‹ First  < 18 19 20 21 22 >  Last ›
20 of 47
Mac OS X Lion
Posted: 24 April 2011 12:53 AM   [ # 286 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Lav je nova Vista 😊

Profile

Posted: 24 April 2011 10:52 AM   [ # 287 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1326
Joined  2007-08-13

Sto se mene tice,po svim tackama,osim tacke 5,koja je ocekivana i tacke 1 koja je wtf? (isto se pricalo i za lion wallpaper sa travom) je unapredjenje sistema.

i meni je lav sasvim pristojno radio.Mada kazu da je novi build nesto sporiji.

ali ovo su sve vizuelne promjene,koje covjek prihvati brze ili sporije.
Mene zanima hoce li finalna verzija biti stabilnije,bezbjednija i brza od sl.

ja cu preci sve jedno,kao u ovoj reklami
iDea

Signature 

http://primorskenovine.me/          http://gospostina.in

Profile

Posted: 24 April 2011 11:40 AM   [ # 288 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

Bas tako Bu2nin-e, svi ce na kraju prihvatiti tu tranziciju, neko pre a neko kasnije.
Po meni nema nikakvih zamerki ali taj drugi preview nisam probao (ako i jeste sporiji to ce se popraviti u final release-u).
Iako i ja smatram da je wallpaper ruzan, ipak mislim da nije preterano tesko da se wallpaper promeni sa dva klika.
Pored toga, nije mi jasno kako pojedinci ne shvataju da je simbioza iOS-a i Mac OS X-a neizbezan proces koji ce ici bas ovako - deo po deo.
Deo korisnika ce to negodovati ali ce se zato povecavati broj novih korisnika, ipak jedan Mac je sada pristupacniji nego sto je ikada bio. Cene su otisle maksimalno dole jer se planira masovna prodaja (bas kao i kod iPhone-a).
O ukusima ne vredi raspravljati 😊
A sto se tice glupe FB generacije kojoj je ovo namenjeno, ta generacija je mnogobrojna i tu je veliki novac 😊

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i3 3.2&#63743;MacBook Alu 13\\\" 2.0&#63743;iPad 1st&#63743;iPhone 4S&#63743;iPhone 3Gs&#63743;iMac 20\\\" 2.0&#63743;iPhone 2G&#63743;iPod Classic

Profile

Posted: 24 April 2011 12:28 PM   [ # 289 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-08-13

Eto lijepo si to srocio - sad bi lajkovao 😊

Signature 

Profile

Posted: 24 April 2011 01:05 PM   [ # 290 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  663
Joined  2008-12-09

ja na MacBook-u imam Liona i za sada sve lepo radi, nijedan program mi nije pukao, srinuo i tako te stvari
stabilan ko dva stabilna .... 😊

ama baš sve lepo radi ... tako da, ja tu ne bi ništa menjo heheheheh :laugh:

Signature 

Apple 4 life

Profile

Posted: 24 April 2011 03:41 PM   [ # 291 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

LaMar wrote:

Pored toga, nije mi jasno kako pojedinci ne shvataju da je simbioza iOS-a i Mac OS X-a neizbezan proces koji ce ici bas ovako - deo po deo.

Samo ja bih im bio zahvalan da su Expose ostavili za kraj…

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 25 April 2011 10:56 AM   [ # 292 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Gledajući sve ovo što se dešava u proteklih godinu ili dve dana, tj. od pojave iPad-a, imam utisak da će situacija biti slijedeća - obzirom da se podaci sve više sele na cloud servise, da tableti postaju sve jač, te da se očekuju retina displeji na iPad-ovima, očgledno je da će u narednih 5 godina (otprilike) iMac, MacBook i MacBook Pro da se istope u pravcu iPad-a, koji će sa sumanutim 4k bliskim rezolucijama biti pogodan za svakakav rad. Već današnje mašine sa Sandy Bridge procesorima su prejake za klasične korisnike i tu se iPad nameće sam po sebi. Ovim power user-ima i profesionalcima još nisu dovoljno jaki i veliki, ali će i to da se prevaziđe uskoro. Ostaju samo Mac Pro mašine za hard-core-professionals, a uvođenjem u rad Apple-ovog data centra u NC, sve ovo mi se čni i ide u tom pravcu. Zapravo se vrćemo u terminalsku eru na ‘velika vrata’...

Isto tako - moguće je i da sam ja u krivu.

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 25 April 2011 11:46 AM   [ # 293 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

U pravu si, taj trend je ocigledan samo bilo bi pozeljno kada bi izostavili MacBook Pro iz te price. Zapravo bilo bi ok kada bi MacPro i MacBook Pro ostavili ljudima koji se profesionalno bave videom, audiom i fotografijom i OS prilagodili njima, tj. ostavili ga u rangu sadasnjeg Snow Leoparda samo ga ubrzavali..itd. A Lion i sve ostale verzije pravili obicnim korisnicima. Jer fensi sega mega sistemi pro korisnicima ne donose nista nasuprot obicnim korisnicima kojima je to zanimljivo.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 25 April 2011 12:48 PM   [ # 294 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  507
Joined  2010-08-20

^

To je ono sto bi ja licno najvise voleo. Isto tako voleo bih da se pored Mac Pro-a i MBP-a nadje na toj listi i iMac jer nije masina za zanemarivanje po jacini. Za nase uslove u Srbiji Mac Pro je overkill osim ako bas radis nesto super heavy duty gde ce ti koristiti 64GB RAMa, 12 jezgara i sl pa imas potrebu za takvu masinu, a sto je najvaznije da ti se isplacuje. iMac-ovi su postali bas bas sposobne masine od ovih sa 27’ i 2009 godine. Ne bih ja njih otpisivao jos samo da utegnu jos ovih malih problema u dizajnu.

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i5 Quad &#63743;iPad 32GB &#63743;iPhone 4 32GB &#63743;iPod Touch 3G 32GB

Profile

Posted: 25 April 2011 02:42 PM   [ # 295 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

A na drugoj strani su Mac Proovi bili odlične mašine još od 2006. 😊
Ne moraš da uzmeš novi model sa 12 jezgara 😊

Profile

Posted: 25 April 2011 03:13 PM   [ # 296 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-20

^
Slozices se sa mnom ako kazem da je sto se performansi tice bice bolji iMac sad kad izadje sa Sandy Bridge-om od tog Pro-a iz 2006 pa sve do 2009 cak i 2010 modela. Cak ovi sadasnji iMac-vi sa i7 su bolji od tih prvih Pro masina. Znaci ovde racunam quad Pro sa quad iMac-ovima. A opet kupis nov racunar za razliku sto bi u tom slucaju uzimao polovan.

Inace ne poricem da su Pro odlicne masine, samo je tu stvar koliko neko hoce da ima novu ili polovnu masinu, da li hoce noviju arhitekturu hardvera ili stariju, finansije, rentabilnost istih [mozda nemas potrebe za skupljim Pro masinama ako moze iMac da ti odradi posao], itd, itd 😊

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i5 Quad &#63743;iPad 32GB &#63743;iPhone 4 32GB &#63743;iPod Touch 3G 32GB

Profile

Posted: 25 April 2011 03:28 PM   [ # 297 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-08-13

Ja cekam carobni iPod Pro,sa dvanaestojezgarnim B12 procesorom.

On izlazi u septembru,sad…ili nekog sledeceg…ali cu ga kupiti sigurno.

Signature 

Profile

Posted: 25 April 2011 03:35 PM   [ # 298 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Da, ali će taj novi iMac takođe biti preko 2k €, a onda je to 2 ili čak 3x veća cena od mog dragog Quada 😊 (dobro, na cenu se Quada mora dodati i monitor, ali je to jednom kupiš, pa voziš 5-6 godina…bez bojazni od prašine) :D

Profile

Posted: 25 April 2011 05:23 PM   [ # 299 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-20

bu2nin wrote:

Ja cekam carobni iPod Pro,sa dvanaestojezgarnim B12 procesorom.

On izlazi u septembru,sad…ili nekog sledeceg…ali cu ga kupiti sigurno.

Citiracu Mimu Karadzica iz Tri Karte za Holivud: ‘to samo americki mozak moze da izmisli’ :D :laugh: :lol:

Signature 

Profile

Posted: 13 May 2011 02:05 AM   [ # 300 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  535
Joined  2010-06-20

koristio sam ga oko dve nedelje.
Naravno, to jeste dev build, sto nosi svoje probleme svakako.
aplikacije NISU crashovale, ppc aplikacije jednostavno nisu radile.

kilimandzaro i nije toliko los, mada slazem se da je bilo i boljih 😛
promene u dizajnu su napravile podeljena misljenja kod mene.

nove ikonice za finder sidebar su okej. vece su nego ranije, sto mi se svidelo, nisu u boji, sto mi se nije svidelo.

launchpad je… hmm… odlican zbog funkcije foldera (vise ne moramo da trpimo 20 adobe ikonica u applications folderu otvorenom kao grid iz docka. realan svakodnevni usability je na nuli. smatram da je moglo i bolje.

opcije za scroll bar mi se dopadaju. iOS like sve postaje, sto se mnogima nece dopasti, ali realnost je da ce se za sedam osam godina pokusati i uspeti u tome da spoje ove platforme komforno. meni prija iOS dizajn svega, i nadam se da ce otici jos dalje u tome. cak sam instalirao candybar i stavio flurry set ikonica koje su kockaste. ispostavilo se da lakse prepoznajem neke programe u kockastoj varijanti. kalendar nisam palio, mail nisam palio jer koristim sparrow. Kao sto je vec neko rekao, ako vam se ne svidja sparrow, nece vam se svideti kuda os ide. Ono sto bih ja voleo da vidim sledece, je DOBAR redizajn itunesa, u neku ios-osx mesavinu, takodje bih voleo strudlu sa makom i machinarium 2, kao i jedan besplatan imac, ali nisam ja te srece.

Elem,
Novi ekspoze za all windows i spaces je fail. pozadina izgleda kao grafika iz nekog trecerazrednog linux distra, nedostatak funkcije prikazivanja svih aktivnih prozora vec prikazivanje u gomilama vezanim za popaljene programe vidim kao orgoman fail.

Fullscreen. ono sto niko nije spomenuo, a sto smo svi cekali… odlican, iako izaziva nedostatak UIshrink dugmeta u gornjem desnom. Pun e pogodak, pogotovo sto se tice malih ekrana kao sto je air, ili netbook hackintoshi. ali je ogroman fail na imac i macbookpro ekranima, gde jednostavno nema razloga za time.

overall, sistem radi sporije. osnovne radnje tipa surfovanje netom na 2008 macbooku su postale ocito sporije u odredjenim trenutcima. ja inace koristim safari, ali mi se chrome pokazao kao brzi i bolje je trpeo flash (youtube) na lionu. (nisam siguran zasto). Igrice su ostale na istom nivou, nikakve ocigledne promene nisam video ni igrajuci league of legends native na macu, ni anarchy online preko crossovera. cak je i crossover fallout 3 ne-radio isto kao i ranije.

Ocenio bih da pokusavaju da stvari ucine user friendly, ali da preci ce u krajnost u nekoj od narednih verzija, sto ce opasno naljutiti pro korisnike (verovatno jedna od narednih verzija koja nece delovati ni potpuno kao ios, niti kao dovrsen i ozbiljan sistem).

Profile

‹ First  < 18 19 20 21 22 >  Last ›
20 of 47