Moram ovu temu ponovo da dignem iz mrtvih jer se problem sa ‘flashing question mark’-om pogorshao. Do pre par dana sam imao problema sa ovim svaki put kada shutdown-ujem iMac ili kada moram da uradim hard reset kada se zamrzne ceo posle budjenja iz sleep-a (to je naravno josh jedan od problema). Problem sam reshavao idiotski jer sam pritisnut teshkim rokovima sa poslom - iMac nisam ni gasio! Danima… nista sleep, nishta shutdown, nista reset. I sve je radilo kao sat. Onda trenutak nepaznje ukucana, poslali ga u sleep i ja popizdeo! Zamrzao se naravno. Uradio hard reset i naravno ‘flashing question mark’.
Do sada stvar sam reshavao tako shto je nisam ni reshavao. Gasio sam iMac na par sati i on bi se ponovo podigao normalno. Ovaj put to vishe ne pali.
Dakle, sta sam sve pokushavao i nije uspelo:
1. Hard reset 150 puta sa chekanjem, bez chekanja par sati
2. Boot sa DVDa, da mi u Disk Utilityu ne bi video nikada Macintosh HD nego ga prikazivao kao MEDIA (bilo kakvi podatci o njemu ne postoje i ne mogu da radim ni verify ni repair, ni format… nista
3. Vadio i stavljao RAM Module (sa jednim, sa dva, levi u desni, desni u levi)
4. Reset PRAMa pre i posle vadjenja RAMa
5. Kachio ga na MBP u Firewire target mode (na MBP ne vidi nikakav mountovan disk)
6. Iskljuchivao sve periferije, stavljao nek druge periferije…
Skoro da sam siguran da nije do HDDa zato sto je sve danima radilo kako treba. Napominjem da mi se taj ‘flashing question mark’ javljao nebrojeno puno puta i isto toliko sam uspevao da ga vaspostavim pukim chekanjem od, kako rekoh, par sati.
Ljudi, ochajan sam. :(
Prezirem ovu kantu vishe od svega na svetu. Chak ne mogu ni da ga otvorim kao chovek i izvuchem HDD napolje i vidim je li eventualno vrisnuo.
Zakljuchak koji je bio sa Paragon NTFS mi nije pomogao. Ovo je nesto drugo u pitanju.
Pomagajte mi, mnogo je hitno!