Multi-Function SATA Quick Dock
Posted: 21 March 2011 06:53 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

Meni se ovo mLogo svidelo 😊

a ima kod nas

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 21 March 2011 06:55 PM   [ # 1 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Videh ga još prošle godine, na altijevom dilerskom spisku, ali nikako da se nakanim da ga kupim…a treba mi, menjam par hardova u reku…odšravi-zašrafi, pazi na konektore, na kablove….ovo mu dođe kulturica… 😊 Ako ga neko poseduje, neka rekne kako radi, pošto ga uskoro i ja uzimam.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 21 March 2011 07:26 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

Ako bas niko nema sacekacemo da ti kupis i kazes utiske. 😉  Ja vec imam gomilu rackova, cak i e-sata pa bih onda sve mogao da podelim/rasprodam i uzmem to cudo.

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 21 March 2011 08:22 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Videh kod Popa nešto slično pre neki dan. Da li zna neko da li se ikada pravilo nešto slično za ATA diskove?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 21 March 2011 09:00 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

ljubisha wrote:

a ima kod nas

Pristojan garantni rok:

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 23 March 2011 10:11 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

madamov wrote:

Videh kod Popa nešto slično pre neki dan. Da li zna neko da li se ikada pravilo nešto slično za ATA diskove?

Koliko je meni poznato - nije se nikad pravilo za (P)ATA hardove…

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 23 March 2011 11:33 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  397
Joined  2009-02-19

Imao sam ja svojevremeno TT BlacX, pa prodao, pa posle nekog vremena uzeo Icy Box… Nema sve ove dodatne džidža bidže poput card readera i slično, ali su USB i eSATA tu…
Korektna spravica, služi već više od godinu dana, pašu i 2.5’ i 3.5’ SATA diskovi, jedina logična i realna zamerka je na buku koju HDD pravi dok je u njoj jer nije ničm ‘zatvoren’ te se čuje baš baš. U prevodu, dobar je za posliće, kad stigne neki krš da se očsti, formatira, i da se bekapuju podaci na njega, dok za rad 24/7 nije nikako, što zbog grejanja što zbog buke 😊

Eto toliko od mene 😉

Profile

Posted: 07 April 2011 04:40 PM   [ # 7 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

I naravno niko nije kupio :D
Uzedoh ga pre 2 nedelje, pa da javim utiske. Na što se izgleda tiče, pravi plastikaner kinez, ali što se funkcionisanja tiče, radi bez greške. Kad sam već počeo, da dodam još nešto, a vezano je za kućišta uopšte. Pre njega sam imao gigapod spire klasično usb kućište za 3.5’hdd i to je sve šljakalo ko što se pripoveda, ali dok nije došao samsung hdd od 1.5TB. Svi pre ovog samsunga su radili besprekorno, a bilo je hitachi i wd diskova, do duše svi od terabajt. Sa samsungom i tim gigapodom su se takvi problemi javljali da je to neverovatno, čak sam i reklamirao hdd, dobio isti (samo nov spinpoint samsung) ali se posle nedelju dana isto desilo. Nema pravila, ali kad hdd ode da spava, pa ga finder probudi opet, pustim DiskUtility, i tu grešaka koliko ti duša hoće. Čak sam ringeraji slao log diskutilijtija jer sam od njega kupio hdd. U svakom slučaju, pade meni i Raji na um da probamo sa drugim rekom, iako za ovaj vajni gigapod piše na sajtu proizvođača da barata sa hddovima od 2TB max. Od kad sam kupio ovaj manhattan, isti disk se vrti non stop, i evo dobrih nedelju dana nikakve greške nije prijavio, a u međuvremenu je popio format pri zameni kućišta, i evo, kuckuc, radi sve kako treba za sad, s vremena na vreme namerno pustim diskutility, čsto savesti radi, i nije bilo problema. Raspisah se za medalju, al će možda nekom da koristi 😊

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 07 April 2011 06:26 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  397
Joined  2009-02-19

Inače je problem naći Rack za 2TB HDD, ja se raspitivao i niko sa sigurnošću ne može da tvrdi ni za jedan komad da li radi bez greške, jedino neki ubogi ružni Chieftec kog ne bih uzeo da mi daju džabe 😊

Ja sam dobio neki verbatim rack, ali nisam stigao da odem po HDD, to ću sutra pa se nadam da će raditi inače ću se utepam 😊

Profile

Posted: 07 April 2011 07:27 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Ja imam ovaj sa slike ispod - Digitus External 2.5’/3.5’ SATA HDD Docking Station (model DA-70540-1, možete ga naći po netu po ovom broju) u kome mi rade svi SATA 2.5’ i 3.5’ diskovi zaključno sa WD Green od 2TB…

Pozdrav.

Djole

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 07 April 2011 10:05 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

cika_kosta wrote:

I naravno niko nije kupio :D
Uzedoh ga pre 2 nedelje, pa da javim utiske. Na što se izgleda tiče, pravi plastikaner kinez, ali što se funkcionisanja tiče, radi bez greške. Kad sam već počeo, da dodam još nešto, a vezano je za kućišta uopšte. Pre njega sam imao gigapod spire klasično usb kućište za 3.5’hdd i to je sve šljakalo ko što se pripoveda, ali dok nije došao samsung hdd od 1.5TB. Svi pre ovog samsunga su radili besprekorno, a bilo je hitachi i wd diskova, do duše svi od terabajt. Sa samsungom i tim gigapodom su se takvi problemi javljali da je to neverovatno, čak sam i reklamirao hdd, dobio isti (samo nov spinpoint samsung) ali se posle nedelju dana isto desilo. Nema pravila, ali kad hdd ode da spava, pa ga finder probudi opet, pustim DiskUtility, i tu grešaka koliko ti duša hoće. Čak sam ringeraji slao log diskutilijtija jer sam od njega kupio hdd. U svakom slučaju, pade meni i Raji na um da probamo sa drugim rekom, iako za ovaj vajni gigapod piše na sajtu proizvođača da barata sa hddovima od 2TB max. Od kad sam kupio ovaj manhattan, isti disk se vrti non stop, i evo dobrih nedelju dana nikakve greške nije prijavio, a u međuvremenu je popio format pri zameni kućišta, i evo, kuckuc, radi sve kako treba za sad, s vremena na vreme namerno pustim diskutility, čsto savesti radi, i nije bilo problema. Raspisah se za medalju, al će možda nekom da koristi 😊

A baš se pitam gde si ti i šta bi sa Samsungom, kad ono gloopi enclosure.
Glavno da si provalio u čemu je problem, pošto sam i ja posle istih simptoma sa drugim Samsungom tipovao da je verovatno u pitanju enclosure.

Profile

Posted: 07 April 2011 10:14 PM   [ # 11 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Ma Raja, bio mi iskreno bedak više da te zovem… Super što se rešilo, sad tek vidim da sam bacio kilo i po dinara na buđavoga spiru i njegova kućišta… sad sam miran, evo ga samsung šljaka ko bombonica. 😊

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 08 April 2011 10:08 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

castor wrote:

madamov wrote:

Koliko je meni poznato - nije se nikad pravilo za (P)ATA hardove…

...mada postoji jedna indirektna solucija !!!

http://www.macserbia.org/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=26&func=view&id=61732&catid=16

Signature 

MacBookPro5

Profile