1 2 > 
1 of 2
GEVEY iphone 4 - unlocked i radi
Posted: 22 April 2011 08:01 PM
Member
RankRankRank
Total Posts:  73
Joined  2005-04-28

Da podelim svoje iskustvo, kratko (za sada) ali slatko 😊

iphone4 koji mi je dosao nedavno iz USA NIJE bio sim free, iako je trgovac nabedjivao prijatelja da jeste, a zapravo je bio jailbreak-ovan i to tupavo - skull apple loge, kocio svako malo itd.

Posto nema garantovanog softverskog otkljucavanja, uzeo sam GEVEY turbo sim card, naravno, pre toga kod Telenora zamenio SIM za Mikro SIM, i to RADI 😊

Uradjen je i restore kompletan, ios je 4.3.2 danas sam nabacio i Navigon sa detaljnim mapama za Srbiju itd.

Necu da dajem nikakve kontakt info, lako ce se naci, ali nije lose da se i ova zajednica organizuje ukoliko ima interesa za narudzbinom neke kolicine ovih kartica, cena je sasvim OK.

Profile

Posted: 23 April 2011 02:10 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Pošto kažeš da si instalirao Navigon - ja ga ponovo instalirah testa radi, i Beograd je samo famozni auto put…?
Navigon Europe je bio u pitanju, a ako moram da skidam Navigon Eastern Europe i da nemam konekciju ka ostatku, nije mi interesantno.

Mada, planiram da pazarim iGO Primo jer sam pročtao da su ga dosta unapredili u odnosu na MyWay, pogotovu na onaj koji se vrti po *khm* izvorima.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 23 April 2011 05:04 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Scratch that, kupio sam iGO Primo i prezadovoljan sam - bolje se ponaša od MyWay 1.2, a ima gomilu novih fičra. Smor je što se elevation data i dodatni glasovi (tj. Nevena) moraju skinuti kroz aplikaciju, al’ bar je i dalje fraj.
Btw, TTS + naša imena ulica = fun, fun, fun (‘Turn right onto булва мична пуп’на’, ‘After 300m keep right onto прајзн’ска’). No, stranputim temu, izvinjavam se.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 23 April 2011 09:14 AM   [ # 3 ]
Member
RankRankRank
Joined  2005-04-28

Navigon je EE, i dok se ne skinu mape i ostalo jeste navigacija sa ‘dva putica…’ Ima hrvatska glasovna, mada je funny ako ostavis yd pa ti prica ‘za 20 jardi skrenite u cestu lijevo…’
Jeste offtopic, mislim da nije lose da se otvori tema sa navigacijama za iphone i takodje bude sticky. Go ahead, pa da vidimo sta ce i ostali da kazu 😊

Profile

Posted: 23 April 2011 03:06 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Misliš nešto ovako: http://www.macserbia.org/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=&func=view&catid=34&id=25000#25000 😊

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 25 April 2011 05:08 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Dachaz wrote:

Misliš nešto ovako: http://www.macserbia.org/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=&func=view&catid=34&id=25000#25000 😊

Sitckovah temu, pa izvol’te. B)

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 27 April 2011 08:12 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  457
Joined  2009-10-03

koja je cena sad OK da se plati za gevey po tebi?

vidim dosta sarenu ponudu kako kod nas tako i u inostrantsvo,verovatno zog prisutnosti kopija.

Signature 

[color=#0000FF]"Steel isn"t strong

Profile

Posted: 27 April 2011 11:24 PM   [ # 7 ]
Member
RankRankRank
Joined  2005-04-28

Ja Sam moju platio 4.500 dinars sa ugradnjom na licu mesta. Ne bih dao više, Ali nisam našao ni za manje, jednostavno nisam hteo svoj iPhone da vraćam. Za sada je ok. Original ili kopija? Ko će to da zna? Ja nisam uspeo da dobijem factory unlocked iPhone, ali sam ga dugo iščekivao I dobio po duplo manjoj ceni nego što NIH dao ovde, tako da mi je ok i ta cena za sigurno rešenje. Inače, da Sam imao poverenja u ponudjena softverska rešenja, sigurno bih se pre za tako nešto odlučo.
A dada da vidim kako da isključm glupi autofill…
##################
Dobro, nije bilo strašno 😊 settings->general->keyboard->auto-correct
Kada već dopisujem, neverovatno mi je bilo da nisam mogao da nadjem trusted testimonials za softwersko rešenje, a siguran sam da ga ima.

Post edited by: Strahinja, at: 2011/04/27 23:37

Profile

Posted: 28 April 2011 03:11 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-10-03

ja sam uspeo da naidjem i za dosta jeftinije.

najverovatnije da sledeci odlazak za bg ukljucuje i otkljucavanje sa gevey-em.

Sad je pitanje samo da li ce apple pustiti iOS5 u toku juna ili tokom septembra….ako puste u junu onda je bezveze uzeti karticu sada ali ako sacekaju septembar onda je ok.

prosto ne mogu da poverujem da ce izlaskom ios5 moj 4.2.1 jos uvek biti zakljucan a onda opet
:huh:

Signature 

Profile

Posted: 28 April 2011 03:29 PM   [ # 9 ]
Member
RankRankRank
Joined  2005-04-28

nije u pitanju samo iOS, ali dok ceo svet ceka DevTeam u koga se siguraju, ovo sa karticom je lukavo smisljeno:

With the Gevey SIM. The unlock works by forcing the activation of the baseband by using the emergency dialer, which is vulnerable up to iOS 4.3, according to reports. Either way, they say that it’s not recommend as the method’s legality comes into question.

It’s probably best to just wait for an official unlock from the Dev-Team on this one as MuscleNerd is already known to be working away at a solution.

eto kako radi kartica, i mene uvek malo nervira ta restart procedura sa zvanjem 112, airplane on/off, ali sta drugo…

Profile

Posted: 28 April 2011 05:37 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  192
Joined  2010-03-05

Ako je telefon bio otkljuchan, odnosno na 1.59.00 basebandu, nisi nista trebao da dirash, vec da uradis restore i osvezish telefon, to shto je on kocio nema veze sa unlockom.

Gevey je mnogo loshije reshenje od unlocka, jer sporo reaguje na promene na mrezi, svaki put morash da izvrtish proceduru kada gasish/restartujes telefon, a najgore i kada izgubish mrezu, ne moze sama da se vrati, vec stalno morash da proveravash da nije izgubljena mreza. Pojavila se nova kartica sa kojom to nishte ne mora da se radi, radi kao da imash Sim Free i to je druga pricha, ali Gevey je najgore moguce reshenje…

I ne znam kako si ocekivao Sim Free iz USA, on tamo ne postoji, svi telefoni su zakljucani na AT&T…

Post edited by: guru, at: 2011/04/28 17:39

Profile

Posted: 28 April 2011 05:50 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-10-03

guru wrote:

Pojavila se nova kartica sa kojom to nishte ne mora da se radi, radi kao da imash Sim Free i to je druga pricha, ali Gevey je najgore moguce reshenje…

Koja je to nova kartica?

Signature 

Profile

Posted: 28 April 2011 10:26 PM   [ # 12 ]
Member
RankRankRank
Joined  2005-04-28

Pravo da ti kažem očekivao sam da razmenim mišljenja i iskustva pre svega, a valjda je i to svrha ovih foruma. Ja, prosto, to i radim, pa neka i nije najbolje rešenje, konkretno je iskustvo, a to ima smisla, jer će pomoći nekom drugom, kao što je milion puta nečje pomoglo meni. Pametnih je u Srbiji previše koji ‘znaju da ima nešto negde’ a nikad ništa…

Profile

Posted: 29 April 2011 11:28 AM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-10-03

za sad je definitivno jedino i najbolje resenje za ogromnu vecinu vlasnika i4

Signature 

Profile

Posted: 29 April 2011 11:45 AM   [ # 14 ]
Member
RankRankRank
Joined  2005-04-28

Ono za šta se hvataju je taj famozni 112 poziv, jer je to zaista nelegalni abuse, međutim u uputstvima lepo piše da se nakon 2 sekunde prekine poziv kako se ne bi napravio false alarm. Ali, evo još jednog dobrog objašnjenja:

The SIM from Gevey was developed to use 112, because in China, 112 is information number, not emergency one, so it will not be a problem to dial 112 as much as you want.

Medjutim, to je China, 112 JESTE international emergency number i veza ODMAH treba biti prekinuta.

Profile

Posted: 30 April 2011 01:38 AM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  192
Joined  2010-03-05

tyrant wrote:

Koja je to nova kartica?

Zove se Rebel Sim..

http://iphonerock.com/unlock/unlock-iphone4-rebel-sim.html

strahinja wrote:

Pravo da ti kažem očekivao sam da razmenim mišljenja i iskustva pre svega, a valjda je i to svrha ovih foruma. Ja, prosto, to i radim, pa neka i nije najbolje rešenje, konkretno je iskustvo, a to ima smisla, jer će pomoći nekom drugom, kao što je milion puta nečje pomoglo meni. Pametnih je u Srbiji previše koji ‘znaju da ima nešto negde’ a nikad ništa…

Pa to upravo i radimo. Prvo si pogreshio shto si uradio update telefona a onda od kratkog iskustva sa Gevey karticom ovde izneo odushevljenje a u stvari si pao sa konja na magarca i to si josh platio 😊 Zato si prvo trebao da dodjesh na forum i raspitash se shta da radish, za to forum sluzi…

Profile

1 2 > 
1 of 2