Photoshop CS5, epileptično stanje
Posted: 17 April 2011 05:48 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Već neko vreme mi je Photoshop CS5 veoma epileptičan i uspešno je dogurao do toga da je skroz neupotrebljiv.
Ne znam kako, zašto i čme izazvano, ali je od jednom počeo da za sve živo spinning beachball-uje do besvesti, da sa zakašnjenjem reaguje na komande i da krahira na random, često bez i da beachball-uje prvo.

Dvaput sam ga reinstalirao, prvi put samo preko postojeće instalacije, drugi put očšćen AppZapper-om -bez uspeha.

Pomislio sam da u fontovima imam nekog đubreta (što je skoro sigurno jer imam 2300 fontova instalirano) - pa sam instalirao Linotype FontExplorer, disejblov’o sve sem desetak generičnih fontova, instalirao plugin za Photoshop da mu FontExplorer inejbluje font koji mu nedostaje kada ga ovaj traži - opet isto.

Onda sam pročtao negde da je Možda Do Grafičke™ i da valja probati da se isključ grafička akceleracija - isti đavo.

Sa drugim nalogom na istoj mašini radi normalno.

Ako se neko razume u dešifrovanje crash loga, eve ga privezanog.

Edit: Zašto li sam očekivao da će [file] da radi? http://temp.dachaz.net/pscs5.crash

Post edited by: Dachaz, at: 2011/04/17 17:50

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 17 April 2011 08:41 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  507
Joined  2010-08-20

Ja mislim da ces morati sistem da sredis da bi ti Photoshop radio kako treba. Znam da je to ‘pain in the ass’ ali sta ces. Po crash logu Photoshop gubi neke sistemske instrukcije koje ces moci da sredis samo reinstalacijom sistema.

Pozdrav 😉

Signature 

iMac 27\\\" i5 Quad iPad 32GB iPhone 4 32GB iPod Touch 3G 32GB

Profile

Posted: 18 April 2011 05:14 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Zezaju te tzv. MM /MultipleMaster/ fontovi .. S obzirom da startujesh PS u 64bit-nom modu nece da uchita stare Type1 fontove .. Pusti Linotype FE nego u Font Book programu disejbluj sve fontove koji imaju MM u imenu .. Takodje apdejtuj na zadnju verziju Photoshop-a i to bi trebalo da ti reshi problem…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 18 April 2011 03:23 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Lič da si u pravu - disejblov’o sam noćas gomiletinu Adobe fontova (između ostalih); što prošli put nisam i danas je u dva kratka session-a Photoshop radio normalno.
Videću kakav je na nekoj ozbiljnijoj raboti 😊

Signature 

Carnival of Flesh

Profile