitorima zapravo izgleda kul, ali kod mene izgleda !!!FAIL!!! (Za ovo ce sigurno neko da napravi skin na devartu ili macthemes da izgleda kao HUD, tako ne ochajavajte)
5. Brdo aplikacija ne radi, polu radi ili se gasi. Ovo je ok, jer je ovo ipak beta (dev preview).
6. Kome se ne dopada sparrow ili reeder, nek’ krene da istrazuje linux ili nesto, jer je sada ceo os u tom fazonu. Sve je ipod/iphone/ipad like. Detalji, tranzicije, animacije, dugmici, animacije dugmica….sve je u tom fazonu.
Toliko je izrazeno da uopste nije kul, neko izgleda usiljeno i ruzno….ili vam po nashem seljachki :D
7.Toolbar control button - ono dugmence u gornjem desnom uglu prozora, sto sakriva dugmice za navigaciju u maltene svemu. Pozdravite se i sa time….i to je cao….Ovo sam zapravo bash gotivio kod lea i s.lea 😊
Osim, ako za mesec ipo, dva ili za koliko god izlazi ga ne srede da radi kao lud, ako vam znachi bash-bash neka nova funkcija koju lion donosi ili, ako ste mnogo trendi-sujetni :D….jedino onda je ok prelazak na lava…
U bilo kojoj drugoj varijanti iz moje perspektive jednog prosechnog korisnika, nikako se ne isplati da se prelazi na lav….pogotovo ne ovakav kakav je sada…..