1 2 > 
1 of 2
Video konverzija
Posted: 19 December 2007 04:52 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  141
Joined  2005-07-17

Ima li neko predlog za POUZDAN video konverter za iPhone? (ne mora da bude besplatan).
iTunes ne uspeva da konvertuje film (h.264, 688x288, low complexity) koji savrsheno radi u iTunes-u, ali u eksportu ostane samo zvuk, bez videa. Probao sam par programa sumnjivog kvaliteta koji nishta nisu uradili.

Help pliz, sutra letim i nemam shta da gledam tokom leta, smoricu se 😊

Signature 

> Apple fanboy - a person who bought a Mac before you did.

Profile

Posted: 19 December 2007 08:41 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Sve filmove koje mozesh da otvorish u QuickTime-u najbolje je da konvertujesh odatle - t.j.. da exportujesh u iPhone format /pod uslovom da imash registrovan QT, PRO verziju/

Ako ti iTunes izbacuje samo ton a ne i sliku proveri da li QT dobro decodira film koji hocesh da konvertujesh..recimo ako je u pitanju DivX .avi proveri da li imash intsaliran Perian - http://www.perian.org - QT component-u…

Od freeware varijanti dobar je iSquint…Id shareware radi ffmpegX, VisualHub itd…Oni koriste tzv ffmeg engine, znaci ne koriste QT exporter…Po mom skromnom mishljenju QT pravi daleko bolji kvalitet fajla sa default iPhone, iPod i AppleTV exporterima nego programi bazirani na ffmpeg enginu, ali ovi drugi rade brze, pa ako imash starijeg Mac-a onda bolje koristi ove druge radi ushtede vremena potrebnog za konverziju…

Shto se tiche MPEG formata njih ne mozesh da exportujesh iz QuickTime-a..Ta tema je vec obradjena ovde negde na forumu pa necu da ponavljam…Uglavnom za export MPEG1 i MPEG2 filmova, a sa zeljom da koristish QT exportere, mozesh da koristish moj program..Ako pak imash zelju da koristish ffmpeg based programe onda probaj sa gore navedenima…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 19 December 2007 09:59 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-07-17

K’o shto rekoh, film je .mp4 (H264 format) koji savrsheno radi u iTunes-u (i vlc-u i QT player-u); ali iTunes nece da ga konvertuje u format pogodan za iPhone (od nekih 600MB originala dobijem samo zvuk u nekih 120MB i to je sve)

Hvala na savetu, mozhda ipak kupim QT Pro i reshim se muka :\

Signature 

Profile

Posted: 19 December 2007 10:41 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-07-17

... i nakon shto sam kupio QT Pro i eksportovao u .m4v opet ista pricha - samo ton, nema slike… poklonih im novce ni za shta :(

Signature 

Profile

Posted: 19 December 2007 11:29 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

VisualHub je extraaaaaaa 😊
Ne znam sta sve nisam konvertovao pomocu njega! Iz .avi u .mp4, .wmv, .mpeg i sve sjajno radi i poprilicno brzo.

Siguran sam da nova verzija podrzava i iPhone 😊

Profile

Posted: 20 December 2007 12:00 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-07-17

Dzhaba kad ne podrzhava iPhone SADA.

Nishta, moracu da rasprostrem lap :\

Signature 

Profile

Posted: 20 December 2007 12:33 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  217
Joined  2005-07-09

Toplo preporučujem Submerge. Ja ga koristim za svoj iPhone + možeš da dodaš subtitles….

Profile

Posted: 21 December 2007 04:35 AM   [ # 7 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  51
Joined  2007-01-17

Mozes da probas i TubeSock.

Profile

Posted: 21 December 2007 03:07 PM   [ # 8 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  17
Joined  2007-11-26

ja koristim iSquint i super radi

Profile

Posted: 21 December 2007 07:48 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

VisualHub 1.28 ima opciju za iPhone.

Inače, Tošo, ovo što govoriš da su ovi drugi koji rade na ffmpegu brži, jel to razlog što mi iTunes konvertuje 20% jednog filma dok VisualHub odradi 6 kom. za sat i po?

Profile

Posted: 21 December 2007 11:06 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

Neshto ti nije u redu sa iTunes-om onda..QuickTime exporter radi 1:1 otprilike, ili brze/ h.264 fajl, ne .mp4…mp4 exporter je brzi ali kvalitet je loshiji/...a ffmpeg engine pravi iPhone .mp4 za 10-25 minuta od jednog .avi-ja po default, standard settingsu a h.264, koji je bolji, radi duplo, takodje po standard settingsu…Manje-vishe tako otprilike u zavisnosti od brzine Mac-a..Na starijim machinama je takodje sporo ali brze od QuickTime-a..

Post edited by: SERBIAN, at: 2007/12/21 23:07

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

Profile

Posted: 22 December 2007 01:51 AM   [ # 11 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  79
Joined  2007-10-25

e,a kako da konvertujem .mkv fajlove na ipod i iphone,kad qt ne otvara dotichne fajlove

Profile

Posted: 22 December 2007 04:13 AM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

,mkv je josh jedan wrapper u moru drugih, besmislenih wrapper formata tako se sa tim nisam bavio maltene uopshte..niti cu…Postoje odredjene freeware UNIX alatke za konverziju tog formata u neke druge i koliko se secam neki od gore navedenih programa rade i sa .mkv-om…ffmpegX, ja mislim, a mozda i VisualHub..Chekiraj njihove strane za vishe informacija…

Signature 

Profile

Posted: 22 December 2007 12:19 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Hvala za pojašnjenje 😊
U VisualHubu sam koristio h.264 i imao sam tu brzinu (6 kom za 1h 40 min). A kvalitet mi je ok za iPhone.

Joco, evo kako da omogućiš da ti QT otvara i mkv fajlove.

I’ve found a trick allowing me to display Matroska video files in Quicklook without the need of a plugin :

1 / First you need Perian for mkv support in Quicktime : http://perian.org/

2 / Then you need to add a Uniform Type Identifier in Quicktime Player :
- Edit QuickTime Player.app’s /Contents/info.plist
- Add the following code just before the last 2 tags </dict></plist> :
<key>UTExportedTypeDeclarations</key>
<array>
<dict>
<key>UTTypeConformsTo</key>
<array>
<string>public.movie</string>
</array>
<key>UTTypeDescription</key>
<string>Matroska Video File</string>
<key>UTTypeIconName</key>
<string>generic</string>
<key>UTTypeIdentifier</key>
<string>com.apple.quicktime.mkv</string>
<key>UTTypeReferenceURL</key>
<string>http://www.matroska.org/</string>
<key>UTTypeTagSpecification</key>
<dict>
<key>public.filename-extension</key>
<array>
<string>mkv</string>
</array>
</dict>
</dict>
</array>

3 / In Terminal.app
touch /Applications/QuickTime\ Player.app

Profile

Posted: 22 December 2007 12:28 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Kako cool ovo za .mkv-QuickTime-QL :D

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 22 December 2007 12:37 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

Joco, evo kako da omogućiš da ti QT otvara i mkv fajlove.

I onda neko ceprkanje u terminalu i sta sve ne a i dalje kaze da ti treba Perian? Nisam razumeo al nema veze, QT bez blama otvara mkv fajlove kad se instalira Perian. Jedino sto mora da se saceka da zavrsi ‘ucitavanje’ celog fajla da bi se dobili titlovi koji se eventualno nalaze u fajlu.

O VisualHub-u smo pricali pre neki dan u drugoj temi i on ce jednostavno i lepo da ti odradi posao konverzije.

P.S. Ja bacio te mkv fajlove sa titlom pa ajde ako neko ima neki jel moze da proba da ga konvertuje u VisualHub-u da vidimo da li ce da prebaci i titlove na sliku.

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

1 2 > 
1 of 2
‹‹ dobio 1.1.2      iPhone Peek & Poke ››