koristio sam ga oko dve nedelje.
Naravno, to jeste dev build, sto nosi svoje probleme svakako.
aplikacije NISU crashovale, ppc aplikacije jednostavno nisu radile.
kilimandzaro i nije toliko los, mada slazem se da je bilo i boljih 😛
promene u dizajnu su napravile podeljena misljenja kod mene.
nove ikonice za finder sidebar su okej. vece su nego ranije, sto mi se svidelo, nisu u boji, sto mi se nije svidelo.
launchpad je… hmm… odlican zbog funkcije foldera (vise ne moramo da trpimo 20 adobe ikonica u applications folderu otvorenom kao grid iz docka. realan svakodnevni usability je na nuli. smatram da je moglo i bolje.
opcije za scroll bar mi se dopadaju. iOS like sve postaje, sto se mnogima nece dopasti, ali realnost je da ce se za sedam osam godina pokusati i uspeti u tome da spoje ove platforme komforno. meni prija iOS dizajn svega, i nadam se da ce otici jos dalje u tome. cak sam instalirao candybar i stavio flurry set ikonica koje su kockaste. ispostavilo se da lakse prepoznajem neke programe u kockastoj varijanti. kalendar nisam palio, mail nisam palio jer koristim sparrow. Kao sto je vec neko rekao, ako vam se ne svidja sparrow, nece vam se svideti kuda os ide. Ono sto bih ja voleo da vidim sledece, je DOBAR redizajn itunesa, u neku ios-osx mesavinu, takodje bih voleo strudlu sa makom i machinarium 2, kao i jedan besplatan imac, ali nisam ja te srece.
Elem,
Novi ekspoze za all windows i spaces je fail. pozadina izgleda kao grafika iz nekog trecerazrednog linux distra, nedostatak funkcije prikazivanja svih aktivnih prozora vec prikazivanje u gomilama vezanim za popaljene programe vidim kao orgoman fail.
Fullscreen. ono sto niko nije spomenuo, a sto smo svi cekali… odlican, iako izaziva nedostatak UIshrink dugmeta u gornjem desnom. Pun e pogodak, pogotovo sto se tice malih ekrana kao sto je air, ili netbook hackintoshi. ali je ogroman fail na imac i macbookpro ekranima, gde jednostavno nema razloga za time.
overall, sistem radi sporije. osnovne radnje tipa surfovanje netom na 2008 macbooku su postale ocito sporije u odredjenim trenutcima. ja inace koristim safari, ali mi se chrome pokazao kao brzi i bolje je trpeo flash (youtube) na lionu. (nisam siguran zasto). Igrice su ostale na istom nivou, nikakve ocigledne promene nisam video ni igrajuci league of legends native na macu, ni anarchy online preko crossovera. cak je i crossover fallout 3 ne-radio isto kao i ranije.
Ocenio bih da pokusavaju da stvari ucine user friendly, ali da preci ce u krajnost u nekoj od narednih verzija, sto ce opasno naljutiti pro korisnike (verovatno jedna od narednih verzija koja nece delovati ni potpuno kao ios, niti kao dovrsen i ozbiljan sistem).