Ljudi, ja ne znam da li samo JA imam problem sa Mac-om ili sta je u pitanju…ali definitivno me hoce
Naime, u pitanju je: iMac8,1, 24’, 2.8GHz Intel Core 2 Duo, WDC WD3200AAJS-40VWA1 (sa dve particije bez instaliranog Wndowsa); 2 GB 800 MHz DDR2, Mac OS X Snow…koji je radio super sa Update 10.6.6 do pre nekih dve tri nedelje, od kada je poceo da se koci. Kad god hocu nesto da instaliram ili kad hocu da prekopiram veci fajl…da upalim Safari, ili Skype…Google Chrome..sta god, da raspakujem neku zip ili rar datoteku…i da skratm, uvek se zakoci tako da ni command-option-esc ne pomazu. To traje nekih 5-6 do 10 minuta, kad se navodno ‘odmrzne’ proradi malo (ako sam u medjuvremenu stisnuo command-option-esc onda startuje force quit) gde mi obicno pise da odredjena aplikacija ne funkcionise. Kada probam da izadjem iz te aplikacije, opet se ‘zamrzne’ na jos odredjenih nekoliko minuta i onda je tek ugasi. E sad problem je u tome sto tek kad restartujem racunar on navodno proradi normalno sve do ponovnog startovanja neke od ovih i ostalih aplikacija ili zadataka (unrar recimo)
Rekoh sebi ‘ma to je do sistema, pa uradim ponovnu instalaciju…uradim istu, uradim update na 10.6.7 (i sve ostale..) i na kratko resim problem jer jer se i dalje isto ponasa
.
Zasto sam ovoliko udavio….zanima me vase strucno misljenje, da li je u pitanju HDD ili memorija ili sta vec moze da bude, jer je nemoguce da se tako koci a pri tome ima 110GB slobodnog mesta na Mac particiji, oko 10-tak programa
.
Ako neko ima bilo kakvu ideju, ali stvarno bilo kakvu, neka napise, postajem ocajan :/
Hvala