iTunes - kopiranje muzike sa mesta A na mesto B
Posted: 26 March 2011 04:52 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  11
Joined  2006-10-25

Cao

Hoce da predjem sa muzikom sa jednog externog harda na drugi a da pri tome ako moze iTunes ostane OK, znaci da su biblioteka i plejliste tu gde jesu, mozda da samo nesto iscackam ali ne da brisem i dodajem opet.

Da li neko zna da li to moze i ukoliko da sta tacno treba da se uradi?

Novi hard mora da dobije novo ime tako da moram da predjem na novi path do muzike neminovno.

Primer:
pesma X prelazi sa
/EXT_HDD/folder1/folder2/folder3/X.mp3
u
/MUSIC/folder1/folder2/folder3/X.mp3

Profile

Posted: 26 March 2011 11:06 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Ja samo da ti javim da to može da se odradi ali u ovaj sitan sat ne mogu tačno da potražim šta se konkretno radi.

U glavnom, fora je u iTunes Library fajlu, koji se nalazi u ~/Music direktorijumu.

U tom fajlu ti se nalaze plejliste i to što si rekao - biblioteka, a sada da li može direktno da se podesi u iTunes odakle da čta fajlove ili ćeš u nekom plain text editoru morati da odradiš find replace unutar Library fajla, to se više ne sećam…

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 27 March 2011 09:55 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Ja sam to uradio ovako, iako nije tako pisalo na strani koju sam iskopao ne netu:

1) Iskopirao sam ceo folder HD1/Music na HD2/Muzika
2) U iTunesu promenio putanju
3) iTunes me pitao da li da ažurira biblioteku
4) Ja rekao ‘Da’ i pustio ga da radi

Desilo se to da nije kopirao fajlove, ali je ažurirao lokacije pesama u biblioteci.

Na netu je pisalo da ne treba da kopiraš, već da napraviš novi folder, postaviš preference da se muzika kopira kod ubacivanja nove, promeniš putanju i onda izabareš ‘Consolidate library’. Trebalo bi onda da iTunes isam iskopira kompletnu biblioteku na novo mesto, ali meni to nije uspelo, tj. uradio je to za dvadesetak foldera i stao.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile