ja sam prosle nedelje bas ovde na forumu uzeo ovaj NAS - Airlive WMU-6500FS,i veruj da mi super zavrsava posao,neke stvari sam na Mac-u rasteretio…skidam torrente direktno na njega,i odlicno radi,sve putanje downloada sam usmerio na njega i kad na Mac-u nesto skidam….mjuzu na Itunes takodje sve sad vucem sa njega(poseduje iTunes server)...i veruj da je bas brz,nikakvu razliku ne vidim u odnosu na recimo da vucem sa usb hd,ili flash-a,tiho ,necujno,samo trepere lampice….😊
jos da dodam da mi je opasno legao u kombinaciji sa Netgear EVE2000 media centrom+Lcd TV…sa uPnP & DNLA funkcijama..
sad je sva multimedia na svom mestu….od youtuba do HD filmova na Tv-u….
Bas to i hocu, sve na jednom mjestu ukljucujuci i muziku. Bitna su mi 4 bay-a za diskove, da podrzava raid,i jedan ili dva hdmi porta (sto manje vise imaju skoro svi koje sam gledao).
Media centar sam razmatrao isto qnap medjutim mnogo love treba za sve to ako bi se uzimalo kod nas.
Buffalo je takodje skup ovdje, vrlo vjerovatno cu vani nabavljati sve.
Pratim oglase povremeno, mozda naleti nesto kao sto je i tebi.
Imaš na http://www.itsvet.com u sekciji Na prvi pogled, barem 50% trenutne ponude qnap-a, pa pogledaj, pročtaj, sigurno ćeš naći nešto što ti odgovara…