Izgleda da od kada sam odradio update na mac-u nece da mi radi stampac HP LaserJet P1005 koji je povezan preko mreze ili je mozda nesto drugo….
Stampac mi je instaliran i povezan na pc-ju gde je Win7 a pokusavam preko macbook-a (Leopard 10.6.7) da stampam sto mi je do skoro radilo bez problema.
Inace stampa preko drugih laptopova koji su na WinXP i Win7 i naravno desktop na kome je prikacen stampac :-(
Sada vidim da mi izbacuje: On hold (Authentication required) ma da ne znam zasto jer nisam nista menjao na Win7-ci ma da se mozda nesto istripovao, naizgled sve izgleda kako treba ali i dalje nece da stampa.
Takodje mi izbacuje: ‘Session setup failed: NT_STATUS_INVALID_PARAMETER’
Proba da izbaciš spejsove iz shareovanog imena štampača na Windowsu pa probaj. Nagađam, ne znam, a ovo sa spejsovima je generalna preporuka. A kada već menjaš, probaj da mu daš neko kraće šerovano ime.
Izbacuje mi ‘On hold (Authentication required)’ kao da nemam pristup stampacu ma da ne znam zasto, sasvim normalno prilazim particiji koju sam serovao i njenim fajlovima na pc-ju.
Kako idu podesavanja na Mac-u za stampac koji je serovan posto sam zaboravio?
Ili mozda ako neko ima neki oredlog sta jos ima da se podesava na Win7 sto se tice pristupa stampacu posto ni sam vise nisam pametan sta moze da bude jer ostalo sve radi kako treba sto se tice pristupa mrezi.
Nisam jer cu pokvariti stampac na ostalim racunarima pa zato pokusavam da vidim neko drugo resenje, nije mi bas jasno jer je sve radilo kako treba do skoro.
Mozes li da mi kazes kako bese ide dodavanje novog stampaca sa mreze na mac-u, mislim na ono sto treba uneti od podataka?
Moze pomoc oko ovog problema?
probao sam da ponovo instaliram stampac na desktopu kao i na mac-u ali opet nista :-(
Samo mi izbacuje ‘On hold (Authentication required)’
Jesi li probao da instaliraš Bonjour printing na Windowsu? Mada on jeste za obrnuti smer, tj. kada je štampač na Macu ili na Airport extremeu, to mi jedino pada napamet sada.
Meni nije jasno kako si uopšte uspeo prvog puta kada gde god guglam kaže da HP-ov drajver za Maca radi samo preko USB-a, dok preko mreže ne radi za HP P1005.
Pogledaj ovo, možda ti pomogne, ja sam uspeo da ‘pokrenem’ mog starog Samsunga na Snow Leopardu uz pomoć sajtova koje linkuju.
Meni je do skoro sve radilo kako treba od kada sam podesio sve, sada mi samo ne radi preko mac-a, dok preko drugih laptopova koji koriste Win7 i WinXP radi kako treba preko wirelless-a naravno. e sad ne znam sta si ti to nasao kada je meni sve radilo kako treba :blink:
Izgleda da mi je stvarno problem nastao prilikom nekog od update-a na mac-u :-(
Procitao sam ovo sto si postavio ali to nije tacno jer ja imam drajver bas za njega od onih koje mi on nudi.
Evo sta sam nasao zanimljivo ma da ne zhvatam zasto jer je krajnje glupo> http://forums.whirlpool.net.au/archive/1679609
Ja sam kupio ovaj stampac pre 7godina i tada je bio najbolji od svu decu 😊 i naravno sve mi je radilo i kada sam kupio mac-a i kada sam postavio mrezu ali eto sada nesto zeza. moram da resim jer mi je bitno da radi.
Go into Printer & Fax in system prefs, click the + to add a new printer. In the tool bar where there’s Default, Fax, IP, Windows, ctrl-click and Customize the Toolbar, add the Advanced button. When added, click Advanced, under Type select Windows. In the url we enter: