program skinem i postavi se u Downloads. Odatle ga instaliram, i sa dobijenog prozora prevucem u Applicantions i on radi. Ali istovremeno napravi kod nekog programa jedan, a kod nekog dva nova foldera u Documents. Kako inace u Documents imam puno foldera to pokusavam da grupisem foldere, da napravim folder u koji cu stavljati odgovarajuce foldere.
Dokle god novo napravljen folder od instalisanog programa ne diram, program radi dobro. Napravio sam folder pod imenom “Instal“ da bih znao da se u njemu nalaze folderi od programa, i kada u njega premestim folder od programa, vise ne mogu da otvorim program iz Aplications. Tada vratim folder iz Instal u Documents i moram da otvorim folder i ponovo mogu da program otvorim iz Aplications, ali tada se taj program sam otvara prilikom startovanja kompjutera. Ne znam kako da ga postavim da se ne otvara sam, sem da sve izbrisem i ponovo instaliram, a da onda ne diram samoinstalirani folder u Documents.
Inace imam Mac par meseci i mnogo mi se vise dopada od Windows. Ne mogu da nadjem ni jednu stvar protiv Mac-a u odnosu na Windows. Ali jeste problem, sto sam godinama radio u Windows, pa sam pogotovu u pocetku, sve pokusavao da radim u Mac-u kao da sam u Windows. To sam sada prevazisao, ali jos nisam uspeo da pohvatam sve “cake“ Mac-a.
A inace imam i 71 godinu, pa mi vise ni mozak ne radi kao nekada. Veliki problem je i povrsno znanje engleskog.