< 1 2
2 of 2
HITNO!!! Pao Mac OS X a i disk sa njim
Posted: 24 September 2010 10:19 AM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Probaj da obrišeš velike, tj. veliki broj fajlova sa NTFS diska. B)

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 24 September 2010 03:44 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

madamov wrote:

Probaj da obrišeš velike, tj. veliki broj fajlova sa NTFS diska. B)

Brisao, kopirao, radio backup, praznio kantu, formatirao, opet kopirao, opet brisao, vraćao backup i - nikad ništa… Da čuk-čuk u drvo…

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 30 April 2011 09:34 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  125
Joined  2008-06-06

Moram ovu temu ponovo da dignem iz mrtvih jer se problem sa ‘flashing question mark’-om pogorshao. Do pre par dana sam imao problema sa ovim svaki put kada shutdown-ujem iMac ili kada moram da uradim hard reset kada se zamrzne ceo posle budjenja iz sleep-a (to je naravno josh jedan od problema). Problem sam reshavao idiotski jer sam pritisnut teshkim rokovima sa poslom - iMac nisam ni gasio! Danima… nista sleep, nishta shutdown, nista reset. I sve je radilo kao sat. Onda trenutak nepaznje ukucana, poslali ga u sleep i ja popizdeo! Zamrzao se naravno. Uradio hard reset i naravno ‘flashing question mark’.

Do sada stvar sam reshavao tako shto je nisam ni reshavao. Gasio sam iMac na par sati i on bi se ponovo podigao normalno. Ovaj put to vishe ne pali.

Dakle, sta sam sve pokushavao i nije uspelo:
1. Hard reset 150 puta sa chekanjem, bez chekanja par sati
2. Boot sa DVDa, da mi u Disk Utilityu ne bi video nikada Macintosh HD nego ga prikazivao kao MEDIA (bilo kakvi podatci o njemu ne postoje i ne mogu da radim ni verify ni repair, ni format… nista
3. Vadio i stavljao RAM Module (sa jednim, sa dva, levi u desni, desni u levi)
4. Reset PRAMa pre i posle vadjenja RAMa
5. Kachio ga na MBP u Firewire target mode (na MBP ne vidi nikakav mountovan disk)
6. Iskljuchivao sve periferije, stavljao nek druge periferije…

Skoro da sam siguran da nije do HDDa zato sto je sve danima radilo kako treba. Napominjem da mi se taj ‘flashing question mark’ javljao nebrojeno puno puta i isto toliko sam uspevao da ga vaspostavim pukim chekanjem od, kako rekoh, par sati.

Ljudi, ochajan sam. :(

Prezirem ovu kantu vishe od svega na svetu. Chak ne mogu ni da ga otvorim kao chovek i izvuchem HDD napolje i vidim je li eventualno vrisnuo.

Zakljuchak koji je bio sa Paragon NTFS mi nije pomogao. Ovo je nesto drugo u pitanju.

Pomagajte mi, mnogo je hitno!

Signature 

\\\\\\\"You can\\\\\\\"t have a light without a dark to stick it in.\\\\\\\"
                            -Arlo Guthrie

Profile

Posted: 30 April 2011 09:34 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-06

Moram ovu temu ponovo da dignem iz mrtvih jer se problem sa ‘flashing question mark’-om pogorshao. Do pre par dana sam imao problema sa ovim svaki put kada shutdown-ujem iMac ili kada moram da uradim hard reset kada se zamrzne ceo posle budjenja iz sleep-a (to je naravno josh jedan od problema). Problem sam reshavao idiotski jer sam pritisnut teshkim rokovima sa poslom - iMac nisam ni gasio! Danima… nista sleep, nishta shutdown, nista reset. I sve je radilo kao sat. Onda trenutak nepaznje ukucana, poslali ga u sleep i ja popizdeo! Zamrzao se naravno. Uradio hard reset i naravno ‘flashing question mark’.

Do sada stvar sam reshavao tako shto je nisam ni reshavao. Gasio sam iMac na par sati i on bi se ponovo podigao normalno. Ovaj put to vishe ne pali.

Dakle, sta sam sve pokushavao i nije uspelo:
1. Hard reset 150 puta sa chekanjem, bez chekanja par sati
2. Boot sa DVDa, da mi u Disk Utilityu ne bi video nikada Macintosh HD nego ga prikazivao kao MEDIA (bilo kakvi podatci o njemu ne postoje i ne mogu da radim ni verify ni repair, ni format… nista
3. Vadio i stavljao RAM Module (sa jednim, sa dva, levi u desni, desni u levi)
4. Reset PRAMa pre i posle vadjenja RAMa
5. Kachio ga na MBP u Firewire target mode (na MBP ne vidi nikakav mountovan disk)
6. Iskljuchivao sve periferije, stavljao nek druge periferije…

Skoro da sam siguran da nije do HDDa zato sto je sve danima radilo kako treba. Napominjem da mi se taj ‘flashing question mark’ javljao nebrojeno puno puta i isto toliko sam uspevao da ga vaspostavim pukim chekanjem od, kako rekoh, par sati.

Ljudi, ochajan sam. :(

Prezirem ovu kantu vishe od svega na svetu. Chak ne mogu ni da ga otvorim kao chovek i izvuchem HDD napolje i vidim je li eventualno vrisnuo.

Zakljuchak koji je bio sa Paragon NTFS mi nije pomogao. Ovo je nesto drugo u pitanju.

Pomagajte mi, mnogo je hitno!

Signature 

-Arlo Guthrie

Profile

Posted: 01 May 2011 12:07 AM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  192
Joined  2010-03-05

Ne razumem te uopshte. Problem si imao puno puta i reshavao ga tako shto ugasis komp i sacekas par sati ? 😊 Pa shta si mislio, da ce tek tako da nestane ? To nije normalna stvar i tu je postojao neki problem sve vreme, a sada je sve josh gore.

Probaj jednostavno da reinstaliras sistem i nemoj uopshte da instalirash Paragon, SL ima sistemsku podrshku za NTFS samo je treba enableovati.

http://hints.macworld.com/article.php?story=20090913140023382

Profile

Posted: 01 May 2011 04:01 AM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-06

Znam da zvuchi defektno ali sam zaista tako ‘reshavao’.

Shtos je sto ne mogu da reinstaliram. Ne vidi HDD. Ustvari vidi ga ali pishe samo MEDIA, bez mogucnosti da bilo sta uradim. Ne mogu ni da formatiram particiju.

Signature 

-Arlo Guthrie

Profile

Posted: 01 May 2011 12:52 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

bato crko ti je hard

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 01 May 2011 04:26 PM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

Nije ti na mestu stav ‘prezirem ovu kantu’. Hard moze da se izvadi i da se proveri a ako si zeleo da to radis lakse onda si trebao uzeti MacPro.

Zao mi je sto ti je crkao hard a preporucujem ti da, ako nemas vremena da menjas hard, nadjes neki firewire i na njega instaliras sistem. Tako mozes raditi dok ne nadjes vremena da menjas interni hard.

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i3 3.2&#63743;MacBook Alu 13\\\" 2.0&#63743;iPad 1st&#63743;iPhone 4S&#63743;iPhone 3Gs&#63743;iMac 20\\\" 2.0&#63743;iPhone 2G&#63743;iPod Classic

Profile

Posted: 01 May 2011 11:10 PM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-06

@LaMar
Nije generalno stav u pitanju nego mishljenje usmereno ka mom primerku iMac-a. Fanbojchino jedna! Odma’ bi da se bijesh za Svetog Stiva! 😉

Znam i ja da moram uzeti prokleti Mac Pro i da ga platim bubregom. 😊

Sa iMac-ovima sam verovatno zavrshio. Trebao bih da sam mu zahvalan jer sam najvishe kesha u zivotu zaradio bash sa njim za ove dve godine koliko ga imam, ali realno iMac je igrachka - laptop zapakovan u ekranchinu i to vrlo neveshto kao i svi all-in-one rachunari. Vrlo rovita roba. Zapravo, svi Mac-ovi su danas samo senka proshlih generacija. Postali su roba shiroke potroshnje.

Sto kaze Mirko Ilic: ‘Otishli su oni u majchinu kad su pocheli da prave telefone.’ 😊

Ja ne znam da li sam samo loshe srece sa macovima, ali meni je u njima riknulo CHETIRI hard diska za 3 godine Jedan u iMacu i 3 u laptopovima. Primera radi, na PCu samo JEDAN za 15 godina.

Nosim ga u servis u sredu, a do tada cu valjda sve zavrshiti na laptopu.

Signature 

-Arlo Guthrie

Profile

Posted: 02 May 2011 01:49 PM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

A vidis ja imam potpuno suprotno iskustvo.
Za sest godina je ovo (zamena display-a u garancij na poslednjem iMac-ui) jedina zamerka.
Ja razumem da se ti osecas izdano, ali gledaj samo cenu tvog hard-a i mog display-a, znaci da bih ja treba da cupam kosu sa glave.
Da Apple ima propuste u proizvodnji - stoji;
Da su Apple uredjaji sada najpristupacniji u istoriji - stoji.
Da ja zelim racunar kakav ti zelis (MacPro) prodao bih iMac i kupio polovan Pro od Maria (sam si rekao da nemas novca za nov).
Koliko ja vidim, slazemo se jedino da je iMac zapravo MacBook Pro bez baterije i sa vecim ekranom, a meni vise od toga trenutno i ne treba 😊
I ne moras da imas toliko napadan ton prema ljudima koji nemaju stav kakav ti ocekujes, ‘Sv. Steva’ je zasluzio svoj status i potpuno podrzavam okretanje prema iOS-u jer ce, po meni, uvek ostati hard-core MacPro linija sa performansama koje treba treba iskoristiti.
iOS ce uvek donositi novac jer mu konkurencija MOZDA moze doci samo u vidu Android-a, a ostale ‘velike’ kompanije su vec pojedene. 😊

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i3 3.2&#63743;MacBook Alu 13\\\" 2.0&#63743;iPad 1st&#63743;iPhone 4S&#63743;iPhone 3Gs&#63743;iMac 20\\\" 2.0&#63743;iPhone 2G&#63743;iPod Classic

Profile

< 1 2
2 of 2